Może dostanę za to warna lub mój post skasowany, ale to nie była awaria serwerów, bo przeglądałem ostatnio stronę z awariami serwerów w ovh, no i większość została naprawiona w przeciągu jakiegoś czasu, a na sadolu muliło trochę dłużej. Z racji że również mam kilka serwerów w ovh, wiem mniej więcej co było przyczyną mulenia - zużyty transfer. W ovh jak się przekroczy pewien transfer, w zależności od tego jaki masz serwer, to łącza zwalniają przeważnie do 10mb/s. Strona jak strona chodzić będzie, bo to wiele transferu nie wymaga, ale filmiki czy gify, będą chodzić wolniej przy wielu żądaniach jednocześnie. "naprawa" trwała tyle, ile trwa poinformowanie kogoś odpowiedzialnego tutaj za budżet i przelanie odpowiedniej kwoty za dodatkowy transfer.
Więc, jeżeli nie chcecie żeby podobna sytuacja miała miejsce, wyłączcie jebane adblocki dla tej strony, i dajcie ludziom co tutaj robią trochę zarobić, co by późniejszych problemów z kasą na transfer nie było. Albo poproście o konta "premium" gdzie po uiszczeniu odpowiedniej opłaty nie będzie reklam. Postarajcie się gimbusy zrozumieć, że utrzymanie takiego serwera/ów to nie jest 5zł jakie dostajecie od rodziców na lizaki.