Nieźle zapierdala
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Suche drewno, bez sęków, więc taka praca to przyjemność. Lubię robotę przy drzewie.
od kiedy suche drewno łatwiej rąbać? ;> idąc tym tokiem rozumowania to mokre będę od dziś scyzorykiem rąbał
Pozdrawiam ludzi którzy myślą ze suche się lepiej rabie od mokrego - nie wypowiadajcie się jeśli jedynie gdzie mieliście okazje rąbać drewno to gra Settlers. Po chuj z siebie debila robić nie wiedząc czy się ma racje . A jeśli komuś bardzo zaimponował powyższy filmik to polecam dupę ruszyć z domu i pobiegać chociaż, czy spacer jakiś.
Już widzę te okropne odciski na palcach.
z3r0c00l1337 napisał/a:
Pozdrawiam ludzi którzy myślą ze suche się lepiej rabie od mokrego - nie wypowiadajcie się jeśli jedynie gdzie mieliście okazje rąbać drewno to gra Settlers. Po chuj z siebie debila robić nie wiedząc czy się ma racje .
A bo widzisz gimbazjalni blokersi to wszystko wiedzą najlepiej , jakby jeden z drugim kiedykolwiek rąbał to by głupot nie pisał .
-piwko dla Ciebie
Tylko debil tak rąbie drzewo. Doskonale znany mi temat, ale k*urwa mać jak by był szef gdzieś tam to by go wielki ch*j strzelił.
Ten matoł napier*dala siekierą Fiskars o ziemie(Dosyć duża więc wnioskuje X25 lub X27) więc jeszcze kilka takich wyczynów i siekiera za 250zł idzie do kosza.Tak tak jakby ktoś widział ostrze jest okrutne dla drzewa, ale kontakt z każdym innym twardszym materiałem strasznie go niszczy, poza tym nie ostrzy się tego normalnie bo producent daje pilnik za kolejne 200zł i wystarczy nim przejechać 2 razy i niby nowe;) A tak poza tym siekierą to można sąsiada pogonić, a w XXI wieku są łupiarki i inne urządzenia aby człek rozumny mógł siedzieć i pić zimnego żubra.
Ten matoł napier*dala siekierą Fiskars o ziemie(Dosyć duża więc wnioskuje X25 lub X27) więc jeszcze kilka takich wyczynów i siekiera za 250zł idzie do kosza.Tak tak jakby ktoś widział ostrze jest okrutne dla drzewa, ale kontakt z każdym innym twardszym materiałem strasznie go niszczy, poza tym nie ostrzy się tego normalnie bo producent daje pilnik za kolejne 200zł i wystarczy nim przejechać 2 razy i niby nowe;) A tak poza tym siekierą to można sąsiada pogonić, a w XXI wieku są łupiarki i inne urządzenia aby człek rozumny mógł siedzieć i pić zimnego żubra.
@up, ale siekierą się fajnie robi. Jak jeździłem na różne działki do znajomych to ich rodzice/dziadkowie często musieli rąbać, a że my po około 18 lat to nas wykorzystywali do tego w zamian za nocleg Fajnie się rąbie, w górach to dodaje klimatu, a i później zimnego piwa się napić i do lodowatej rzeki wskoczyć jest miło a rano na kacu do źródełka po krystalicznie czystą i zimną jak z zamrażalki wodę No i trochę wysiłku nikomu nie zaszkodzi, a nawet pożytku w ciele trochę przyniesie. I takie pytanie. Serio mokre łatwiej niż suche porąbać? Zdarzyło się i takie, i takie rąbać i z tego co pamiętam łatwiej było suche (chyba, że sęk się trafił to kurwicy szło dostać -.-).
Siekierą to może i mokre łatwiej - nie wiem czy jakaś różnica, ale ostatnio miałem do porąbania starą czereśnie, pozwijaną jak cholera i do tego w cholerę sęków, nie - sorry - w pizdu sęków. Akurat do czereśni używałem "rozbijaka". Nie mam pojęcia jak to się nazywa fachowo nazywa - ot taki 2,5 kilowy klin na stylu. Rozbijanie tego jak było mokre to tragedia. Jak podeschło to już było w miarę ok. Przy większych kawałkach to wolę jednak suche, a przy mniejszych to i tak już wszystko jedno. Poza tym mokre jest cięższe (przy średnicy dochodzącej do metra to już ma znaczenie), a do tego w chuj robactwa
Co do filmu to chyba sobie powybierał takie kawałki, bo proste jak od linijki.
Co do filmu to chyba sobie powybierał takie kawałki, bo proste jak od linijki.
bazzyl napisał/a:
Nie wiem czym się zachwycać. Proste i suche drewno bez sęków. Ot cała filozofia.
Widać, żeś nigdy chyba nie rąbał, najlepiej się rąbie właśnie świeżo po ścięciu, sprawdz sobie, suche drewno i takie z którego jeszcze tryskają soki po uderzeniu, zauważysz różnicę i swój błąd.
Sadole, pierdolą, że suche drewno lepiej się rąbie a pewnie im mama w piecu rozpala żeby mogli swoje ptaszki umyć w ciepłej wodzie
na koncu widac ze to diesel to co nie porabie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów