Znany nam już rozbitek prezentuje prymitywny sposób wytwarzania węgla drzewnego.
Podczas spalania węgla drzewnego uzyskuje się większą temperaturę niż podczas spalania samego drewna co może posłużyć do wytapiania rud metali.
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
evu1
2016-02-20, 11:42
Miałbym dylemat, czy chciałbym wylądować na bezludnej wyspie z tym typem czy z jakaś ekstra-super-seksbombą, która byłaby na dodatek chętna (albo miałbym środki odurzające).
Piwerko dla typa, dowód na to, że murzyny to zwierzęta ;D
wciągnęło mnie, fajnie się typa ogląda
Skąd mamy wiedzieć czy jak wyłączył kamerkę na chwilę to czy nie wsypał tam węgla????
Wielka tajemnica Settlers III nareszcie rozwiązana.
Ja też tak kiedyś łamałem drewno kamieniem. Tylko raz drewno odbiło i przyjeba*o mi w łeb dałem sobie spokój z cywilizacją tego świata.
P................G
2016-02-20, 13:29
Nic nie jest mi tak potrzebne jak wytapianie rud metali
Nie rozbitek, tylko człowiek odtwarzający technologie neolityczne.
Erdo im nie ma co tłumaczyc, oni sa głupsi od małpy, połowa to niby znawcy a nigdy na oczy szyszki nie widzieli, przyjdzie wojna to dupy beda dawac za fajki, a nie wlaczyc za ojczyznę
@Rogovic Z tego co napisał w komentarzach nie ma tam ani miedzi ani cyny, więc planuje przetapiać żelazo.
D................z
2016-02-20, 18:02
Czy tylko ja czekałem aż się tyk kamieniem jebnie w stopę?
i do takiej pracy ciapatych wyslac
@hellblade Bardzo możliwe. Czyli wyprzedzi większość ludów czarnego lądu
jakby się przypadkiem cofnął w czasie kilka tys lat to by bogiem został :E
przebojowyarmando napisał/a:
jakby się przypadkiem cofnął w czasie kilka tys lat to by bogiem został :E
Zaskoczę Cię. Kilka tysięcy lat temu właśnie tak zachowywali się ludzie.
nie ma co ale Pan od domku z ceramiczną dachówką mi imponuje