📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@hyp3
właściwie poza maszynką i barwnikami to od tysięcy lat się nic nie zmieniło
właściwie poza maszynką i barwnikami to od tysięcy lat się nic nie zmieniło
Nie wytrzymalbym bycia tatuazysta ^^ Gole tylko i cycki a ja moge tylko patrzec
facebook.com/paweltattos?fref=ts tego pana zapytajcie
hyp3 napisał/a:
No nie do końca nic bo weszły np maszynki rotacyjne . Pozdrawiam ( też tatuuję od niedawna ). I raczej w tym środowisku używa się określenia "tatuator" , a nie tatuażysta ale co kto woli.od około stu lat w dziedzinie tatuażu praktycznie nic sie nie zmieniło jedynie style i artyści i wszech obecna sterylność wiem bo jestem tatuażystą
zsakuł napisał/a:
jeśli wierzyć opisowi to najstarsze z 1897 a najmłodsze 1964.
Racja, autor już poprawił z 1987 na 1897
kidi1 napisał/a:
https://www.facebook.com/paweltattos?fref=ts tego pana zapytajcie
że o co? dlaczego robi chujowe dziary i nie umie cieniować czy o coś jeszcze????????
StaraSzafa napisał/a:
że o co? dlaczego robi chujowe dziary i nie umie cieniować czy o coś jeszcze????????
Już tak po nim nie jedź bo ma kilka fajnie zrobionych. Każdy się jakoś uczy i jakoś zaczynał. Poza tym zazwyczaj ludzie chcą sobie robić takie chujowe rzeczy. A ty masz wybór. Albo się podejmiesz albo nie zarobisz.
przez 100 lat hmm kolki, rotacyjne, na strunę/ igłę, maszynki cewkowe jest tego sprzętu ale napieprzanie wykałaczką przy pomocy młoteczka przez 10h jak kto co woli osobiście podobają mi się "koszulki yakuzy"
stalowyszczur napisał/a:
Tyle że kiedyś tatuaże robiły sobie głównie kurwy.
To tak jak dzis, nie?
A co twoja matka wytatuowana cała?
torento napisał/a:
Racja, autor już poprawił z 1987 na 1897
Co nie zmienia faktu, że oba sformułowania są poprawne kwestia punktu wyjściowego: jeżeli mówimy o wieku względem daty powstania pierwszego tatuażu to ten z 1897 jest najmłodszy jeżeli punktem wyjściowym jest data teraźniejsza to jest najstarszym tak... przy piwku zawsze pierdole
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów