18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Prawdziwa motopizdeczka
pierdolnik • 2017-10-27, 18:35
Może nie nowość ale wpadła mi w ucho taka wiadomość w jakiś tam wiadomościach i stwierdziłem, że się podzielę. Artykuł zajebany z Newsweek - niestety (fotka z kampanii reklamowej)

Data publikacji: 26.10.2017
„Matka Polka Motocyklistka” to kampania, która ma skłaniać wielbicieli dwóch kółek do uwagi na drodze. Po tym, jak Marzena, która była twarzą akcji, naprawdę zginęła w wypadku motocyklowej, kampania daje jeszcze więcej do myślenia.

Spot nakręcono pół roku temu. Ma pokazywać, że motocykliści to nie anonimy w kaskach, ale prawdziwi ludzie, którzy mają rodziny, przyjaciół i marzenia. Taką postać przedstawiała właśnie Marzena, która na nagraniu ulega wypadkowi: na telefonie wyświetla się „Synuś”, ale matka nie jest już w stanie odebrać.

Historia, która ma ostrzegać o bezpieczeństwie na motocyklach, tydzień temu rozegrała się w prawdziwym życiu. Marzena, która była twarzą kampanii, zginęła w wypadku na motocyklu w centrum Szczecina. I naprawdę osierociła syna Kubę.

Do tragicznego wypadku doszło 17 października. Grupa motocyklistów, wśród nich Marzena, jechała aleją Jana Pawła II w Szczecinie. Kobieta zderzyła się z samochodem osobowym. Przyczyny wypadku bada teraz prokuratura.

Tragedia wstrząsnęła nie tylko bliskimi Marzeny, ale też odbiorcami spotu i organizatorami kampanii. Jak przyznają organizatorzy, w pierwszej chwili po tym, jak dowiedzieli się o śmierci motocyklistki, pomyśleli o zdjęciu reklamy społecznej. Decyzję zostawili rodzinie.

Okazało się jednak, że najbliżsi Marzeny chcieliby, aby jej twarz ciągle promowała akcję. Motocykle były jej pasją, wyrażała jednak obawę o swoje bezpieczeństwo, dlatego wzięła udział w kampanii.

Organizatorzy starają się teraz wesprzeć finansowo syna Marzeny. Prowadzą zbiórkę pieniędzy, do których chłopiec będzie miał dostęp po osiągnięciu pełnoletności.

W ubiegłym roku motocykliści w Polsce uczestniczyli w 2299 wypadkach drogowych, w których zginęło 232 kierujących i 12 ich pasażerów.

Zródło: newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/byla-twarza-kampanii-o-bezpieczenstwi...

drugie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22570053,szczecin-byla-twarza...
W sumie nie ma co zaśmiecać tematu samym wideo o kampanii gdyby ktoś miał jakieś fotki z wypadku to mile widziane w komentarzu
w sumie a to kurwa peszek
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Velture 2017-10-29, 16:46
DużyKutas napisał/a:

Dlaczego komentarze z przekleństwami są usuwane? To jest sadol czy demotywatory?

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......
Usuwane są komentarze z cenzurowanymi komentarzami...
Przykład: Komentarz "kurwa mać" jest ok. Komentarz: "k**wa mać" nie jest ok.
Zgłoś
noir 2017-10-29, 16:51 3
Jakby wyżej przytoczona statystyke ubogacic np prez ilość km jaka jest przejezdana średnio przez samochody/ciezarowki na ilość wypadków to bylby pogrom.
Zgłoś
e................s 2017-10-29, 18:50
a propo statystyk, czy uwzględniliście tak zwanych niedzielnych kierowców,
bo znam takich, którzy mają auto, zarejestrowane na siebie, a jeżdzą nim sześć razy do roku,
to emeryci
jeden z tych których znam, niedawno lekko potrącił kobietę na przejściu, nadmieniam że nie ujęte w statystykach,
całe szczęście że lepiej widząca , jego żona , zdążyła go wcześniej uprzedzić,
albo takich , którzy ze wsi , raz na tydzień wybierają się do miasta w niedzielę na zakupy
Zgłoś
The_Generat 2017-10-29, 19:01
ZajętyPelikan napisał/a:

wskaż mi proszę gdzie w swoim poście się żalę?, podkreślam tylko głupotę kierowców. Czytanie ze zrozumieniem się kłania

I napisz mi gdzie napisałem, że nic mnie nie obchodzi i niczym się nie przejmuje, nadinterpretacja jest skrzywieniem...

a ja się odnosiłem konkretnie do twojego postu ?
czy akurat trafiłem na zasadzie "uderz w stół" ?

p.s. dalej pierdolenie a zdjęć nie ma
Zgłoś
.Piotrek 2017-10-29, 19:06 4
Policzcie jeszcze ile przypada wypadków na 1 przejechany kilometr. Kiedyś myślałem nad motocyklem i byłem zszokowany jak niewielkie przebiegi robią motocykle.
Każdy z nas zna kogoś kto napierdala trasy autem, nie znam nikogo kto regularnie pracuje na motocyklu robiąc >40tysiecy km rocznie.

Ktoś pisął o zagranicznych kierowcach - zagraniczni motocykliści też się trafiają.
Zgłoś
ellsworth 2017-10-29, 19:15 2
Velture napisał/a:

W Polsce jest ok 23mln samochodów osobowych a motocykli jest ok 750tyś.

Więc tak:
-Rocznie są 22134 wypadki spowodowane przez 23 miliony aut co daje nam ~0,096%
-Rocznie jest 995 wypadków spowodowanych przez 750tyś motocyklistów (motocykle <125 i >125 łącznie) co daje nam ~0,13%

Więc właśnie ci udowodniłem, że statystycznie więcej wypadków powodują motocykliści w przeliczeniu procentowym "ilość wypadków / ilość kierowców"

Więc podtrzymuję stwierdzenie "motopizdy".

Dziękuję, dobranoc.

Ponieważ mi się nudzi to jeszcze obliczenia dla ciężarowych:
Mamy ok 420tyś ciężarówek w Polsce (łącznie dmc <3.5 i >3.5)
Spowodowały łącznie 2201 wypadków.
Daje nam to aż 0,52%

Twoja statystyka jest o kant dupy potłuc, bo kompletnie pomija najistotniejszy fakt, czyli ilość przejechanych kilometrów. Motocykle jeżdżą tylko przez część roku i to w większości rekreacyjnie lub na niewielkie odległości. Z kolei byle ciężarówka potrafi dziennie pokonać tyle co Janusz swym samochodzikiem w ciągu miesiąca.

Co do tematu, to żal mi jedynie jej syna. Wiedząc, jak niebezpieczna jest jazda na motorze przedłożyła własną przyjemność nad zapewnienie swojemu dziecku posiadania matki. Współczuję temu chłopakowi gdy uświadomi sobie, że dla jego matki kawałek złomu był w życiu ważniejszy niż on.
Zgłoś
Bedgar 2017-10-29, 19:35 2
Velture napisał/a:

W Polsce jest ok 23mln samochodów osobowych a motocykli jest ok 750tyś.

Więc tak:
-Rocznie są 22134 wypadki spowodowane przez 23 miliony aut co daje nam ~0,096%
-Rocznie jest 995 wypadków spowodowanych przez 750tyś motocyklistów (motocykle <125 i >125 łącznie) co daje nam ~0,13%

Więc właśnie ci udowodniłem, że statystycznie więcej wypadków powodują motocykliści w przeliczeniu procentowym "ilość wypadków / ilość kierowców"

Dziękuję, dobranoc.

Daje nam to aż 0,52%

Ktoś tu ma chyba problemy z liczeniem, a już na pewno ze sprawdzaniem danych odnośnie liczby pojazdów i wypadków. W Polsce wcale nie jest 750tys motocykli. Stan zarejestrowanych motocykli wg danych Policji (Dane z GUS) to na rok 2015 jest 1 272 333, samochody osobowe 20 723 423, a pojazdy ciężarowe 3 098 376 by nie porównywać liczby pojazdów z 2015 r z wypadkami z 2016 wystarczy sprawdzić stosowne dane na rok 2015, w którym na
32967 wypadków ogólnie w 21 299 przypadkach sprawcami byli kierowcy pojazdów osobowych, 1598 kierowcy pojazdów ciężarowych, zaś motocykliści odpowiadali za 855 wypadków z prostej matematyki wynika, że 0,103% kierowców samochodów osobowych było sprawcami wypadków, 0,052% wśród pojazdów ciężarowych, a wśród motocykli 0.067% więc bardzo ładnie tu widać kto tak naprawdę jest pizdą na Polskich drogach. Również jeśli chodzi o potrącenia pieszych i rowerzystów to motocykliści odpowiadają za kolejno 51 i 12 sytuacji a kierowcy samochodów osobowych 4537 i 2123 czyli prawie 100 razy i prawie 200 razy więcej przypadków motocyklistów jest tylko niecałe 20 razy mniej

A na zakończenie dodam, że z pośród 2136 wypadków, w których uczestniczyli motocykliści tylko 855 było z ich winy czyli tylko w 40% sytuacji. Więc uprzejmie proszę o nie robienie kurwy jednocześnie z logiki, matematyki i statystyki naraz bo to już kurwa przesada

mała edycja: nawet nie zauważyłem, że ktoś już też ładne obliczenia zrobił, co do faktu, że sezon nie trwa cały rok, niby to prawda, ale są ludzie, którzy nawet zimą jeżdżą i to wcale nie jest ich tak znowu mało, z drugiej strony mamy mnóstwo tzw niedzielnych kierowców, którzy ruszają się nimi tylko raz w tygodniu do Kościoła albo sklepu i to wszystko, jest mnóstwo ludzi, którzy jak widzą płatek śniegu to wpadają w taką panikę, że albo nie jeżdżą, albo jadą tak że tworzą się za nimi gigantycznie korki, zaś gdy jest ciepło to sporo część kierowców samochodów korzysta z rowerów więc w zasadzie można powiedzieć, że sezon na samochody też nie trwa cały rok, bo czasem jeździ ich więcej czasem mniej. Więc Velture przestań dopasowywać dane wzięte naprawdę z dupy do swoich teorii i przyjmij na klatę fakt, że całkowicie zjebałeś liczenie, a nie udawaj, że inni użytkownicy tego forum nie mają mózgu i nie potrafią szybko znaleźć danych, policzyć kilka prostych rzeczy czy zwyczajnie połączyć kilku faktów.
Zgłoś
gregor40 2017-10-29, 20:07 3
Bedgar napisał/a:

Ktoś tu ma chyba problemy z liczeniem,

I z logiką. Żeby takie wyliczenia miały sens, trzeba przeliczyć nie na pojazd, a na przejechany kilometr w roku. Konkretne dane ma eurotax i ubezpieczyciele. Ale myślę, że można założyć 5kkm na motor, 20kkm na samochód i 100kkm na dostawczaka. Więc w stosunku do osóbówek - wynik dla motocykli trzeba pomnożyć x4 a dla ciężarówek - podzielić przez 5.

EDIT - i trzeba brać nie sprawców, a uczestników. Jak motocyklista gna 200km/h i wymusi na nim traktor to sprawcą jest traktorzysta, a nie pan dżem.
Zgłoś
kapadocja 2017-10-29, 21:31
Rebeliant_ZPF napisał/a:

Wszystko jest podane w źródle podanym przez Sokole_Oko.

Otworzyłem plik PDF z danymi za 2016 rok, który zawiera dane dot. liczby pojazdów za rok 2015.

Z racji metody uporządkowania danych przez KGP w źródłowym pliku PDF zakładam, że motocykle to tylko te o pojemności silnika pow. 125cm3, gdyż w innych tabelach dane zostały rozdzielone na motorowery, motocykle do 125cm3 i motocykle.

Oto suche wyliczenia:

Liczba samochodów osobowych: 20 723 423
Liczba motocykli: 1 272 333

Liczba wypadków wg pojazdu sprawcy wypadku:
Samochody osobowe: 22134
Motocykle: 823

Stosunek liczby wypadków do liczby pojazdów sprawców wypadku:
Samochody osobowe: 22134 / 20 723 423 ~ 0,00107
Motocykle: 823 / 1 272 333 ~ 0,00065

Stosunek zgonów do liczby wypadków wg typów pojazdów sprawców wypadku:
Samochody osobowe: 1657 / 22134 ~ 0,07486
Motocykle: 132 / 823 ~ 0,16039

Komentarz:

1) Po Polsce jeżdżą także samochody z krajów UE jak i spoza krajów UE. Ten fakt czyni suche wyliczenia mało realistyczne.

2) Liczba zarejestrowanych pojazdów to nie jest liczba jeżdżących pojazdów. Pewien ich procent stoi i gnije od lat. Warto by było mieć dane dot. liczby ubezpieczonych pojazdów, byłyby bliższe realiom.

Wolne wnioski i moje własne zdanie:

Brakuje w pliku PDF zestawienia pokazującego płeć sprawcy, wiek sprawcy i czas posiadania uprawnień do kierowania pojazdem. Możliwe, że okazałoby się, że najczęściej wypadki powoduje kobieta w wieku 35-45 lat z prawem jazdy powyżej 10 lat.

@Velture: Przeprosisz za zmanipulowane/zakłamane dane?

@kapadocja: Czy w/w zestawienie suchych danych wystarczy?

----------

Napisałem komentarz po wielu miesiącach abstynencji. Zrobiłem to dlatego, że jestem ze Sz-na, Velture skłamał, kapadocja nie umie cytować. Do kiedyś tam.

Jesteś moim bohaterem i rycerzem na białym koniu, o to chodziło
Zgłoś
greony12 2017-10-30, 3:03
Velture napisał/a:

Dziękuję, dobranoc.

Daje nam to aż 0,52%

no i co? to i tak wina jest kierowców (wyjmuje z tego szaleńców i wariatów podobnych do tych cwaniaków z BMW)

mój ojciec ma znajomka co mia wypadek, na drodze przy 120km/h poza wawą, tam ktoś mu się wypchał pod koła gdy wyprzedzał, stracił nogi
mam wuja co zginą przez... spokojną staruszkę w tico, ta manewruj za na róg i była tak spokojna ze nie rozglądała się i wuj maił bliskie spotkanie z drzwiami w tico, po kilu sekundach lotu wypadł pod dostawczaka

mało było ci debili w filmach pt "polscy kierowcy" "polskie drogi" itp?
kompletni zdezorientowani, mózg jako ozdoba, w dupie przepisy, jadą jak popadnie, sam jestem kolarzem i ile to ja mam awantury jak jakiś jełop ma pretensje ze przejeżdżam przez pasy rowerowe? baba, stary dziad... kij jeden, debila moze mieć w sobie każdy
Zgłoś
miken1200 2017-10-30, 8:15
@Velture
"Pociesz się, że nie byłem totalnym kutasem i w wyliczeniach aut osobowych wziąłem całkowitą liczbę samochodów a nie tylko tych dopuszczonych do ruchu, które posiadają polisę OC bo gdybym to zrobił i wziął pod uwagę nie 23mln a tylko 16coś mln posiadających polisę OC to motopizdy by wypadły znacznie gorzej. "

No chyba kurna nie! Skoro liczba wypadków (licznik) jest stała, a zmniejszyłbyś liczbę aut (mianownik), to wyjdzie ci większy wynik, a nie mniejszy! Kurwa, matematyki w podstawówce nie miałeś? Dokładnie to by wyszło 0,138%, czyli 1,44 raza więcej!
Zgłoś
ZajętyPelikan 2017-10-31, 9:45
The_Generat napisał/a:

a ja się odnosiłem konkretnie do twojego postu ?
czy akurat trafiłem na zasadzie "uderz w stół" ?

p.s. dalej pierdolenie a zdjęć nie ma

Odniosłem takie wrażenie, w takim razie zwracam honor
Miłego dnia życzę.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem