18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 59 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Te GIFy pokazują proces produkcji chipsów, a wszystko zaczyna się od rozładowania zwykłego ziemniaka.

Kiedyś rozładunek trwał ponad godzinę, ale dzięki nowej technologii jest to dużo mniej czasochłonne.

22 tony ziemniaków są rozładowywane w 20 minut.

Proces "uboju".
Rejects - odpadki

Niezdatne chipsy oddzielane są na bok.

Pakowanie - 100 opakowań na minutę.

/Do or do not, there is no try./

- Yoda
Zgłoś
FunkyKoval 2013-04-05, 21:46 6
Zgłoś
korinogaro 2013-04-05, 21:59 5
Pokazuje proces produkcji? Jak dla mnie pokazuje jedynie przywiezienie surowca i odrzucenie wadliwych czipsów oraz pakowanie. Innymi słowy pokazuje wszystko oprócz produkcji.
Zgłoś
dostępny_nick 2013-04-05, 22:11
A mnie zastanawia czemu rozładunek nie może być zrobiony zwykłym kiprem O.o? Tylko sobie musieli maszynkę wymyślić do podnoszenia naczepy. Przecież zwykły kiper trwałby parę minut, a nie 20. Wie ktoś czemu tak to działa?
Zgłoś
Raiton 2013-04-05, 22:19
nie pomyślałem nigdy, że pewnego dnia na sadolu wrzuci ktoś jak robi się chipsy, no ja pierdole ludzie! dajcie jakiś test IQ przy rejestracji czy coś bo te bezmózgi przejmują kontrolę nad szanującym przemoc i sexizm portalem!
Zgłoś
demz 2013-04-05, 22:33
Raiton napisał/a:

nie pomyślałem nigdy, że pewnego dnia na sadolu wrzuci ktoś jak robi się chipsy, no ja pierdole ludzie! dajcie jakiś test IQ przy rejestracji czy coś bo te bezmózgi przejmują kontrolę nad szanującym przemoc i sexizm portalem!

Wypraszam sobie teksty, że nie mam mózgu tylko dlatego, że nie spełniłem Twych kryteriów. Od przemocy i seksizmu masz dział hard. Nie chcesz się narazić na zwykłe, przyziemne rzeczy, to nie opuszczaj tamtego działu i tyle, skończ jęczeć. I przy okazji wrzuć coś, co będzie tu wg Ciebie pasować, bo jak na razie 0 tematów, ale do narzekania to pierwszy.

@down, wybacz, więcej gifów z tej serii nie znalazłem.

- Yoda
Zgłoś
babycow 2013-04-05, 22:34
Czyli kazdy z nas moze sam zrobic czipsy? Dobrze rozumiem? kupuje 22 tony ziemniakow (a idac sladem gifow) - zmieniaja sie one w czipsy ? kurwa... a myslalem, ze to bardziej skomplikowane.
Zgłoś
p................5 2013-04-05, 22:37
Top Chipsy z biedronki to najgorszy syf jaki istnieje na świecie - zawsze mnie po nich boli głowa.
Zgłoś
G................z 2013-04-05, 22:40
A kto obiera ziemniaki ?

Pewnie musi to być jakiś prze chuj który obiera tone ziemniaków w 20 minut. Mi się czasami nie chce obrać 10 kartofli na frytki.
Zgłoś
demz 2013-04-05, 22:42
pseudorca napisał/a:

A kto obiera ziemniaki ?

Pewnie musi to być jakiś prze chuj który obiera tone ziemniaków w 20 minut. Mi się czasami nie chce obrać 10 kartofli na frytki.

Do obierania ziemniaków są maszyny już od dawna. Podejrzewam, że w większości większych restauracji takie mają...

- Yoda
Zgłoś
Yamissek 2013-04-05, 23:09
najlepsze chipsy, to TOP chipsy z biedronki, kto jadł ten wie !
Zgłoś
regal 2013-04-05, 23:57
@up szczególnie o smaku kebaba
Zgłoś
robzi1989 2013-04-06, 0:05
@up up wole z reichu za 45 centów
Zgłoś
pakicito 2013-04-06, 11:32
Cytat:

rejecty ida to lays'ow a normalne do chipsow z Lidla i biedronki...

do laysów w większości idzie mieszanka azotu, tlenu i dwutlenku węgla
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów