18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41
Przeciętny Polak...
Murzyn9111 • 2014-12-27, 16:25
Zalazłem w internetach małe opowiadanko na temat przeciętnego Polaka z wielkiej płyty Pół żartem, pół serio.

Ja im nie zazdroszczę.
Mam 41 lat i mogę powiedziec, że powidło mi się w życiu. Mieszkam z żoną i trójką dzieci w apartamencie - 42 metry kwadratowe w bloku z wielkiej płyty i mam stałą pracę na umowę zlecenie - jestem ochroniarzem w Lidlu.

Zarabiam 1280 zł, a w dobrych miesiącach z nadgodzinami to i z 1400 zł wyciągnę. Ciężko pracowałem na mój sukces. Po studiach na wydziale filozofii, zrobiłem doktorat. Pierwotnie planowałem pracę na uczelni, ale ponieważ nie było vacatów, a pojawiła się świetna oferta z Lidla to długo się nie zastanawiałem.

Zarabiam dużo, więc żyję komfortowo. Miałem golfa 2, rocznik 88 po lifcie i na wtrysku. Trochę się zapożyczyłem i znajomy ściągnął mi z Niemiec wygodną limuzynę - Dacię Logan, rocznik 2005. Autko mam w najbogatszej wersji z obrotomierzem i trzecim światłem stopu. Na allegro kupiłem używane kołpaki, żeby odświeżyc design.

Dwa razy w miesiącu tankuję na full za 50 zł i jako zapaleni turyści podróżujemy z rodziną. Już trzy razy byliśmy w tym roku u dziadków na wsi. W lecie lubię pogrillowac z rodziną i przyjaciółmi. Ponieważ mam chody w Lidlu i wiem, kiedy są promocje, to wspaniałą, zdrową kiełbasę kupuje po 6.99 za kg, do tego markowe piwo za 1,59 zł i życ nie umierac.

Na sadolu nie znalazłem !
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dyganio 2014-12-27, 18:34 5
@Babu

Na fabryce... Ja mówię o pracy w biurze, a nie o pracownikach fizycznych. O tym właśnie mówię. Znacie tylko pracą fizyczną, a tam gdzie trzeba użyć mózgu to już nie dotarliście.
Zgłoś
D................z 2014-12-27, 18:59 3
Dyganio napisał/a:

@Babu

Na fabryce... Ja mówię o pracy w biurze, a nie o pracownikach fizycznych. O tym właśnie mówię. Znacie tylko pracą fizyczną, a tam gdzie trzeba użyć mózgu to już nie dotarliście.

Wjebmy wszystkich do biura, na chuj nam pracownicy fizyczni, przecież papierkami też da się wyżyć.

U nas nawet nie ma klasy średniej... Masz kasę i żyjesz normalnie albo bieda.
Zgłoś
PustySocho 2014-12-27, 19:09 12
Mam 18 lat i mogę powiedzieć, że powidło mi się w życiu. Mieszkam z rodzicami i siostrą 203 metry kwadratowe w domu z okresu wielkiej płyty i miałem stałą pracę na umowę zlecenie - byłem cieciem w Impleu.

Zarabiałem 2000 zł, a w dobrych miesiącach jak inni potrzebowali wolnego to i z 2500 zł wyciągnę. Opierdlałem się w tej pracy jak nikt inny, w nocy spałem w dzień czytałem książki. Typowy cieć, nawet bramy nie musiałem otwierać bo otwierała się automatycznie po czytaniu przepustki. W 2015 piszę maturę i chcę studiować chemię, z próbnych matur miałem po 80-90% wyjadając chuja przez cały okres edukacji, uczyłem się tylko tego co potrzebowałem.

Zarabiałem normalnie więc dzięki temu mogłem odłożyć hajs i kupić kamerę oraz drona, teraz dorabiam sobie czasem robiąc zdjęcia z powietrza dla jednej z firm zajmujących się fotografią u mnie w mieście, chce kupić sobie samochód więc pracuje dodatkowo przy wykładaniu towaru w obi (11zł za godzinę), rodzice nie dają mi ani złotówki, dokładam się do jedzenia, sam sobie płacę za rozrywkę i autobus do szkoły.

Pożyczając samochód od rodziców zawsze zostawiam go zatankowanego do pełna, mam dziewczynę z którą raz w miesiącu idziemy do kina/na kolacje, dodatkowo co tydzień spędzamy razem czas na lodowisku. Mam już odłożone 10 000zł, więc pewnie do października kupie swój wymarzony samochód BMW E36 328, w M-Pakiecie. Po skończeniu chemii chcę iść pracować w wojsku lub na platformie wiertniczej.

Prace znalazłem sam w ogłoszeniu, stawka godzinowa wynosiła 10 zł do ręki, pracowałem w systemie 24 na 48 lub 72.
Pozdrawiam nieudaczników którzy swoją wiedzę opierają na tym co wyczytali gdzieś na ścianach kibla w swoim gimnazjum(specjalnym) lub usłyszeli w TV, że w tej Polsce jest tak źle
Zgłoś
Tekwondo 2014-12-27, 19:25
PustySocho gratulacje hahahahhahaha ;D
Zgłoś
kojocik 2014-12-27, 19:31 1
mnie tylko zastanawia dlaczego ludzie pracujacy fizycznie zarabiaja mniej od tych mozgowcow ktorzy nie sa produkcyjni. Tak ogolnie pisze.
kiedys tak nie bylo.
Zgłoś
f................l 2014-12-27, 19:39 1
@kojocik juz objasniam dlatego , ze wiekszoscie to typowe imbecyle ( nie mowie wszyscy) gdzie jak ktos za nich nie rozplanuje , nie przygotuje planu miesiecznego itp nie zrobia nic. Wiem to po sobie kiedy tylko cos sie spierdoli w pracy wszyscy mnie poszukuja bo nie wiedza jak to obejsc naprawic , niby praca prosta przyjemna ale jednak. Nadmienie , ze jako pracownik psychiczny odpowiadasz za tych fizycznych, czyli jak ktorys z nich jest ulomny I wlozy lape gdzie nie trzeba przed sad idziesz TY. OD to ldatego zarabiam znacznie wiecej niz inni. Oraz prawdopodobnie dlatego , ze posiecilem prare lat na studia I kursy itp. ( wszystko poza pl ) .
Zgłoś
dth 2014-12-27, 19:54 3
@kojocik
w większości przypadków pracę fizyczną, poza specjalizacjami, może wykonywać każdy, bez żadnego przygotowania. Do pracy umysłowej, tej lepiej płatnej, zatrudniani są ludzie bardziej ogarnięci, z odpowiednimi umiejętnościami czy wykształceniem, krótko mówiąc ludzie przygotowani do tej roboty, których nie zastąpisz pierwszą lepszą osobą z ulicy. Dlatego lepiej zarabiają.

Stawiając się po stronie pracodawcy, wyobraź sobie że masz 1000 Januszów na jedno stanowisko fizyczne, jest ich od chuja i znalezienie kogoś do pracy nie sprawia problemów, więc możesz płacić mniej, bo zawsze się ktoś znajdzie kto będzie za mniej pracował. Jak masz stanowisko wymagające pracownika umysłowego, z wykształceniem i umiejętnościami, to zgłosi Ci się z 20 Januszów, z czego 19 odleci w czasie rekrutacji, a ten ostatni stwierdzi że jednak w innej firmie mu zaproponowali więcej pieniędzy.
Zgłoś
Estivo 2014-12-27, 20:01 6
Uwielbiam takie rzeczy - skończyłem/łam studia (albo i nie) i pracuje za 1200-1400. Cipy życiowe. Ja jestem technikum ekonomicznym (zaliczony zawodowy i zdana matura - nie wykluczam jakichś studiów zaocznych) i w wieku 20 lat zarabiam 2600 na rękę, na umowę o prace na czas nie określony. Robię to co lubię i uczyłem się tego przez 4 lata technikum samemu. Śmiać mi się chciało jak niektórzy usłyszeli od rodziców ile zarabiam i jaką mam pracę, bo pierwsze co było to - to kto mu załatwił po znajomości?

Ojciec mnie tak wspierał, że chciał żebym pracował u nas na wsi za właśnie 1300 jako operator cnc - "bo po chuj będziesz szukał pracy w dużym mieście 60 km dalej" (swoją drogą już z rodzicami nie mieszkam).

Śmiać mi się teraz tylko chce z tych wszystkich "cwaniaków", którzy śmiali się, że co się będę uczył jak mogę iść pochlać. Dzisiaj ja się z nich śmieje jak słyszę, że siedzą bo coś zajebali, albo zwolnili ich bo kombinowali w robocie odszkodowania wymuszać (wsadzając drugi palec w maszynę)
Zgłoś
GhostRider32 2014-12-27, 20:19 1
I niech umierają frajerzy
Jakoś mi w tym kraju źle nie jest
mam epizody w kilku zakładach pracy, niezbyt dobre na rynek pracy wykształcenie - historia ze spec. pedagogika, a od kilku lat mam firmę, którą założyłem razem z tatą. Gdyby nie wsparcie ue prawdopodobnie start firmy byłby trudniejszy, aktualnie mam aż nadto zleceń, miesięcznie na czysto czasem i z 50k wychodzi a gdyby mi się nie udawało, to mam kilka mieszkań w Gdańsku, które wynajmuję studenciakom i z tego niezły dochód jest

Jak to jest, że mi z kiepskimi studiami, z żadnymi znajomościami udaje się w życiu, a innym nie? Jak ktoś jest frajerem, to nawet znajomości nie pomogą. I najbardziej mi się śmiać chce, jak o swoją nieudolność ludzie obwiniają rząd Zamiast narzekać, trzeba działać...
Zgłoś
Kardio_Error 2014-12-27, 20:46 7
przy takich tematach jest zawsze wysyp próżniaków i życiowych zwycięzców, niech każdy się zajmie swoją dupą
Zgłoś
Darek84BB 2014-12-27, 20:50 3
Człowiek jak powszechnie wiadomo jest ssakiem, a gatunek ten od zarania dziejów migrował tylko z dwóch powodów, w celu kopulacji bądź w celu zdobycia pożywienia. Wobec tego faktem niezaprzeczalnym jest, że z Polski wyjeżdżają tylko Ci którzy nie potrafią sobie znaleźć drugiej połówki bądź Ci którzy nie potrafią siebie wyżywić. Jak się głowę na karku naprawdę można w tym kraju dostatnie żyć.
Zgłoś
kfasny 2014-12-27, 21:12 2
@pustysocho

na swoje wymarzone 328 e36 w mpakiecie uzbieraj troche wiecej, albo kup i wsadz zaraz drugie tyle, zeby jechalo to jak serria
Zgłoś
f................l 2014-12-27, 21:13
Darek84BB napisał/a:

Człowiek jak powszechnie wiadomo jest ssakiem, a gatunek ten od zarania dziejów migrował tylko z dwóch powodów, w celu kopulacji bądź w celu zdobycia pożywienia. Wobec tego faktem niezaprzeczalnym jest, że z Polski wyjeżdżają tylko Ci którzy nie potrafią sobie znaleźć drugiej połówki bądź Ci którzy nie potrafią siebie wyżywić. Jak się głowę na karku naprawdę można w tym kraju dostatnie żyć.

Lub ludzie ktorzy nie chca miec nic wspolnego z tym krajem , gdyz maja swoje powody , o tych tez nie zapominaj bo jest ich sporo. Ale zgadzam sie z Toba , moja rodzina jakos tez zyje bez problemow dobrze zarabiaja I generalnie sa w klasie srednio wyzszej powiedzmy , wiec mozna jak widac.
Zgłoś
NIEMYTAPYTA 2014-12-27, 21:14
Na podstawie tego tekstu mozna napisac fabule do nowego fallouta wystarczy poprawka ze koles zyl w jakims bunkrze w radomiu
Zgłoś
Catacombe 2014-12-27, 21:15 1
A co wy ludzie pierdolicie, Korwin mówił że w TVN mówili że premier mówił że jest dobrze. A przecież to logiczne że premier i TVN kłamie, więc musi być chujowo. Znaczy chyba musi, bo nigdy nie pracowałem ale skoro na niezależnych portalach piszą że jest chujowo to musi tak być.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem