Napiszę tutaj, to co pisałem już w innym temacie-
Wiecie co? Ja sobie chyba ten portal odpuszczam. I- przepraszam administracjo, bardzo przepraszam za to co powiem- innym też to zalecam.
Wiem że tęsknic nie będziecie, bo moja aktywnosć tu zerowa. I dobrze bo potem jeszcze ktoś by nakablował na pewne aktywności które by miały miejsce...
Powiedzmy szczerze- ktoś się na was uwziął bo stron do zgłaszania jest pierdyrliard. A OtwartaRzeczpospolita TYLKO wasza stronę zgłasza jak przejrzeć listę powiadomień, podobnie chyba pozostali...
Ciekawe czemu nie strony kibicowskie czy nacjonalistyczne fora? Na nich muszą być tony tego typu contentu który ich interesuje- pisanego zupełnie serio.
Ale ktoś się uwziął na was- na nas, sadolską brać. I zgłasza nawet żarty i wpisy celowo prowokacyjne.
Ja dziękuję za taką zabawę na tej stronie. Jednego dnia zażartuję, kolejnego pozew. Już nawet nie mówię na ile jest ryzyko, po prostu atmosfera jest tutaj jakaś zatruta tym wszystkim...
Wiecie. Tak samo jak raczej mało kto obecnie planuje wyjazd do Tunezji, coś na tej zasadzie.
Portal ten przestał kojarzyć mi się z stroną satyryczną, a stroną którą jedni smutni panowie regularnie moniturują by drudzy nas sądzili.
A żeby nie było że tylko robię copy-paste, to dopiszę pytanie.
Istnieje system który zakłada między innymi:
- Ścisły związek religii z państwem
- Głosi eksterminację mniejszości religijnych i niewierzących, narodowościowych i rasowych oraz seksualnych.
- Rolę kobiety sprowadza do roli inkubatora i worka na spermę.
- Toczy krwawe wojny podczas których łamie wszelkie prawa międzynarodowe. Za nic ma prawa jeńców i ludności cywilnej.
Opis faszyzmu? Choć pasowałoby generalnie, bynajmniej nie go opisywałem. Jest to opis ISIS. Islamizmu.
Na całym Zachodzie cieszą się ogromną sympatią muzułmanów. W Polsce- chyba również. W końcu paru muzułmanów aresztowano za kontakty z ISIS, zaś w ośrodkach dla uchodźców jak podały media atakowano Ukraińców i Gruzinów za niemuzułmańskie obyczaje, argumentując że "tu jest państwo islamskie" (!!!!!!).
Bynajmniej, większość nie ma nic do Arabów czy nawet muzułmanów. Tam, na bliskim wschodzie, większość mordowanych przez ISIS powiedziałaby, że też są muzułmanami. Tam jest ich generalnie większość, z nawet mniejszościami seksualnymi włącznie (podaję ich, bo to chyba najbardziej "uzachodniona" grupa ich ofiar). Islam jest tam normą.
Żołnierze syryjscy (w tym ci, których ostatnio zaprezentowano egzekucję), kurdyjscy, iraccy i inni, którzy walczą z ISIS- są widziani w konteście problemu islamizmu na bliskim wschodzie jako bohaterowie nawet przez media prawicowe (np. xportal). Bo byli/są muzułmanami, ale nie islamistami.
Islam jest religią. Niestety, w wielu przypadkach islamowi towarzyszy ideologia islamizmu. I tego się boimy. Nikt nie ma nic do niejedzenia wołowiny czy tego że ich Bóg nazywa się Allah.
Obawę budzą islamskie patrole, narzucane kultury, islamizacja krajów gdzie są imigranci. I świadomość, co się stanie po islamizacji.
I tu zmierzam do zasadniczego pytania- jak w imię politycznej poprawności można stać za ideą która głosi politykę absolutnie nacjonalistyczną, mizoginistyczną, fundamentalizm religijny i homofobię?
Większość wulgarnych komentarzy, są reakcją i odreagowaniem wieści o aktach nietolerancji i mordów ze strony religijnych radykałów.