18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:54
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Przeżyła aborcję
Watashi • 2010-03-16, 22:48
Po prostu nie wiem co powiedzieć.

Dowiedzieć się, że matka chciała Cie spalić w swoim brzuchu...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
n................� 2010-03-18, 19:01
Miałam ten sam film na religii jakiś czas temu.
Zgłoś
s................s 2010-03-19, 0:01 3
Po kilku komentarzach widzę, że moda na zimnych mistrzów ciętej riposty z deficytami empatii wciąż żyje. Dlaczego za błędy swoich rodziców maja zapłacić życiem ci mali ludzie (co dla niektórych - te małe stworzenia). A jak już by była wolność aborcyjna to pewnie nasze kochane feministki chciałyby refundacji z NFZ i urlopów prawie macierzyńskich. Rozumiem ,że można mieć różne poglądy ,ale życie powinno się szanować w jakiejkolwiek formie. Coś mi się wydaje ,że większe prawa mają zwierzęta niż poczęte ludzkie dzieci
Zgłoś
profanum666 2010-03-19, 23:29
sagitalis napisał/a:

Po kilku komentarzach widzę, że moda na zimnych mistrzów ciętej riposty z deficytami empatii wciąż żyje. Dlaczego za błędy swoich rodziców maja zapłacić życiem ci mali ludzie (co dla niektórych - te małe stworzenia). A jak już by była wolność aborcyjna to pewnie nasze kochane feministki chciałyby refundacji z NFZ i urlopów prawie macierzyńskich. Rozumiem ,że można mieć różne poglądy ,ale życie powinno się szanować w jakiejkolwiek formie. Coś mi się wydaje ,że większe prawa mają zwierzęta niż poczęte ludzkie dzieci

Dokładnie, zgadzam się w 100%.
Mamy do czynienia z dzieckiem od momentu zapłodnienia. Czy płód w 1 tygodniu nie jest człowiekiem tak jak płód w 9, 20 itd? Zmienia się tylko wielkość tego małego istnienia, wykształcają się nóżki, rączki; można powiedzieć, że dorasta.
Życie powinno być chronione. Aborcja - patent na ludobójstwo w imię równouprawnienia?
Zgłoś
Scarlet 2010-03-19, 23:59
@up

płód w pierwszym tygodniu nie ma jeszcze nawet żadnego połączenia z matką, jest tylko zlepkiem komórek. a jakbyś trochę poczytał, np. o poronieniach subklinicznych, to wiedziałbyś jak wielki procent takich 'dzieci' jest samoistnie przez organizm usuwana w pierwszych tygodniach od zapłodnienia, a kobieta nawet pojęcia nie ma, że była w ciąży. ja się raz nawet przez przypadek na usg dowiedziałam, że właśnie takie coś się u mnie stało. a jakoś nie mam poczucia straty dziecka. gdybym była w 5 miesiącu ciąży i poroniła, pewnie zrobiłoby mi to różnicę , prawda?

znowu się zacznie teraz dyskusja światopoglądowa.. żeby było jasne, nie mam radykalnych poglądów w żadną stronę w tym temacie.
Zgłoś
s................s 2010-03-20, 0:02
Według zwolenników aborcji płód ludzki nie jest człowiekiem bo nie wykształciły mu się pewne cechy. Jakie ? To już sami wiedzą najlepiej. Wychodząc z takich założeń można by wprowadzić prawo które odbiera prawa ludzkie dzieciom ,które jeszcze nie chodzą (bo np: chód dwunożny jest cechą naszego gatunku) no i jeśli rodzice stwierdzą ,zanim dziecko zacznie chodzić ,że nie dają rady itp. to można zlikwidować i zakopać w ogródku.
Przecież można oddać dziecko do adopcji po urodzeniu. Są nawet specjalne miejsca przy Caritasie (o ile dobrze pamiętam) ,gdzie można dziecko zostawić. Nie wspominając ,że środków antykoncepcyjnych jest mnóstwo ,a ich ceny nie są powalające - jeśli kogoś nie stać na np: gumki to skąd wytrzaśnie parę stów na skrobankę.
@~Scarlet Śmierć naturalna nie jest ani dobra ani zła. Ale odbieranie komuś szansy na życie, według mnie już jest. Czy mam radykalne poglądy? Nie wiem. Ale takie mam zdanie w tym temacie. A tak przy okazji to obecna ustawa jest w ten sposób skonstruowana by zadowolić większość. Pozdrawiam
Zgłoś
Watashi 2010-03-20, 14:03
Ja bym chciała jeszcze zauważyć, że Ci co są za aborcja zdążyli się już urodzić...
Zgłoś
s................s 2010-03-20, 18:25
Watashi napisał/a:

Ja bym chciała jeszcze zauważyć, że Ci co są za aborcja zdążyli się już urodzić...

Dokładnie. A jakby ktoś chciał ich pozbawić życia to mają chociaż szanse jakoś zaprotestować lub błagać o litość w przeciwieństwie do nienarodzonych.
Zgłoś
A................t 2010-03-20, 18:57
Jej rodzice nie byli za aborcją i jakoś jej to nie pomogło sadistic.pl/dziecko-o-dwoch-twarzach-vt3390.htm
Zgłoś
s................s 2010-03-21, 14:24
Ale jak jej aborcja miałoby pomóc ? Pomogłaby tylko tym którzy nie chcą patrzeć na takich ludzi ,gdyż nie pasuje im to do światopoglądu i zmusza do refleksji. Przecież żyje. Jest uważana za reinkarnacje jakiegoś boga. Może u nas byłaby traktowana jak dziwoląg , ale tam jako cud. A tak przy okazji to jej życie ,choć tak krótkie, wpłynęło na tak wielu innych ludzi i to pozytywnie. Przecież ludzie upośledzeni fizycznie czy umysłowo potrafią cieszyć się życiem (czasami nawet bardziej niż my "normalni")
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem