📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
modyf napisał/a:
Sparkus666 - za 6 lat?? okres połowicznego rozpadu uranu to 248 000 lat (czas po którym promieniowanie maleje o połowę); te tereny praktycznie już nie będą zamieszkane... Z drugiej strony niż Prypeć jest wieś Czarnobyl, gdzie pojedyncze osoby powróciły do swoich domów po wysiedleniu; staruszkowie przywiązani do ojcowizny, w sumie wrócili by umrzeć na swoich śmieciach. Niemniej jednak żyją tam, twierdzą nawet że zbierają i jedzą grzyby, jagody itp. Wieś leży jakoś dwa razy dalej od elektrowni niż Prypeć (o ile pamiętam odpowiednio 4 i 9 km)
Tak jak pisałem wyżej,napisałem to co przeczytałem.
Kapral Poproszek napisał/a:
No ale jak kto woli jak potem zacznie ci kutas na czole rosnąć to się nie zdziw
Ah ten folklor.
kristal napisał/a:
Stan bloków jest tam lepszy niż niektóre u nas.
Bo tam nie ma pojebanej młodzieży rysującej sprejem/markerem po ścianach grafiki swoich ukrytych upodobań seksualnych.
To jest PRYPEĆ, a nie kurwa Czarnobyl.
Jeżeli już to dach w Prypeci.
A tak w ogóle to zawsze miałach ochotę włazić na dachy. Dziwne.
Sam filmik w porządku. Chociaż spodziewałam się więcej widoków okolicy z dachu, niż schodów.
A tak w ogóle to zawsze miałach ochotę włazić na dachy. Dziwne.
Sam filmik w porządku. Chociaż spodziewałam się więcej widoków okolicy z dachu, niż schodów.
myslalem ze to Stalker na ultra
Marian Pudzianowski napisał/a:
To jest PRYPEĆ, a nie kurwa Czarnobyl.
Zmienię jak minie 60 minut.
2.10 "Co tam jest? dach?"
Nie Kurwa!! jak idziesz do góry po schodach to napewno dojdziesz do piwnicy...
Nie Kurwa!! jak idziesz do góry po schodach to napewno dojdziesz do piwnicy...
Do 'specjalistów'.
Tam już skażenia nie ma. Albo inaczej, w samej Prypeci i okolicach (po za lasem) skażenie jest porównywalne, a nawet niższe niż w Warszawie. O ile można to nazwać skażeniem. To po prostu zwykłe promieniowanie tła, jakie dostaje Ziemia z przestrzeni kosmicznej.
Jeśli są tam jakieś izotopy radioaktywne, to w roślinności, która bardzo zgrabnie zaabsorbowała promieniowanie i to nie żaden Uran, a Cez.
Byłem tam 2 lata temu na wycieczce z uczelni, wybieram się za rok ze znajomą z Państwowej Agencji Atomistyki.
Tam już skażenia nie ma. Albo inaczej, w samej Prypeci i okolicach (po za lasem) skażenie jest porównywalne, a nawet niższe niż w Warszawie. O ile można to nazwać skażeniem. To po prostu zwykłe promieniowanie tła, jakie dostaje Ziemia z przestrzeni kosmicznej.
Jeśli są tam jakieś izotopy radioaktywne, to w roślinności, która bardzo zgrabnie zaabsorbowała promieniowanie i to nie żaden Uran, a Cez.
Byłem tam 2 lata temu na wycieczce z uczelni, wybieram się za rok ze znajomą z Państwowej Agencji Atomistyki.
Najśmieszniejsze jest to że promieniowanie w wawie jest jedynie 10 raz mniejsze niż czarnym odbycie
Nie doczytałem,nie moge już zmienić nazwy.Prosił bym jakiegoś moda o zmiane "Czarnobyl" na "Prypeć".
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów