Cytat:
Tamta akcja to sprawa muzułmanów i żydów a Max zrobił z niej wojnę muzułmansko-europejska.
Bo na tym europejczycy też cierpią. Więc chyba przeciw tym MUZUŁMANOM nasza wojna nie jest tak zupełnie bez podstaw. Chuj głęboki mnie to boli co sobie robią u siebie, ale oblewanie kwasem w europie nie jest normalne i nie ma uzasadnienia moralnego. Jesteś kretynem bo raz, że nie umiesz pisać po polsku, a dwa że pierdolisz głupoty. 1 idiota znaleziony.
Cytat:
Lewactwo to teraz synonim zła, a nie wiecie nawet kurwa co to słowo znaczy.(...), bo jak ktoś się sam nie nauczył myśleć do 12 roku życia to już mu raczej nic nie pomoże. (...)
Bo lewactwo jest złem. Do 12 roku życia? A jak będziesz miał 30 lat to napiszesz, że "jak nikt się nie nauczył myśleć sam do 20 roku życia to (...)"? Ocenił 19 latek
Cytat:
@up gówno a nie lewacy, lewacy łykają wszystko jak leci za to inteligentniejsi pomyślą i nie dają z siebie zrobić idiotów przez pseudo republikanina/ prawicowca.
Proszę zachować słowo lewak dla innych osób, chociaż wiem, że kilku lewaków ma w tym temacie wyżerkę. Ja jak wspomniałem na początku, nie mam nic wspólnego z lewactwem.
Analizując: Autor stwierdza, że osoba o prawicowych poglądach (bo Kolonko takie ma...) jest lewakiem. Następnie słowo tego człowieka, które można by nazwać słowem "prawicowym" jest łykane przez ludzi - więc ci oto ludzie to lewacy? Sam autor zaś nie jest lewakiem. Coś tu się kupy dupy nie trzyma.
Przechodząc do rzeczy. Kolonko świetnie potrafi władać erystyką, ale
(!) dostaje do tego przyzwolenie od mass mediów jak i jego słuchaczy. Najprostszym przykładem jest muzułmanizm, który jest ideologią (nie religią) bardzo agresywną, za którą stoi ogromna kasa. To, że muzułmanie w europie są złym pomysłem widzimy na każdym kroku, pomimo tego mass media wpajają nam, że NIE kurwa, to my jesteśmy nietolerancyjni.
Tak oto narasta agresja wobec tego smutnego zjawiska jakim jest robienie debili z już i tak ogłupionych ludzi. W tym przypadku pojawia się głos rozsądku który mówi jak jest - Max Kolonko, bo prawda jest taka, że facet o tym problemie powiedział szczerze i poparł to stosowną argumentacją, ale poszedł krok dalej i zaczął stosować erystykę, subtelnie to fakt. Pytanie teraz czy to co robi powoduje, że przekłamuje rzeczywistość? No nie bardzo, raczej podaje nam fakty w otoczce własnej opinii, ale nie kryję sie z tym.
Problemem są ludzie którzy jego opinie traktuj jak fakt, wyciągają więc o tym fakcie który już sam w sobie nabrał kształt opinii własne wnioski co prowadzi do powstania "własnej" opinii. Czyli takiej samej obróbce analitycznej podają dwukrotnie jeden fakt. Do czego to prowadzi? Do małpowania.
Nie problemem jest więc Kolonko a słuchacze-kretyni.
Cytat:
Mariusz jest dziennikarzem i powinien rzetelnie przedstawiać informacje a nie jak chorągiewka.
No nie bardzo. Prowadzi swój autorski program, nie puszcza się go wszędzie, zaznacza swoją opinię więc jest nie tyle dziennikarzem co źródłem opiniotwórczym. Ma pełne prawo do krytykowani o ile podaje fakty, a jeśli chodzi o krytykę, zawsze ją uzasadniał.
A teraz do rzeczy i tego o co chodzi z Kolonką.
Dopóki Kolonko mówił o rzeczach przyziemnych, nam bliskich, podawał fakty to nie było krytyki co sam autor tematu przyznał. Tzn pojawiali się obrońcy biednych muzułmanów, murzynków, lemingi platformy (bo jak inaczej nazwać ludzi którzy chwalą jej rządy obecnie?). Problem pojawia się kiedy wkraczamy w dziedzinę abstrakcji, tak samo jest na matematyce - dopóki w szkole przerabia się dodawanie które jest oczywiste problemów nie ma, wraz z pojawieniem się abstrakcji, młodzież ma problemy z nauką. Tak Kolonko zaczął poruszać dla wielu ludzi tematy abstrakcyjne.
Do apogeum doszło w momencie "pocisku etnicznego" - bo przecież to S-F, co z resztą Kolonko na początku zaznaczył. Dla wielu ludzi to totalny odpał, i to dyskwalifikuje Kolonkę. Ale czy tutaj nie powiedział prawdy? Powiedział, szkoda, żen ie podał źródeł ani argumentów.
Żydzi z Arabami walczą od wielu wieków, zaś same wojny Izraelsko - Arabskie to bajka ostatniego stulecia, od 47 roku chyba, bo w tedy powstał Izrael(nie che mi się sprawdzać z prostej przyczyny nie to jest moim celem). Liga państwa arabskich ma broń w postaci fanatyków, Izrael zaś szuka ratunku w technologi.
W latach 90 kiedy rozpoczęto badania nad genetycznymi formami leczenia chorób, ogólnie w tedy rozwinęła się ta dziedzina badań, powstały głosy, NAUKOWCÓW, że to tylko zasłona do badan nad genetyczną bronią. Warto jednak przypomnieć, że już w latach 70 w stanach w trakcie trwania zimnej wojny, genetycy USA bawili się starając stworzyć broń która atakowałaby strukturę DNA.
W latach 90 zaś, stany przejęły wyniki badań związku radzieckiego dotyczące... Wpływu różnych substancji na ludzkie geny.
W tym samym okresie The Sunday Times donosiło o badaniach Izraela nad bronią przeciwko arabom - niestety genotyp tych 2 nacji okazał się bardzo podobny i tu Izraelowi nie pykło.
Mało ludzi wie o czymś takim i fajnie, że Kolonko o tym powiedział. Bo niestety to nie jest fikcja a prawda.
Cytat:
No tak, ale pan Mariusz doskonale zna poczynania tajnych służb Izraelskich oraz Amerykańskich.
Przecież opiera się na tym co juz było powiedziane i poruszone.
To nie tak, że sobie gośc wymyśla alternatywną prawde i pisze ją na kolanie. Wszystko co porusza w filmach zostało już powiedziane, a z różnych powodów zostało wyciszone lub po prostu dalej nie sprzedane.
Nawet jego publicystyka o masonerii nie jest jego wymysłem, szczerze? To co on teraz pisze na swoim blogu czy jak to się tam zwie, czytałem juz pare lat temu z nudów i sobie wyrobiłem własną opinie.
Proponowałbym każdemu dystansu do tego co mówi Kolonko a przede wszystkim, odebranie jego kanału jako podstaw do zapoznania się z danym tematem.