Ktoś jakieś pomysły co to może być ? Mówi ze strasznie szczypie i co jakiś czas jakby mu ktoś igłe wbijał ... Nogi brata
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
39 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Łuszczyca. Idź Pan w chuj, a nie, czekaj... Idź Pan do lekarza z tym i nie zaśmiecaj
felusiek napisał/a:
Tyś kurwa widział łuszczycęŁuszczyca. Idź Pan w chuj, a nie, czekaj... Idź Pan do lekarza z tym i nie zaśmiecaj
Kurwa moja babci miała to samo 3 lata męczarni jakieś plastry ze srebrem cuda niewidy,az chirurg podjął decyzję o amputacji dobrze ze ojciec się uparł, że nie i chuj poszedł z nią do dermatologa w szpitalu wojskowym w Bydgoszczy wyczarował jakieś dwie mas i z antybiotykiem i po 4 miesiącach nie było śladu
Dzięki wszystkim za zainteresowanie brat zrobił doplera ale lekarz miał za słaby sprzęt na usg żył głębokich na żyły glebokie ma na 24 lutego dostał też zastrzyki przeciwkrzepliwości krwi i pojechał na wieś do znachorki "szeptuchy" i obkłada nogi placami z wody i mąki żytniej jego życie jego decyzja ...
odkurz pokój ;-D
Niech zbada serce.. U mojego kumpla też nogi puchły na sam koniec, parę tygodni później zszedł.. ostra niewydolność serca. Tylko, że pił i był gruby.
Owrzodzenie przewlekłe z zakażeniem prawdopodobnie gronkowcem złocistym i/lub pseudomonas w przebiegu niewydolności żylnej (małoprawdopodobne, że tętniczej, ale konieczne badanie Doppler). Rany do wyleczenia, ale niezbędna kompresjoterapia plus wymaz plus antybiotyki celowane i opatrunki specjalistyczne (nie typu maści i Bactigras).
Cukrzyca na 99% .. noga cukrzycowa czy jakos tak .. moja ŚP babcia miala cos takiego .. nie leczyla nigdy cukrzycy bo po co .. zmarła w skutek sepsy .. przyczyna sepsy infekcja od nogi .. do lekarza lub do grabarza .. wybór brata . Kurwa jak mozna dopuscic sie do takiego stanu ? Jebane podludzie .
Zakrzepica żył , bardzo niebezpieczna choroba , jak się zakrzep urwie i poleci do serca to smierć na miejscu , tak umarła Skolimowska
6 stopień niewydolności żylnej, natychmiast do chirurga naczyniowego, trzeba zrobić dopplera, usunąć nie sprawne żyły(odstrzałkowa,odpiszczelowa),w których nie działają zastawki i krew nie odpływa. Oby tylko żyły głebokie były jeszcze sprawne. Jeśli to rzeczywiście to co opisałem,to po zabiegu i wygojeniu ran po nim, będzie trzeba nosić rajstopy uciskowe.
Jak brat jest z tych co do lekarza nie chodzi, to napiszę co ma robić, życia mu to nie uratuje, ale może trochę przedłuży.
Na rany Maść Ranisilver
Antybiotyk
Aspiryna w dużych ilościach minimum 300mg
Zastrzyki 20 szt. Clexane --- Heparyna w zastrzykach. Jeden zastrzyk na dobę Forte 120mg
Jakiś lek z Diosminą np. Dih 1000mg dwie na dobę.
Po względnym wyleczeniu ran Podkolanówki uciskowe II albo III stopnia.
Teraz może, nasmarować rany maścią Ranisilver i zawijać nogi bandażem elastycznym dosyć ciasno.
Na rany Maść Ranisilver
Antybiotyk
Aspiryna w dużych ilościach minimum 300mg
Zastrzyki 20 szt. Clexane --- Heparyna w zastrzykach. Jeden zastrzyk na dobę Forte 120mg
Jakiś lek z Diosminą np. Dih 1000mg dwie na dobę.
Po względnym wyleczeniu ran Podkolanówki uciskowe II albo III stopnia.
Teraz może, nasmarować rany maścią Ranisilver i zawijać nogi bandażem elastycznym dosyć ciasno.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów