5 lat przed Chrystusem .
5 lat przed Chrystusem .
Tak samo, jakie źródła historyczne podają faktyczną obecność takich postać jak Homer, Juliusz Cezar, czy też Mieszko I. Nie zrobiony im zdjęć, nie nakręcono z nimi filmów. Opieramy się wielu zapiskach. Podobnie jest z Chrystusem. Nie mówię tutaj o istnieniu Boga, lecz o istnieniu postać, która w wielu starożytnych zapiskach, jest opisana jako autentyczna. Jeśli byłoby napisane, że 'prawdopodobnie nie było', to nie przypierdoliłbym się do tego. Lecz jeśli on to napisał z takim przekonaniem, że Jezusa nigdy na 100% nie było, no to tutaj wielu by polemizowało.
Koleś mówi do laski:
-Wiesz kiedy wybudowano Tesco w Świebodzinie ?
-Nie wiem
-5 lat przed naszą erą...
Jak to mawiają starzy indianie "Rynce lyto"
@Werewolf
Tak samo, jakie źródła historyczne podają faktyczną obecność takich postać jak Homer, Juliusz Cezar, czy też Mieszko I. Nie zrobiony im zdjęć, nie nakręcono z nimi filmów. Opieramy się wielu zapiskach. Podobnie jest z Chrystusem. Nie mówię tutaj o istnieniu Boga, lecz o istnieniu postać, która w wielu starożytnych zapiskach, jest opisana jako autentyczna. Jeśli byłoby napisane, że 'prawdopodobnie nie było', to nie przypierdoliłbym się do tego. Lecz jeśli on to napisał z takim przekonaniem, że Jezusa nigdy na 100% nie było, no to tutaj wielu by polemizowało.
Ja podobnie jak userzy wyżej uważam, że Jezus nigdy nie istniał, nie muszę tego opierać o zapiski, bądz ich brak, wystarczy odrobine pomyśleć i dostrzec analogie między Jezusem a rozkrzyżowanym Prometeuszem, który rownież był zbawcą ludzkości, można rownież zauważyć, że motyw niepokalanego poczęcia też żadną nowością nie jest, bo zaczął się bodajże w takiej perskiej, starożytnej religii, w Zoroastryzmie(chyba poprawnie to piszę) gdzie Zoroaster, albo Zaratustra narodził się z dziewicy. Chyba mi nie zaczniecie dowodzic, że Prometeusz faktycznie istniał?
Ha! Kraj niedouczonych ignorantów. [..] Nie mówiąc o tym jak łatwo jest znaleśc informacje o tej osobie właśnie w Imperium i okolicach. Jest na przykład masa skryptów od bardzo solidnych historyków jak Tacyt od strony Imperium Rzymskiego, czy Flawiusz od strony Żydowskiej.
Zapomniałeś o najważniejszym historyku w postaci Monty Python'a i jego dziele "Life of Brian"
pies cię jebał...video.google.com/videoplay?docid=-3791007322683758535
wymagana znajomość podstaw obcego języka
polecam obejrzeć filma "religulous"
można dla nieuków znależź z napisami na tubie
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów