📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
52 minuty temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak trzymał morde blisko trakcji to moglo go jebnac prosto w twarz . Chyba ze obieg niebyłby zamkniety, ale sorry gregory nie znam się zbytnio
Hmm mnie ciekawi czego go nie zabiło? Sorry nie jestem elektrykiem nie znam się, ale nie raz słyszałem, że kogoś przypiekło bo się po tych słupach trakcyjnych wspinał czy coś.
A kumple mi mówią że jestem odważny bo jeżdże motocyklem na jednym kole -.- Szczerze? jestem leszczem....
Oni Trollują śmierć...
skoro pociąg dotyka u gory 1 linę to musi być jeszcze cos neutralnego ( chyba szyny). Wariat ma rekawiczki i buty wiec jest bezpieczny ale przy takim prądzie jaki tam jest moze powstać łuk elektryczny i go zajebac (takie male przemyslenia)
@ukcioo
Kolejny oświecony. A powiedz ty mi od czego ten prąd jest zależny? Poza tym, to nie sam prąd zabija, tylko skutki jego przepływu, jeśli się tak chcemy bawić w dokładność.
@Magik2501
Przynajmniej ktoś kto coś wie. Teoretycznie to nie problem, ale w praktyce spróbuj się odizolować od otoczenia i złapać się takich przewodów jadąc na pociągu. Powodzenia.
Kolejny oświecony. A powiedz ty mi od czego ten prąd jest zależny? Poza tym, to nie sam prąd zabija, tylko skutki jego przepływu, jeśli się tak chcemy bawić w dokładność.
@Magik2501
Przynajmniej ktoś kto coś wie. Teoretycznie to nie problem, ale w praktyce spróbuj się odizolować od otoczenia i złapać się takich przewodów jadąc na pociągu. Powodzenia.
Curtis napisał/a:
Pener chciał być fajny, taki gimbazjalny
Pener już zrozumiał jak zakłada się tematy, ze spokojem
Trollują to oni maszynistę a nie śmierć. Fajnie chop się musi zastanawiać czemu zasilanie trakcji mu znika co chwilę jak mu się bujają na pantografie
Cytat:
mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość
Przestań się mazać i błagać o litość zanim wyrok zostanie wydany. Przyjmij ewentualną krytykę jak facet, a nie jak mała dziewczynka... I to się tyczy wszytkich, którzy skomlą "mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość"...
kudlaty1125 napisał/a:
@ukcioo
jezeli przeplynie przez ciebie prad o natezeniu 3A i napieciu 20V to umierasz
jezeli przeplynie przez ciebie prad o natezeniu 10mA i napieciu 1MV - nie umierasz
proszę panie 'oswiecony'
@up
Znasz prawo Ohma? Bo chyba nie.
Prądy niebezpieczne zaczynają się już od 30mA (granica uwolnienia). Z napięciami jest różnie, zależy to od warunków i czy napięcie jest stałe czy przemienne (50 V dla ~ w normalnych warunkach). Prąd zależy od oporu odbiornika. Więc zależy ona od paru czynników (w jakim stopniu człowiek jest izolowany od podłoża, od jego parametrów chemicznych, tzn czy sie poci etc). Rezystancja samego człowieka to suma rezystancji wewnętrznej, plus rezystancji naskórka. Przeważnie jest to od kilku do kilkunastu kilo Ohmów. Oczywiście zależy ona też od punktów przyłożenia tego napięcia. Np gdy przykładamy baterię 9V do języka to czujemy mrowienie, a gdy dotykamy ją palcami, to nic nie czuć.
Dobra koniec pierdolenia, gdyby ktoś chciał mnie zwyzywać od ekspertów, tak kurwa mam papiery na to i uprawienia do 15kV (dozór).
edit: prawo Ohma, nie wychodź z domu bez łoma
Znasz prawo Ohma? Bo chyba nie.
Prądy niebezpieczne zaczynają się już od 30mA (granica uwolnienia). Z napięciami jest różnie, zależy to od warunków i czy napięcie jest stałe czy przemienne (50 V dla ~ w normalnych warunkach). Prąd zależy od oporu odbiornika. Więc zależy ona od paru czynników (w jakim stopniu człowiek jest izolowany od podłoża, od jego parametrów chemicznych, tzn czy sie poci etc). Rezystancja samego człowieka to suma rezystancji wewnętrznej, plus rezystancji naskórka. Przeważnie jest to od kilku do kilkunastu kilo Ohmów. Oczywiście zależy ona też od punktów przyłożenia tego napięcia. Np gdy przykładamy baterię 9V do języka to czujemy mrowienie, a gdy dotykamy ją palcami, to nic nie czuć.
Dobra koniec pierdolenia, gdyby ktoś chciał mnie zwyzywać od ekspertów, tak kurwa mam papiery na to i uprawienia do 15kV (dozór).
edit: prawo Ohma, nie wychodź z domu bez łoma
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów