o jejku ulifoncie niedojebany...
ponad 30 lat temu w jednym z prywatnych domow starcow w Connecticut przeprowadzono eksperyment
na jendym pietrze pensjonariusze mieli grafik bez wplywu na niego, mieli wyznaczone godziny na spacer, na telewizje, na odwiedziny, meble w ich pokoju byly ustawione wg wzoru, kwiaty podlewal pracownik, krotko mowiac wszystko mieli ustawione a decydowac mogli kiedy moga sie wysrac czy wyszczac
na drugim pietrze pensjonariusze sami ukaldali sobie plan dnia, sami decydowali czy mieli w ogole jakis kwiat i odpowiadali za niego
badano wplyw umiejscowienia kontroli na radzenie sobie ze stresem
okazalo sie ze pensjonariusze z wewnetrznym umiejscowieniem kontroli - czyli wszystko zalezy ode mnie, jestem kowalem swojego losu, sam decyduje o sobie - byli ZDROWSI, mieli LEPSZE SAMOPOCZUCIE, lepiej RADZILI SOBIE ZE STRESORAMI,
ale to jest chuj - ICH ZYWOTNOSC BYLA WIEKSZA O 69%
czyli gdy dziadek z pierwszego zyl 10 lat - jego kumpel z pietra wyzej zyl jeszcze kolejne 7
czyli gdy na pierwszym pietrze umarlo 10 dziadkow na gorze tylko 3
i tak dalej - jest to uproszczone rozumowanie abyscie drogie debile zrozumieli - bo w koncu jestescie debilami
a teraz ulifoncie pokaz mi kraj w ktorym wszyscy rzadzacy chca dobra dla swoich obywateli
pokaz mi kraj w ktorym nie ma skurwysynow i zlodzei na najwyzszych szczeblach
pokaz mi kraj w ktorym ludziom nie sa mydlone oczy i wciskane kity byle by trwac przy korycie czy realizowac wlasne cele
zobacz co sie dzieje obecnie w austarlii, w szwajcarii gdzie powoli wolnosc zaczyna rzadzic
bo nie chodzi o prawice, chodzi o ludzi ktorzy chca oddac spoleczenstwu kontrole nad wlasnym zyciem, na co zabetonowana komuna pod roznymi plaszczykami nie moze pozwolic
i tu nie chodzi o prawice czy lewice moi drodzy politolodzy co wypadli wczoraj krowie z dupska - bo zdajecie sie byc debilami z wyboru...
odrobcie lekcje z umiejscowienia kontroli
otoz na tej plaszczyznie odbywa sie walka miedzy panstwem a obywatelem
komunisci pod plaszczykiem demokracji wciskaja wam kity socjalizmu, w imie czego odbieraja wam wolnosc krok po kroku - tak samo w USA, UE jak i w chinach.
oni doskonale wiedza ze tworza sobie mase uzaleznionych od panstwa cpunow, wzbudzaja strach np terroryzmem, TWORZA ILUZJE ZE SA POTRZEBNI... sa jak pasozyt, ale tak naprawde sa PARAZYTOIDEM, od tysiecy lat przeskakuja z pokolenia na pokolenie, ta sama hisrotia sie powtarza, juz chuj z tymi tysiacami, ale wystarczy ogarnac historie XX wieku...
sa dziesiatki badan, rowniez miedzykulturowych, z ostatnich 100 lat przeprowadzone na setkach tysiecy osob - i jako calosc zdaja sie wrecz krzyczec - SPOLECZENSTWO JAKO JEDNOSC SAMO REGULUJE SIE NAJLEPIEJ, jak jeden organizm, niestety - macie o tym nie wiedziec
moglbym tak pisac, ale to do was przeciez nie dotrze, wiem ze macie mozgi, ale jestescie idiotami z wyboru, zaslepieni propaganda lub po prostu wybiorczym spojrzeniem na sprawe
lecz pamietajcie - wladza chce abyscie nie wiedzieli, abyscie sie nie znali na psychologii, finansach, historii, wladzy zalezy abyscie byli od niej uzaleznieni, aby 2% ludzi mialo 80% bogactwa tej ziemi
@ulifont - jestes naczelnym imbecylem tego burdelu, twoj tok przekracza wszelkie granice uposledzenia umyslowego..
zarzucasz prawicy ze nikt jej nie wprowadza, ze nigdzie nie rzadzi, ze jest utopia, tak jakby nie bylo nic poza nia, co by oddzialywalo w druga strone
powiedz mi jak to jest ze czlowiek jeszcze nie nauczyl sie latac?
wiem, trudne, patrzac analogicznie na to co napisales wyzej - dla ciebie zagadka nie do rozwiazania, tym bardziej ze masz o ok 70% mniej czasu ode mnie i mi podobnych