Taka sytuacja.
Taka sytuacja.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kończ waść, wstydu oszczędź.
to mówisz, że prosisz, żeby cię jeszcze dojechał?
to mówisz, że prosisz, żeby cię jeszcze dojechał?
Miłej jazdy, tylko weź GPS ze sobą.
Kończ waść, wstydu oszczędź.
Masz, żeby oszczędzić sobie kompromitacji na przyszłość:
Popularny obecnie frazeologizm zaczerpnięty został z powieści Henryka Sienkiewicza. Słowa wypowiedział Andrzej Kmicic, główny bohater „Potopu”, w trakcie pojedynku z pułkownikiem Michałem Wołodyjowskim. Kmicic, warchoł i zabijaka, porwał i uwięził pannę Aleksandrę Billewiczównę i wtedy został wyzwany na ubitą ziemię przez szlachetnego Wołodyjowskiego. Młodzieniec przekonany o swych szermierczych umiejętnościach i sile, początkowo lekceważył małego Wołodyjowskiego i nacierał na niego z całym impetem. Z każdą chwilą irytował się też coraz bardziej, bo niepozorny rycerz z łatwością odpierał jego atak. Szacunku dla przeciwnika nabrał wtedy, kiedy ten zwinnym ruchem wytrącił mu szablę z ręki. Gdy Wołodyjowski manewr powtórzył, Kmicic zauważył, że przyszło mu walczyć z prawdziwym mistrzem. Mimo przewagi pana Michała walka przeciągała się. Wtedy zmęczony przeciwnik podejrzewając, że Wołodyjowski bawi się z nim, poprosił:
„- Kończ… waść!… wstydu… oszczędź!…
— Dobrze! — rzekł Wołodyjowski.
Dał się słyszeć świst krótki, straszny, potem stłumiony krzyk… jednocześnie Kmicic rozłożył ręce, szabla wypadła mu z nich na ziemię… i runął twarzą do nóg pułkownika…”
Andrzej Kmicic wypowiedział słynną sentencję, wyrażając podziw dla Wołodyjowskiego. Współcześnie jednak, wiele osób, nie przeczytawszy zapewne „Potopu”, używa frazeologizmu w przeciwnym ;znaczeniu, wówczas gdy chce podkreślić nieudolność w działaniach lub brak logiki w wywodach przeciwnika.
Masz, żeby oszczędzić sobie kompromitacji na przyszłość:
Brawo, zgadzam się jak najbardziej. Tyle że, ja nie jestem Andrzej Kmicic ani Sienkiewicz ze mnie żaden. A postaw się tak hipotetycznie w skórze osoby, która o dziele Sienkiewicza nigdy nie słyszała. Ową słynną sentencje można w takim wypadku rozumieć dwojako. Racja, mogłem inaczej i bardziej jednoznacznie zakończyć tamto zdanie np. skończ pie.....ć, ale było by to niegrzeczne. Mój błąd.
A postaw się tak hipotetycznie w skórze osoby, która o dziele Sienkiewicza nigdy nie słyszała.
Cudzoziemiec to zrozumiałe, ale Polak?
Cudzoziemiec to zrozumiałe, ale Polak?
Oj tam, oj tam. Lepiej zakończyć temat bo racja jest jak dupa, każdy ma swoją.
Nie dziękuj
Mówiłem, że to fejk, a manekin, który tu to wrzucił jeszcze mi posty usuwa.
No tak, bo 100 tonowy Boeing 767 rozpędzony do 600-700 km/h nie przebije 1 metra zbrojonego betonu... Kończ waść, wstydu oszczędź.
Chłopie przejrzyj na oczy... nie było żadnych samolotów. To była operacja fałszywej flagi. Obejrzyj wywiad z Dimitrim Khalezovem. Wszystko jest tam wypunktowane...
Mówiłem, że to fejk, a manekin, który tu to wrzucił jeszcze mi posty usuwa.
Chłopie przejrzyj na oczy... nie było żadnych samolotów. To była operacja fałszywej flagi. Obejrzyj wywiad z Dimitrim Khalezovem. Wszystko jest tam wypunktowane...
o ja pierdolę co ten internet robi z ludzmi
No tak, bo 100 tonowy Boeing 767 rozpędzony do 600-700 km/h nie przebije 1 metra zbrojonego betonu... Kończ waść, wstydu oszczędź.
mhm, i takie skrzydło też niby przetnie stal i schowa się całkowicie w konstrukcji zamiast spierdzielić się w dół?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów