18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Thomas_Terkovitz 2011-02-22, 16:03
@Werewolf

Tak samo, jakie źródła historyczne podają faktyczną obecność takich postać jak Homer, Juliusz Cezar, czy też Mieszko I. Nie zrobiony im zdjęć, nie nakręcono z nimi filmów. Opieramy się wielu zapiskach. Podobnie jest z Chrystusem. Nie mówię tutaj o istnieniu Boga, lecz o istnieniu postać, która w wielu starożytnych zapiskach, jest opisana jako autentyczna. Jeśli byłoby napisane, że 'prawdopodobnie nie było', to nie przypierdoliłbym się do tego. Lecz jeśli on to napisał z takim przekonaniem, że Jezusa nigdy na 100% nie było, no to tutaj wielu by polemizowało.
Zgłoś
l................p 2011-02-22, 17:19 4
Dzisiaj w sklepie słyszałem jak można spierdolić ten dowcip.

Koleś mówi do laski:
-Wiesz kiedy wybudowano Tesco w Świebodzinie ?
-Nie wiem
-5 lat przed naszą erą...

Jak to mawiają starzy indianie "Rynce lyto"
Zgłoś
Mafioz 2011-02-22, 18:10
@up niewierzacy nie mowia "przed Chrystusem" tylko "przed nasza era"
Zgłoś
analeusz 2011-02-22, 18:39 1
mówienie "przed naszą erą" zamiast "przed chrystusem" wzieło się od komunistów.
Zgłoś
Thanatophiliac 2011-02-23, 0:49
Hardcorowy Koksu napisał/a:

@Werewolf

Tak samo, jakie źródła historyczne podają faktyczną obecność takich postać jak Homer, Juliusz Cezar, czy też Mieszko I. Nie zrobiony im zdjęć, nie nakręcono z nimi filmów. Opieramy się wielu zapiskach. Podobnie jest z Chrystusem. Nie mówię tutaj o istnieniu Boga, lecz o istnieniu postać, która w wielu starożytnych zapiskach, jest opisana jako autentyczna. Jeśli byłoby napisane, że 'prawdopodobnie nie było', to nie przypierdoliłbym się do tego. Lecz jeśli on to napisał z takim przekonaniem, że Jezusa nigdy na 100% nie było, no to tutaj wielu by polemizowało.

Ja podobnie jak userzy wyżej uważam, że Jezus nigdy nie istniał, nie muszę tego opierać o zapiski, bądz ich brak, wystarczy odrobine pomyśleć i dostrzec analogie między Jezusem a rozkrzyżowanym Prometeuszem, który rownież był zbawcą ludzkości, można rownież zauważyć, że motyw niepokalanego poczęcia też żadną nowością nie jest, bo zaczął się bodajże w takiej perskiej, starożytnej religii, w Zoroastryzmie(chyba poprawnie to piszę) gdzie Zoroaster, albo Zaratustra narodził się z dziewicy. Chyba mi nie zaczniecie dowodzic, że Prometeusz faktycznie istniał?
Zgłoś
T................. 2011-02-23, 1:57
Ha! Kraj niedouczonych ignorantów. Żaden uczony (licząc marginez kilku % dla niedoimców i żydomasonów ) nie ma wątpliwości co do istnienia Jezusa Chrystusa. O jego życiu, naukach i śmierci na krzyżu (a zwłaszcza o tym ostatnim) było głośno nie tylko w Rzymie i Palestynie, zapiski o tym pochodziły również z innych źródeł, wystarczy poszukac... Nie mówiąc o tym jak łatwo jest znaleśc informacje o tej osobie właśnie w Imperium i okolicach. Jest na przykład masa skryptów od bardzo solidnych historyków jak Tacyt od strony Imperium Rzymskiego, czy Flawiusz od strony Żydowskiej. Jezus istniał, to było i jest faktem, natomiast prawda o nim to już inna para kaloszy, osobiście jestem obeznany z biblią i historią Chrześcijaństwa i jestem pewien, że wielu Ateistów którzy by tylko spróbowali poczytac mogłoby uwierzyc, ja wierzę jesli kogoś to boli, to znaczy ze ma problem, tak jak fanatycy Chrześcijańscy, mnie ateizm nie boli, ale czasem ludzie po prostu się wygłupiaja w tym co mówią, to odpowiadam.
Zgłoś
Pavulon 2011-02-23, 12:44
Turek. napisał/a:

Ha! Kraj niedouczonych ignorantów. [..] Nie mówiąc o tym jak łatwo jest znaleśc informacje o tej osobie właśnie w Imperium i okolicach. Jest na przykład masa skryptów od bardzo solidnych historyków jak Tacyt od strony Imperium Rzymskiego, czy Flawiusz od strony Żydowskiej.

Zapomniałeś o najważniejszym historyku w postaci Monty Python'a i jego dziele "Life of Brian"

ELE TAXI FORUM
Zgłoś
Varulv 2011-02-23, 14:51
Jak to z dowcipu zrobiła się wielka dysputa na temat religii. I to na sadolu. W tym kraju już nic mnie nie zdziwi.
Zgłoś
T................. 2011-02-23, 15:15
Jakby odjąc takie dyskusje to w komentarzach zostały by tylko trolle, gimbusy i spam, więc chyba to nie takie złe
Zgłoś
fifkadulawka 2011-02-23, 20:08
takie pierdolenie na sadolu to spam.
gdzie admini?
wyjebac go!!

pies cię jebał...
Zgłoś
Dimonsta 2011-02-23, 22:38
polecam obejrzeć sobie film
video.google.com/videoplay?docid=-3791007322683758535
wymagana znajomość podstaw obcego języka

polecam obejrzeć filma "religulous"
można dla nieuków znależź z napisami na tubie
Zgłoś
znore 2011-02-24, 1:17
Ale wam odjebało żeby kurwa debatę sadzić przez świeżo wypieczony kawał ...
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów