18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (10) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 20 minut temu
Przepływ laminarny z Tylerem Clary
C................a • 2013-02-18, 21:14
Witam serdecznie. Chciałbym Wam przedstawić perfekcyjnie czasowo uchwycony przepływ laminarny powstający nad Tylerem Clary podczas Mistrzostw Świata w 20111 r.

Zdecydowanie Tyler nie mógłby wykorzystać tego zdjęcia jako profilówkę na portal społecznościowy, jednak wartość tego zdjęcia jest nieoceniona pod względem piękna przepływu.

Dla naukowców (nie wątpię, że takich na sadolu jest sporo) wrzucam informacje o przepływie:
Laminar flow (or streamline flow) occurs when a fluid flows in parallel layers, with no disruption between the layers.[1] At low velocities the fluid tends to flow without lateral mixing, and adjacent layers slide past one another like playing cards. There are no cross currents perpendicular to the direction of flow, nor eddies or swirls of fluids.[2] In laminar flow the motion of the particles of fluid is very orderly with all particles moving in straight lines parallel to the pipe walls.[3] In fluid dynamics, laminar flow is a flow regime characterized by high momentum diffusion and low momentum convection.

Przy tym temacie warto przypomnieć ciekawskim, że za prawidłowe rozwiązanie równania Naviera-Stokesa nadal możemy zgarnąć milion dolarów.
Zgłoś
marna 2013-02-19, 15:56
"> Bartosz napisał/a:

jestę gimbusę xDDDD

toś się zasiedział w tym gimnazjum.. 33lata, czas się ustatkować, a nie w słoneczka z ponad połowę młodszymi koleżankami z klasy się zabawiać

-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Zgłoś
pati609 2013-02-19, 16:04
Olasty napisał/a:

wyjaśnienie co to jest jest po ang. Zatem większość naszych ekspertów nic z tego nie zrozumie, gdyż dopiero omawiają present continous

Ekspercie wyjaśniam Ci że nie piszemy "continous" tylko CONTINUOUS !
Zgłoś
Yoicks 2013-02-19, 16:52 1
matrixpro napisał/a:

Mam taką uwagę, ja rozumiem, że gdy wrzucacie filmik to trudno jest przetłumaczyć. Ale jak wrzucasz tekst to mógłbyś go przetłumaczyć, choćby z szacunku do Polski. A tak z grubsza to ni chuja nie idzie rozszyfrować co tam pisze.

Choćby z szacunku do Polski, mógłbyś nauczyć się pisać poprawnie.
Zgłoś
misiekzmarsa 2013-02-19, 22:24
Fascinating, but... Will It Blend!?
Zgłoś
rusofil 2013-02-19, 23:18
matrixpro napisał/a:

Mam taką uwagę, ja rozumiem, że gdy wrzucacie filmik to trudno jest przetłumaczyć. Ale jak wrzucasz tekst to mógłbyś go przetłumaczyć, choćby z szacunku do Polski. A tak z grubsza to ni chuja nie idzie rozszyfrować co tam pisze.

Ładnie przyznałeś się do bycia głąbem i spierdalania z lekcji angielskiego.

● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
Zgłoś
Olasty 2013-02-20, 15:52
@up,
już nie jestem oryginalny
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów