📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Arahja7 napisał/a:
zastanawia mnie czy oni tak mazali po tym kiblu czy to wszystko komputer
Specjalnie na potrzebę filmiku przemalowywali 200x kibel
Jotoko napisał/a:
Haha ;D A jak się rzuciły na niego ;D!!!
Jakby był 1 facet na świecie żeż byśmy się na niego rzuciły!
Oskarek: Ale ja jestem pomorze
no dobra dobra, ale tak na jednej gumce tyle szparek ? nie do końca podoba mi się ta edukacja.
Rampage_ napisał/a:
chyba sa markery zmywalne -.- to jest akurat animacja tzw. poklatkowa i akurat ja sadze ze napewno ciagle mazali kilkonascioma markerami o roznych kolorach.
Arahja7 napisał/a:
No co Ty, przecież te malowidła same się tak ruszały...
Rampage_ napisał/a:
Filmik np. czas 00:12
-Widać że mazakiem omijali fugi
- widać że rysunek jest "za" odbiciem światła na kaflach.
- przemalowane kafle nie odbijają tak równo światła.
Itp itd.
Oczywiście zmontowano film na komputerze metodą FrameByFrame ale każdy ryzunek malowano na kaflach.
Tak na marginesie niestety gumki co najwyżej przed ciążą cie ochronią a nie przed aids (skuteczność przeciwko plemnikom to 98% to dużo ale te 2 % przelezą a wirusy hiv są tak z 500 razy mniejsze. Najlepsza ochrona przed aids to ruchać dziewice
bober88 napisał/a:
te 2 % przelezą a wirusy hiv są tak z 500 razy mniejsze. Najlepsza ochrona przed aids to ruchać dziewice
Następny który widzi pory w prezerwatywach...
Arahja7 napisał/a:
Komputer. Ładna animacja 2d skomponowana na materiale zdjęciowym. Większość to zwykłe statyczne fotki + animowana kamera wirtualna, czasem dodano trochę generowanych trzęsień. Niewiele tutaj materiału z prawdziwej kamery, bo to komplikuje sprawę w takich projektach - trzeba wykonać camera match moving, czyli dokładne wykrycie ruchów kamery i przeniesienie ich do komputera, tak by animacja mogła ruszać się razem z kamerą.
@szefooo
Sorry, ale to z pewnością nie jest wykonane techniką stop-motion Żaden mazak nie brał udziału w projekcie
bober88 napisał/a:
Tak na marginesie niestety gumki co najwyżej przed ciążą cie ochronią a nie przed aids (skuteczność przeciwko plemnikom to 98% to dużo ale te 2 % przelezą a wirusy hiv są tak z 500 razy mniejsze. Najlepsza ochrona przed aids to ruchać dziewice
gdzie Cię takich bzdetów uczyli?
na religii?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów