PS certyfikatu nie ma ale jak Wam będą chcieli odłączyć babcię chyba się o to pytać nie będziecie?
PS certyfikatu nie ma ale jak Wam będą chcieli odłączyć babcię chyba się o to pytać nie będziecie?
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
A w którym miejscu ja dowcipny jestem?
a tu:
ale niestety może funkcjonować tylko jako ciekawostka bo jak narazie nikt tego używać nie będzie.
Ale jak babcie zejdą po podłączeniu do takiego respiratora to pozwy będą spływały lawinowo więc żaden szpital ani lekarz nie weźmie na siebie takiego ryzyka aby używać sprzętu bez odpowiednich certyfikatów.
Dokładnie, świetnie że coś takiego powstało ale niestety może funkcjonować tylko jako ciekawostka bo jak na razie nikt tego używać nie będzie.
Taki jest Polak.
Jak coś pasuje i dobrze robi to chwała wynalazcy
Jak coś nie pasuje i człowieki umierajo to wina wynalazcy
Polakowi nigdy nie dogodzi
Lekarz mówi ci w szpitalu że odłączają ci respirator i z tego powodu długo nie pożyjesz ale możemy podłączyć respirator niecertyfikowany ale musisz podpisać papier że robisz to na własną odpowiedzialność, cyk i nie ma lekarz odpowiedzialności.
Kurwa, jesteś debilem z rozumowaniem na poziomie 5 letniego dziecka.
Zacznijmy od tego, że pod respiratorem leżysz w "śpiączce", bo inaczej w ogóle się go nie da podłączyć, a ze śpiączki nie wybudza się kogoś nastawiając budzik. Dalej nie będę nawet tracił czasu czemu ze 100 innych powodów zajmij się bitwą o papier toaletowy, bo do tego się nadajesz.
na stronie masz gotowe do druku rysunki w CADzie, opis techniczny , wypisane niezbędne elementy i nawet strony gdzie to można zamówić. Co oni kurwa mają jeszcze załączyć? Ilustrowaną instrukcję z IKEI?
Po to zrealizowali ten krótki filmik, mogli omówić ogólnie tą konstrukcję, żebym nie trzeba było analizować rysunków w CADzie. Tym bardziej, że większości ludzi nic szkice nie powiedzą, a taką wiedzę dobrze rozpowszechniać.
Kurwa, jesteś debilem z rozumowaniem na poziomie 5 letniego dziecka.
Zacznijmy od tego, że pod respiratorem leżysz w "śpiączce", bo inaczej w ogóle się go nie da podłączyć, a ze śpiączki nie wybudza się kogoś nastawiając budzik. Dalej nie będę nawet tracił czasu czemu ze 100 innych powodów zajmij się bitwą o papier toaletowy, bo do tego się nadajesz.
Nie to ty jesteś debilem i mylisz wspomaganie oddychania poprzez respirator (gdzie stosuje się to na pacjencie świadomym lecz mającym problemy z oddychaniem i polega to na nałożeniu maski wtłaczającej pod ciśnieniem powietrze i zabierającym wydychane) z intubacją (gdzie stosuje się to na pacjencie nieprzytomnym wsadzając mu rurkę w tchawicę).
Mówił, że jak brakło jakiś elementów do to często kontaktowali się z firmami z granulatami tworzyw sztucznych i zamawiali od nich części do różnych rzeczy tu mi mówił o pompach leków? nie znam się a on bełkocze
Więc szczerze to bym nie był zaskoczony gdyby zaczęli sobie na szybko drukować respiratory prawnie pewnie ciężkie do przeskoczenia. Ale sam miałem problem z dostępem do pewnych leków to mi polecił żeby olać UE i sprowadzić sobie z USA skład ten sam inna nazwa i nie dopuszczony do obrotu w UE ale nikt paczki nie sprawdził o cenie nawet nie wspomnę bo nawet tańszy był w stosunku do tego REFUNDOWANEGO.
Siora leki na astme kupuje tylko z kraju hamburgerów kosztują 1/10 tego co tutaj.
A tutaj mamy za 250zł. Więc różnica jest dość spora. Nawet jeżeli miało by wystarczyć na 1 pacjęta, to jak przyjdzie kryzys to lepsze to niż nic.
google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1461999,ponad-99-proc-ofiar-smiertelnyc...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów