Sport dla sadoli. Chyba że wymiękacie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jak to jest możliwe, że ktoś chce porównywać faule w piłce nożnej do ataków w rugby/footbollu amerykańskim? Są jasne zasady, jakich wejść nie można robić piłce i tyle. Oczywiście są tacy zawodnicy, którzy wykorzystają interpretacje sędziego.
Jakoś nikt nie zauważył, że w rugby ataki ( całą masą ciała ) są na korpus, a nie w kończynę.
Przy takim pędzie (czyli masa ciała * prędkość ) zawodnika to jest wielka różnica, gdzie trafi.
Niech koleś waży 80kg i biegnie 25km/h daje to 2000, a ja stoję w miejscu. Wolałbym wtedy dostać w korpus ( większa powierzchnia do pochłonięcia energii ), a nie w piszczel.
Od wielu lat gram w nogę, więc wiem jak to boli (obyło się bez złamania).
enjoy
Jakoś nikt nie zauważył, że w rugby ataki ( całą masą ciała ) są na korpus, a nie w kończynę.
Przy takim pędzie (czyli masa ciała * prędkość ) zawodnika to jest wielka różnica, gdzie trafi.
Niech koleś waży 80kg i biegnie 25km/h daje to 2000, a ja stoję w miejscu. Wolałbym wtedy dostać w korpus ( większa powierzchnia do pochłonięcia energii ), a nie w piszczel.
Od wielu lat gram w nogę, więc wiem jak to boli (obyło się bez złamania).
enjoy
to jest sport z klasą i tradycją ale oczywiscie w Polsce gra sie w pilkie nożną
to powinien być polski sport narodowy,nic tylko zapierdalac na boiska
to powinien być polski sport narodowy,nic tylko zapierdalac na boiska
@qubek90
ale w pilce noznej zawodnik po samym podcięciu już zwija sie z bólu jakby ucieli mu noge... pierdolone symulanty
ale w pilce noznej zawodnik po samym podcięciu już zwija sie z bólu jakby ucieli mu noge... pierdolone symulanty
dekar napisał/a:
uderzenie w futbolu amerykańskim jest 4 razy mocniejsze, mimo że są ochraniacze tak naprawde nic nie dają.
taa? a z jakiej racji sa 4 razy mocniejsze? w ochraniaczach sie szybciej biega?
@qubek90
po 2 takich wlotach w korpus bys nie mial sily wstac i oddechu zlapac, a co dopiero po kilkudziesieciu takich wlotach w ciagu jednego meczu. i to wszystko bez fauli. a jakos nie zauwazyles, ze w rugby czesto zderzaja sie glowami przy tym ataku na korpus, albo nadziewaja sie glowa na twarde czesci ciala. a najwieksza roznica miedzy pilkarzem a rugbista polega na tym, ze w 90% przypadkow pilkarz lekko podchaczony zaczyna plakac jak ciota, a rugbisci graja do konca meczu mimo peknietych jader czy wstrzasu mozgu, czy innych tego typu kontuzji.
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz-George Orwell
jest to sport klasy sredniej i wywodzi sie z wyzszych warstw spoleczentwa Anglii. W krajach takich jak UK, Francja czy Italia, nie uprawiaja tego sportu napakowani kolesie z malym IQ a ludzie o troche innym profilu. Takze, opinia z ktora czasem mozna sie w Polsce spotkac jokby byl to sport dla tepakow, jest nieprawdziwa.
Jeszcze taka zakulisowa ciekawostka. Anglia w 2011 okropnie zagrala na mistrzostwach swiata. Glowna przyczyna bylo to, ze Anglicy imprezowali za dlugo (codziennie). Wszystkie pozostale ekipy mocno pily do 0300, 0400 nad ranem a Anglicy do 0700. Niektorzy nawet szli na mecz pod wplywem. Oczywiscie, kibice bedacy wtedy w Nowej Zelandii, nie mieli zbytnio pretensji o te imprezy, bo taka jest kultura gry w rugby, jedynie mogli miec pretensje o to, ze wynik byl slaby. No ale takiej wersjiw gazetach nie przeczytacie
Jeszcze taka zakulisowa ciekawostka. Anglia w 2011 okropnie zagrala na mistrzostwach swiata. Glowna przyczyna bylo to, ze Anglicy imprezowali za dlugo (codziennie). Wszystkie pozostale ekipy mocno pily do 0300, 0400 nad ranem a Anglicy do 0700. Niektorzy nawet szli na mecz pod wplywem. Oczywiscie, kibice bedacy wtedy w Nowej Zelandii, nie mieli zbytnio pretensji o te imprezy, bo taka jest kultura gry w rugby, jedynie mogli miec pretensje o to, ze wynik byl slaby. No ale takiej wersjiw gazetach nie przeczytacie
widzę faza na rugby trwa, to może ja też coś zapodam w tym temacie żeby pokazać jaki ze mnie twardy skurwiel
Sport dla sadoli. Jak zwalczą lustrzycę to napewno
jedyne co mi tu nie pasuje to muzyka, czemu do cholery jest czarna muzyka do Rugby, rozumiem jesli byla by to koszykowka badz NFL, ale nie do rugby.
pzdr!
pzdr!
o, i zamiast ustawek kibole przeciwnych drużyn powinni rozegrać sobie mecz rugby. Zgodnei z zasadami i na poważnie. I wtedy wyjdzie, które kozaki największe
Smiglo napisał/a:
Bylbym wdzieczny za tytul kawalka, slyszalem troche temu i tytulu nie kojarze a konkretny.
Ten kawałek to Lil' Jon and the East Side Boyz- Throw It Up
Niektóre zagrania z filmu też są traktowane jako faul w rugby - np. wynoszenie zawodnika przeciwnej drużyny jest zabronione (chyba, że upadasz razem z nim).
Kawałek: Lil Jon - Throw It Up (ściągnijcie sobie SoundHound lub Shazam i się obędzie bez takich pytań)
Kawałek: Lil Jon - Throw It Up (ściągnijcie sobie SoundHound lub Shazam i się obędzie bez takich pytań)
sedroo napisał/a:
@qubek90
o tym przecież napisałem, że co niektórzy naciągają sędziego, ale czasami ból jest rzeczywiście nie do zniesienia.
Cytat:
Niektóre zagrania z filmu też są traktowane jako faul w rugby - np. wynoszenie zawodnika przeciwnej drużyny jest zabronione (chyba, że upadasz razem z nim).
Nie gram już trochę, ale przyznam, że nie słyszałem nigdy o takim przepisie. Niejednokrotnie stosowałem wynoszenie podczas gry i nigdy nie zostało odgwizdane przewinienie. Fauli faktycznie kilka jest, krawat się pojawia parę razy (atak na szyję), ale poza strzałem w 0:59 nie dopatrzyłem się niczego co nie zdarza się w zwykłej grze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów