To teraz trzeba radcy prawnego, żeby regulamin przeczytać?
Gorzej, panie...
Teraz to czytać czeba umić....
Masz jak chuj wywalone w regulaminie, że musisz potwierdzić rozliczanie się w Poznaniu. Inaczej może ci (specjalnie z małej bo jesteś roszczeniowym debilem) mogą domagać się zwrotu bezzasadnie uzyskanej ulgi. Że też tacy ludzie mają prawa wyborcze...
Właśnie na takiego pyskatego przychlasta czekałem... No wiec pospolity durniu to że jakaś instytucja naskrobie sobie jakiś regulamin, który oczywiście czytałem przed poruszeniem tu tego tematu to nie znaczy, że ma on moc prawna. Ja teraz pisze regulamin, że od jutra wylizujesz mi dupę po sraniu więc przygotuj się na nowe obowiązki.
podczas składania wniosku o kartę PEKA składasz również oświadczenie o rozliczaniu się w konkretnym urzędzie skarbowym. Zrobiłeś to? No to czytaj:
"Zobowiązuję się do okazania w ZTM w Poznaniu, w razie wezwania, dokumentu (kopii zeznania podatkowego, poświadczenia odbioru zeznania złożonego drogą elektroniczną, zaświadczenia lub decyzji), potwierdzającego fakt rozliczania przeze mnie podatku dochodowego od osób fizycznych za określony w wezwaniu rok podatkowy w Urzędzie Skarbowym wskazanym w niniejszym oświadczeniu;"
Czyli nie musi być PIT. Wystarczy UPO czyli urzędowe potwierdzenie odbioru złożenia deklaracji.
A po drugie regulamin ma to do siebie, że nie musisz go akceptować. Jeśli tak się dzieje to nie wyrabiasz sobie karty z ulgą i jeździsz za normalną stawkę.
@Rebeliant_ZPF
RODO jeszcze nie weszło. Jeśli spółka transportowa ma w regulaminie konieczność potwierdzenia rozliczania się w Poznaniu (a ma) i spełnia warunki o przetwarzaniu danych osobowych to może żądać okazania PITu lub innego dokumentu potwierdzającego uprawnienia do zniżki.
Jeżeli na samym początku idea nie wydaje się absurdalna, nie ma dla niej żadnej nadziei. - Albert EinsteinKolejny przykład "nie wiem, ale się wypowiem". Po pierwsze dane wrażliwe można ukryć, po drugie nie musi to być PIT, tylko UPO, na którym nie ma adresu, ani dochodu. Po trzecie NIPu już się nie używa. Teraz podstawowym numerem identyfikacyjnym jest PESEL. Po czwarte, jak na podstawie NIPu (czy nawet PESELu) mają sprawdzić, gdzie się rozliczasz? Żaden US nie udostępni im takich informacji. No i po piąte, co ma VAT do PIT?
Właśnie na takiego pyskatego przychlasta czekałem... No wiec pospolity durniu to że jakaś instytucja naskrobie sobie jakiś regulamin, który oczywiście czytałem przed poruszeniem tu tego tematu to nie znaczy, że ma on moc prawna. Ja teraz pisze regulamin, że od jutra wylizujesz mi dupę po sraniu więc przygotuj się na nowe obowiązki.
Dopóki tego nie podpiszę i nie zaakceptuję to dupę sobie sam możesz lizać. Skoro korzystasz z ZTM to zgadzasz się na ich regulamin. Zresztą szkoda klepać w klawiaturę na takiego ćwierćmózga. W wyborach też pewnie na PiS głosowałeś i wyciągasz łapę po zasiłki.
We Włoszech nie ma kontroli biletów. Każdy wchodzi do komunikacji i sam kasuje bilet. Wyobraźcie sobie w Polsce takie cuda.
Taka sama prawda jak to, że jesteś piękny i mądry, kurwa...
Kurwa kolejny polski cebulak co kombinuje, żeby parę złotych zapierdolić
Polaki nigdy nie oduczą się kombinować i oszukiwać.
We Włoszech nie ma kontroli biletów. Każdy wchodzi do komunikacji i sam kasuje bilet. Wyobraźcie sobie w Polsce takie cuda.
Jak niby kombinuje? Płace za komunikacje, a moje pytanie dotyczyło innej kwestii, a co do Ciebie to w dupie byłeś i gówno widziałeś bo tak się składa, że byłem niedawno we Włoszech i miałem kontrole kanarów. Nie wypowiadaj się skoro zagraniczne kraje znasz tylko z opowieści.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów