18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 29 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Ponieważ gimby nie znajom a cała masa ma kategorię zdrowia D stare dziadki chodzą na ćwiczenia wojskowe ... Widać kasa w WP jest większa bo dużo różnych rozrywek gwarantują, np. rzut granatem. W tym przypadku był to granat RG-42.

Osobiście uważam że wojsko zwyczajnie czyści magazyny, Podobno te granaty nie są już produkowane. Jakby nie było poniżej trzy filmiki z dwóch rzutów kolegów z plutonu.

Wersja długa. W schronie trzeba chwilkę poczekać aż następny dobiegnie do stanowiska, uzbroi granat i go rzuci nie zabijając przy okazji siebie i kierownika rzutni. Na filmiku słychać wpierw pojedynczy gwizdek (kitrać się), zapalnik (znaczy łyżko odleciała) a potem widać upadający granat i wybuch.

Materiał własny, więc nie kopiować i inne takie pod karą chłosty.

Tu na szybko pyk/bum

Tu tak pośrednio

Wybuch na telewizorze nie robi wrażenia takiego jak na żywo, choć i live nie jest też tak spektakularny jak w holiłud. Natomiast ilość odłamków jest nieprawdopodobna. Można je znaleźć na terenie całej rzutni.

PS.
Nagrywane ze schronu przez peryskop.
Zgłoś
mayko 2018-08-12, 17:33
Fajnie macie w tym WOT. Bo rg42 wycofano 28 lat temu. Zresztą jajek wam nie urwie. Narodowcy i tak bezpłodni więc bez płaczu.
Zgłoś
wpr 2018-08-12, 19:01
Do autora tematu: Nowa Dęba czy Wędrzyn?

Jakby ktoś miał wątpliwości co do tego czy WP się zmieniło i np. wpadł na głupi pomysł żeby samemu się o tym przekonać - mogę rozwiać wszelkie wątpliwości. Nie zmieniło się. Byłem, sprawdziłem. Nie ma zety, teraz jest służba przygotowawcza ale w praktyce niczym się to nie różni. Syf, kiła i mogiła, chaos i dezorganizacja. Zakwaterowanie w nieremontowanych od 150 lat koszarach w salach z pleśnią i grzybem na ścianach. Cztery kible i natryski na całą kompanię szkolną (~85 osób). Zajęcia: musztra, musztra i jeszcze raz musztra, od rana do zajebania. Sprzątanie - codzienna jazda na mopie i szmacie zrobi z Ciebie komandosa. Jakaś tam taktyka, OPBMAR, WF - tylko że wszystko na odpierdol, na starym, gównianym sprzęcie i regulaminach z lat 60. Strzelanie - tu nawet szkoda gadać. W ciągu dnia na cywilnej strzelnicy wystrzelasz więcej niż przez 4 miechy w MONie. Podejście żołnierzy adekwatne do podejścia kadry - odjebać i wziąć pieniądze.
Tak że jak sami widzicie koledzy, czas leci a w syfie bez zmian. W "elitarnym" desancie też nie lepiej. Jedyny sensowny kierunek to Lubliniec (od 2016 można zgłaszać się na selekcję z cywila), ale tam to już trzeba być przechujem z kosmosu.

Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie.
Co lepsze: dupa czy żarcie?
I dupa jest dobra.
I dobre jest żarcie.
Ale przejebane jest stać na warcie.
Zgłoś
TFU.Bolek 2018-08-12, 21:52 1
@wpr Okolice Zalewu Zegrzyńskiego. Antoniemu zachciało się zebrać ponad setkę chłopa każdy w okolicach czterdziestki ... a najstarszemu pesel zaczynał się na 63

Kadra garnizonowa jak piszesz ... tu się nic nie zmieniło. Goście widzą wojsko przez garnizon i tak się zachowują. Natomiast trafiliśmy na grupkę ludzi ostrzelanych na wycieczkach krajoznawczych. Oni zupełnie inni, nawet ciężko to opisać. Z jednej strony widać że są czujni przez cały czas z drugiej natomiast zachowują się tak spokojnie...

@mayko było kilku chłopaczków z WOT ... kosmici. Ale czego się spodziewać po nastolatkach?
Zgłoś
k................n 2018-08-12, 21:58
TFU.Bolek

nie mam matki od urodzenia więc stresik przy granacie gościu ja byłem w "prawdziwym" wojsku i odbyłem prawdziwą służbę wojskową a to co teraz jest to przedszkole
Zgłoś
Sol 2018-08-12, 22:13 7
Siberian_Meat_Grinder napisał/a:

@Rebeliant_ZPF jest pełno jednostek w północno-zachodniej Polsce (Warmia i Mazury)

Musisz być fenomenalny z geografii

Sickening, weakening don't let another somber pariah consume your soul
You need straightening, toughening
It takes a bit of dark to rekindle the fire burning in you
Ignite the fire within you
Zgłoś
zdun 2018-08-13, 9:19
RG-42 to bardzo dobry granat. Teściową prawie wysadziłem ale zdążyła zrobić unik
Zgłoś
A................r 2018-08-13, 16:58
nie iwem cemu ale mam wrażenie że dobrej jakości achtung ma większe pierdolnięcie niż to RG-42
Zgłoś
wpr 2018-08-13, 19:41
@TFU.Bolek

Myślałem że rzucaliście na poligonie. Skoro Zegrze to niechybnie CSŁiI. Pozdrawiam Rezerwę!
A tak z ciekawości, postrzelaliście sobie trochę? Znajomy kapral rezerwy niedawno był na ćwiczeniach (notabene też w Zegrzu) i mówił że przez tydzień wystrzelał... 5 nabojów z kbk AK i 8 z pistoletu.

Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie.
Co lepsze: dupa czy żarcie?
I dupa jest dobra.
I dobre jest żarcie.
Ale przejebane jest stać na warcie.
Zgłoś
pepinio71 2018-08-13, 20:22
ja poszedłem do wojska z „A” a wydalili mnie z „E” 2 dni przed rzutami granatami prosiłem żebym mógł zostać te pare dni ale Won!
Zgłoś
Siberian_Meat_Grinder 2018-08-13, 23:14 1
Sol napisał/a:

Siberian_Meat_Grinder napisał/a:
@Rebeliant_ZPF jest pełno jednostek w północno-zachodniej Polsce (Warmia i Mazury)

Musisz być fenomenalny z geografii

ale żem odjebał lipę ...
Zgłoś
Cara_Al_Sol 2018-08-13, 23:45
Bardzo dobrze, że już nie ma syfu.
Nigdy nie dowiemy się ilu to chłopaków uratowało przez paleniem, piciem, kontuzjami czy samobójstwem.
P.S.
Przez 9 m-cy widziałem RG 42 i F 1 tylko w magazynie broni, jak miałem Podoficera dyżurnego.
P.S. II. Jebać biedę.
Pozdrawiam.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus.
Zgłoś
TytanowaTytka 2018-08-14, 0:22
Prawda jest taka, że WP nie istnieje. Archaiczna kadra szkoleniowa to chyba puszcza filmy instruktażowe typu 4 pancernych i pies. Nie ma szans z takim podejściem i zapleczem technicznym przynajmniej fundamentalnie wyszkolić Mietka, Zenka czy innego syna sołtysa który jakimś cudem znalazł się w WP. Dobrze, że na poligonie nie dostają drewnianych karabinów.
Zgodzę się również, że w czasach poborów, do monu szli sporo mniej błyskotliwi ludzie niż przeciętny Kowalski. 3/4 znajomych którzy odsłużyli swoje o WP mówili tylko tyle, że w monie to więcej wódy wychlali niż na pato osiedlu. Powiedzie kurwa, jak takim baranom można później dać broń z ostrą amunicją?
Oczywiście pomijając jakieś elitarne jednostki w kraju, które są do policzenia na palcach jednej dłoni.

Następna sprawa do idiotyczne przepisy ZP. To jest kurwa niepojęte, że MON nie może kupić tego co mu się podoba, tylko rozpisują przetargi po trzy lata a później i tak z tego chuja jest. Jak my dysponujemy 20 letnimi myśliwcami i jednym niszczycielem min, to o czym tu mowa? Dobrze, że te RG-42 w ogóle są, a nie nakurwiają granatami na niby z jajka niespodzianki wody i sody
Zgłoś
TFU.Bolek 2018-08-14, 8:07 3
wpr napisał/a:

@TFU.Bolek

Myślałem że rzucaliście na poligonie. Skoro Zegrze to niechybnie CSŁiI. Pozdrawiam Rezerwę!
A tak z ciekawości, postrzelaliście sobie trochę? Znajomy kapral rezerwy niedawno był na ćwiczeniach (notabene też w Zegrzu) i mówił że przez tydzień wystrzelał... 5 nabojów z kbk AK i 8 z pistoletu.

Tu szok.

Dwa razy strzelanie B1 (przygotowawcze i na "ocenę") i cały dzień zajęć z taktyki ogniowej (tu tylko ślepa amunicja). Było ok. Jechałem nastawiony na zajęcie pt.
Poniedziałek - pobieranie mundurow
Wtorek - jedynka na strzelnicy
Środa - omówienie różnic pomiędzy samochodem osobowym a terenowym
Czwartek - nie wiemy co z wami zrobić więc obejrzyjcie sobie film
Piątek - zdanie mundurów

tu zajęcia naprawdę ciekawe i intensywne. Gdyby nie te zimowe ciuchy byłoby super. BTW, zimowe buty mają teraz naprawdę fajne. Zero odcisków czy odparzeń mimo że nowe.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów