Szczerze mówiąc wątpię by była to pomyłka. Niedawno była (słuszna moim zdaniem) wrzawa na temat niemieckich seriali wybielających nazistów. Teraz w internecie próbują zawłaszczać naszych bohaterów? Nie lubię teorii spiskowych, ale co człowiek ma myśleć gdy widzi, że od lat mówi się o polskich obozach koncentracyjnych, antysemityzmie w AK, teraz jeszcze próbują przerobić Irenę Sendlerową na Niemkę.
Szczerze mówiąc wątpię by była to pomyłka. Niedawno była (słuszna moim zdaniem) wrzawa na temat niemieckich seriali wybielających nazistów. Teraz w internecie próbują zawłaszczać naszych bohaterów? Nie lubię teorii spiskowych, ale co człowiek ma myśleć gdy widzi, że od lat mówi się o polskich obozach koncentracyjnych, antysemityzmie w AK, teraz jeszcze próbują przerobić Irenę Sendlerową na Niemkę.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Piwo Ci dam że napisałeś "niemieckich" z małej litery !
Przymiotniki zawsze piszemy z małej litery, więc nie ma się co podniecać. Napisanie z dużej byłoby najzwyklejszym błędem.
a niech sobie żydówę biorą
Schowaj się do dziury z której wypełzłeś debilu i ignorancie.
Po krótkim sprawdzeniu źródeł, okazało się, że oryginał był poprawny.
ambidaxtrous.tumblr.com/post/2794872143/irena-sendler-1910-2008-a-98-y...
Potem ktoś specjalnie zmienił narodowość i posłał w świat dalej.
Przypadek? Nie sądzę.
No a tak na serio to czysty tolling i tyle. Wiedzą że będzie bul dópy to robią sobie takie żarciki.
Oczywiście tak jak my nie powinniśmy innych nazywać "polskiego pochodzenia", tak i inni nie powinni przekabacać historii i nazywać Ireny Sendler (pomimo nie-polskiego nazwiska) Niemką. Gdyby nasi politycy mieli chuja w gaciach (a wolą go chyba nie mieć - jeden nawet dosłownie się go pozbył) to by takie sprawy chociaż próbowali wyjaśniać, a nie udawać, że nic się nie dzieje i nikt nie odnosi krzywdy.
No Sendler typowo polskie nazwisko.
Za wikipedią:
Krzyżanowska to według Ciebie nazwisko jakiego pochodzenia?
Żydów ratowała. Jaka z niej bohaterka?
Kolejny debil. W czasach gdy za ukrywanie jednego Żyda groziła śmierć uratowała 2500 żydowskich dzieci. Nie masz prawa obrażać ani jej ani tych dzieci śmieciu. Ty na jej miejscu nie zrobiłbyś nic, ze strachu.
Nie rozumiem, jak ułomnym trzeba być, by obrażać jeden z tak ważnych autorytetów, których niestety coraz mniej.
Polecam czytanie książek, a nie pierdół w internecie.. Owszem były polskie obozy koncentracyjne i to na długo przed niemieckimi, a antysemityzm w AK nie był niczym nadzwyczajnym w tamtych czasach, co zresztą pozostało do dzisiaj..Jak ktoś zainteresowany prawdą to śmiało do mnie.. Internet robi się gorszy od telewizji publicznej.. Młodzież już nie wie co jest prawdziwe, a co nie.. Na szczęście są ksiązki, dokumenty z tamtych lat, ktorych nie da się podważyć, ale też nie mowi się o nich głosno
Wiadomo że obozów koncentracyjnych nie wymyślili Niemcy (oczywiście my też nie). Jednak jest duża różnica między polskimi obozami gdzie trzymano przeciwników politycznych a takimi gdzie gazuje się masowo tysiące ludzi dziennie. Była mowa o wielu przypadkach pojawiania się w głównie zachodniej prasie tekstów jakoby w czasie II WŚ w Oświęcimiu znajdowały się polskie obozy. Potem tłumaczono, że miano na myśli polskie ziemie. Jasne. Polecam najpierw obejrzeć omawiany wcześniej niemiecki serial udający historyczny, potem mówić o antysemityźmie w AK.
Właśnie dlatego wrzuciłem owe zdjęcie i rozpocząłem dyskusję. Bo ludzie czytają coś w internecie i od razu biorą to za pewnik. Dlatego należy walczyć z ignorancją/trollowaniem/świadomym wybielaniem historii i próbą rewizjonizmu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów