Zasada prawej ręki, a nie po co mam większego jade pierwszy....
Poczytaj zasady ruchu drogowego ekspercie przez duże E. Po 1 był tam znak STOP, po 2 zasada prawej ręki obowiązuje na skrzyżowaniach równorzędnych, czyli takich na których nie ma żadnego oznakowania, lub jest znak A-5.
Poczytaj zasady ruchu drogowego ekspercie przez duże E. Po 1 był tam znak STOP, po 2 zasada prawej ręki obowiązuje na skrzyżowaniach równorzędnych, czyli takich na których nie ma żadnego oznakowania, lub jest znak A-5.
W stanach durniu nie ma zasady prawej reki to raz , a dwa tam sa 4 znaki stopu , panuje zasada ze puszczasz tego ktory jest blizej przejazdu od ciebie, skoro nie masz pojecia o prawie drogowym USA to nie rozpowiadaj glupot kmiocie
W stanach durniu nie ma zasady prawej reki to raz , a dwa tam sa 4 znaki stopu , panuje zasada ze puszczasz tego ktory jest blizej przejazdu od ciebie, skoro nie masz pojecia o prawie drogowym USA to nie rozpowiadaj glupot kmiocie
Tak, może to 20 znaków Stop. Stop jest jeden i się trzeba bezwzględnie przed nim zatrzymać.
Ale jako ciekawostke powiem, że w stanach jest coś takiego pojebanego ze skrzyżowaniami równorzędnymi :
,,Podróżując zarówno po USA jak i po Kanadzie szybko zorientujemy się, że na skrzyżowaniach równorzędnych nie obowiązuje tu zasada prawej ręki tylko "wolna amerykanka". Jak to wygląda w praktyce? Pierwszeństwo ma wówczas ten kierowca, który jako pierwszy wjedzie na skrzyżowanie — trzeba przyznać, że to bardzo praktyczne rozwiązanie choć może być niebezpieczne.''
W praktyce wygląda to tak, że podjeżdża się do skrzyżowania, zatrzymuje i jedzie (Ten kto pierwszy się zatrzymal pierwszy jedzie)
Gdzie ty tam widzisz 4 znaki stopu Sherlocku?
Co do reguły prawej ręki - to w USA na drogach równorzędnych nie działa ta zasada.
U nich jest "kto pierwszy podjeżdża do skrzyżowania, to ma pierwszeństwo"
jak masz prawko oddaj wiesz kiedy jest zasada prawej ręki chyba nie xD
Tam chyba nie mają takiej zasady na skrzyżowaniu dróg równorzędnych.
ta a jak ma wiekszego to jedna rasia na za 15 3 a druga na za 15 2 i jadaaa prawidlowo :"F
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów