Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
widać że benzyna tania bo w butelce po zwykłej wodzie
ropa, benzyna jest wybuchowa
Najbardziej wybuchowa jest we wiadrze.
Totalna bzdura ON jest niepalny w normalnych warunkach (aby się zapalił musi mieć odpowiednie ciśnienie bla blla blaa - wygoogluj sobie) Benzyna jest skrajnie łatwopalna i nie tyle benzyna co opary między DGW a GGW są wybuchowe..
[ Dodano: 2024-09-09, 20:32 ]
Najbardziej wybuchowa jest we wiadrze.
Jasiu. Nie jest. Wybuchowe są opary w odpowiednich warunkach. Jak coś ci bliższe to spirytus jest łatwopalny i jak byś się uparł wybuchowy też by był. Chcesz wykład odnośnie spalania i wybuchów? Możemy na PW wieczorek poświęcić.
Totalna bzdura ON jest niepalny w normalnych warunkach (aby się zapalił musi mieć odpowiednie ciśnienie bla blla blaa - wygoogluj sobie) Benzyna jest skrajnie łatwopalna i nie tyle benzyna co opary między DGW a GGW są wybuchowe..
Jasiu. Nie jest. Wybuchowe są opary w odpowiednich warunkach. Jak coś ci bliższe to spirytus jest łatwopalny i jak byś się uparł wybuchowy też by był. Chcesz wykład odnośnie spalania i wybuchów? Możemy na PW wieczorek poświęcić.
We wiadrze jest, nie kompromituj się śmigło, bo c🤬ja się znasz. Mam ci to udowodnić?
We wiadrze jest, nie kompromituj się śmigło, bo c🤬ja się znasz. Mam ci to udowodnić?
Podaj pojemność wiadra ilość benzyny, ile oktanów i źródło zapłonu. Ale pokaż. Żeby nastąpił wybuch musi być nagły przyrost ciśnienia i tak po prostu pisząc musi być jak zbiornik. Ciśnienie przyrasta i następuje bleve na przykład. Czyli
Musi być nagły wzrost temperatury i ciśnienia. Gdzie w wiadrze (zbiornik otwarty) przyrośnie ci ciśnienie.
Jasiu nie pisz jak nie masz o czymś pojęcia.
Wyjątkowo się mylisz, wiadro ma dość sporą powierzchnię dla cieczy i benzyna będzie się tylko palić. Bardziej niebezpieczne jest pół litra benzyny w baku, niż pełen zbiornik. Zresztą, zrób proste doświadczenie, np. z beczkami. Jedną napełnił całkowicie, w druga wlej niewielką ilość benzyny. Chwilę poczekaj, przyłóż ogień, wcześniej włącz kamerę... dla sympatyków Sadistica
Wyjątkowo się mylisz, wiadro ma dość sporą powierzchnię dla cieczy i benzyna będzie się tylko palić. Bardziej niebezpieczne jest pół litra benzyny w baku, niż pełen zbiornik. Zresztą, zrób proste doświadczenie, np. z beczkami. Jedną napełnił całkowicie, w druga wlej niewielką ilość benzyny. Chwilę poczekaj, przyłóż ogień, wcześniej włącz kamerę... dla sympatyków Sadistica
Tu masz dowód, jeszcze chwila i by było...
oraz wersja animowana, inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, dla najmłodszych
Tu masz dowód, jeszcze chwila i by było...
oraz wersja animowana, inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, dla najmłodszych
No j🤬y dałn
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie