18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
juras712 2012-06-29, 23:25
rzędowa czwórka dwa zawory na cylinder, dwa gaźniki, powietrzak, a co za auto za chuj nie mogę skojarzyć angol jaki
Zgłoś
wilczekone 2012-06-29, 23:26 1
i jak zwykle zostało kilka częsci
Zgłoś
jur 2012-06-29, 23:55
Golf II pierwsza wersja
Zgłoś
S................n 2012-06-30, 1:08 1
Gurgul99 napisał/a:

O dziwo wielu mechaników ma z tym problem, wolą część wymienić niż naprawić.

Tak? To napisz mi jak szczotki które się ścierają (np. szczotki przy rozruszniku ) można zregenerować? Albo sprzęgło? Może dospawam blachę i będzie git? Stary, pierdolnij ty się w łeb a potem pisz . Każdy klient szuka oszczędności mało mechaników zgadza się im pójść na rękę ponieważ nie lubią odpierdalać maniany. Kiedyś byłem świadkiem jak klient na warsztacie chciał pomóc mechanikowi przy wymianie amortyzatora. Amor jest zamocowany w McPhersonie żeby go wyjąć trzeba ścisnąć sprężynę i okręcić amorka. Zanim mechanik podbił z ściągaczem do sprężyn klient usiłował ścisnąć ją rękami POWODZENIA!!!
Zgłoś
Jedras992 2012-06-30, 1:14
maciek98 napisał/a:

można zregenerować? Albo sprzęgło?

Akurat sprzęgła można kupić regenerowane...
A co do filmiku, to coś mi się zdaje, że to auto to, coś z angielskiej myśli technicznej.
Zgłoś
S................n 2012-06-30, 1:23
juras712 napisał/a:

rzędowa czwórka dwa zawory na cylinder, dwa gaźniki, powietrzak, a co za auto za chuj nie mogę skojarzyć angol jaki

Silnik podobny jest do silnika F. Fiesty ale nie jestem na 100% pewny

Jedras992 napisał/a:

Akurat sprzęgła można kupić regenerowane...
A co do filmiku, to coś mi się zdaje, że to auto to, coś z angielskiej myśli technicznej.

Jak napisałeś: "można kupić...". Warsztat samochodowy to nie zakład regenerujący, a wielu klientom wydaje się że mechanik potrafi wszystko. Swoją drogą, "rzemiosło" albo części po regeneracji nie są wcale aż takie dobre. Oryginalne bywają wadliwe a o podróbkach nie wspomnę. Klient kupujący podróbki to czysty zysk dla warsztatu . Dlaczego? Bo będzie zaglądał co parę miechów a nie co parę lat.

Jak to mówią: chytry dwa razy traci...
Zgłoś
nanab 2012-06-30, 2:21
Za 11 miesięcy pracy kupiłbym sobie 20 takich nowych z fabryki
Zgłoś
Yelen 2012-06-30, 3:18
Dla kogoś kto robi takie rzeczy to nic wielkiego, mój tato za młodu silnik od WSK-i potrafił rozebrać i złożyć w 2gdzoiny bez najmniejszych problemów.
Zgłoś
alhazar 2012-06-30, 8:41
@Yelen. Silnik z WSK-i można rozkręcić w ciągu godziny za pomocą śrubokrętu i kluczyka 10.
Zgłoś
efail 2012-06-30, 8:59 1
Samochód to chyba Triumph Spitfire
Zgłoś
seba1415 2012-06-30, 10:57
Yelen, Żaden problem silnik od 2T rozłożyć i złożyć w przeciągu kilku godzin. Jeszcze w dodatku te starsze gdzie ani to cieczą chłodzone nie było ani żadnych zaworów wydechowych i dozowników nie miało. Co innego złożyć i przygotować silnik RZĘDOWY chociażby, w 4takcie wstawić zawory w głowicę, ustawić rozrząd i tak dalej...
Zgłoś
dino2411 2012-06-30, 11:00 1
Chyba każdy facet marzy o możliwości rozłożenia i złożenia silnika spalinowego. Niesamowita radość kiedy silnik po złożeniu znowu zaczyna pracować poprawnie
Zgłoś
Rumcajs_Rozpruwacz 2012-06-30, 11:12
Mi to na polonezoski silnik wygląda.

DUST DEVIL@ jak musiał za każdym elementem zdjęcie robić to nie dziwne że 11 miechów mu to zajęło.
Zgłoś
G................9 2012-06-30, 11:59 1
maciek98 napisał/a:

Tak? To napisz mi jak szczotki które się ścierają (np. szczotki przy rozruszniku ) można zregenerować? Albo sprzęgło? Może dospawam blachę i będzie git? Stary, pierdolnij ty się w łeb a potem pisz . Każdy klient szuka oszczędności mało mechaników zgadza się im pójść na rękę ponieważ nie lubią odpierdalać maniany. Kiedyś byłem świadkiem jak klient na warsztacie chciał pomóc mechanikowi przy wymianie amortyzatora. Amor jest zamocowany w McPhersonie żeby go wyjąć trzeba ścisnąć sprężynę i okręcić amorka. Zanim mechanik podbił z ściągaczem do sprężyn klient usiłował ścisnąć ją rękami POWODZENIA!!!

Wielu mechaników w wypadku uszkodzenia wspomnianych przez Ciebie szczotek w rozruszniku proponuje wymianę rozrusznika. Jak już osiągniesz pewien wiek i zaczniesz rozumieć co się pisze, to wtedy podejmuj dyskusję.
Nie mówimy tu o "odpierdalaniu maniany" bo np. w rozruszniku, alternatorze czy piascie można wymienić wiele rzeczy, fakt jest taki że mechanik ma wyjebane na klienta, woli "wyjąć moduł-włożyć moduł-skasować kasę".
Zgłoś
S................n 2012-06-30, 13:36
Gurgul99 napisał/a:

Wielu mechaników w wypadku uszkodzenia wspomnianych przez Ciebie szczotek w rozruszniku proponuje wymianę rozrusznika. Jak już osiągniesz pewien wiek i zaczniesz rozumieć co się pisze, to wtedy podejmuj dyskusję.
Nie mówimy tu o "odpierdalaniu maniany" bo np. w rozruszniku, alternatorze czy piascie można wymienić wiele rzeczy, fakt jest taki że mechanik ma wyjebane na klienta, woli "wyjąć moduł-włożyć moduł-skasować kasę".

Dobra przyjedź do mnie jak padną ci diody w mostku prostowniczym w alternatorze wymienię ci same diody zamiast całego mostku. Dodam że jest przy tym więcej roboty niż przy wymianie całego mostku i za robociznę wyjdzie cię drożej niż za cały mostek.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem