Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nieraz tak piekłem kury kradzione góralom.
Ukręcasz łeb, patroszysz, oklejasz na grubo gliną i zasypujesz na ok. godzinę w dołku żarem z ogniska.
Glina odchodzi elegancko z piórami.
Dobrze prawisz. Ale gimba nie znajo. My z chłopakami w lesie, strzelaliśmy z procy do ptaków. I tak cale, z piórami beż głowy, oklejalismy dokładnie gliną, później do ogniska i po godzince pyszne mięsko drobiowe. Glina odchodziła cała, razem z piórami
Polowało się głównie na młode ptaki, bo były najsmaczniejsze
______________
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?Nie oprawili zwierza te czarne gamonie trzeba ich zgłosić do kuchennych rewolucji Magdy Gesler może się czegoś nauczą
Nauczą się od niej jedynie tego, że spasione stare baby są tłuste i niesmaczne.
Nauczą się od niej jedynie tego, że spasione stare baby są tłuste i niesmaczne.
No i z kudłami - a nic nie wkurza bardziej niż włosy w żarciu
Tak to prawda co piszesz, tylko u nas zwierzęta najpierw się oprawia chyba że ktoś piecze np. kurę razem z piórami.
No...u nas się oprawia, bo skądś surowiec na parówki musi być
Trochę nie rozumiem co w tym takiego niezwykłego? Może to, że akurat małpa się im trafiła, małpa którą pewnie traktują podobnie jak u nas traktuje się zające, albo inne bażanty?
To niezwykłego że kurwa zjarał tą małpę na węgiel aż. Czy ty też tak piekłeś kiełbaski na ognisku jako biały człowiek, że wpierdalałeś je prosto w ogień że robiły się czarne aż? No nie , trzyma się je nad ogniem znacznie, żeby się piełky a nie zwęglały.
...
Ukręcasz łeb, patroszysz, ...
No właśnie o to jedno chodzi - patroszysz, a tu masz zapiekane z jelitami i reszta tych kiszek
kurde to śmierdzi całym tym gównem, to pieczyste
No właśnie o to jedno chodzi - patroszysz, a tu masz zapiekane z jelitami i reszta tych kiszek
kurde to śmierdzi całym tym gównem, to pieczyste
No przecież wiem. Piszę jak to zrobić po ludzku.
to są tacy sami ludzie jak my...
Pół prawda. Nasi przodkowie spierdolili stamtąd.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów