📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kręgosłup złożył się jak harmonijka.
Najważniejsze to jak najszybciej dokonać pionizacji poszkodowanego.
Wiewór napisał/a:
Kręgosłup złożył się jak harmonijka.
O kurczę masz rację. Spauzowałem filmik bo mnie ciarki przeszły po kręgach. Ciekawe czy im się udało filmik urywa się za szybko.
Wypowiem się jako certyfikowany technik dostępu linowego, a co !
1. Lina pewnie non stop przebywała na zewnątrz, gdzie była odsłonięta na promienie słoneczne, wodę, zabrudzenia, w takich przypadkach bardzo traci na żywotności i z 5 letniego terminu przydatności skraca się do jednego roku.
2. Pewnie nie jednokrotnie lina była poddawana dynamicznym obciążeniom, tak jak widać na filmiku, co również bardzo skraca jej żywotność.
3. Prawdopodobnie personel nie był odpowiednio przeszkolony/ nie posiadał wiedzy na temat sprzętu i jego odpowiego zastosowania , nie mówiąc o pierwszej pomocy...
4. Nie widać tego dobrze, ale wydaje mi się że w przyrządzie prez który ślizga się lina nie ma rolki, która zmniejsza tarcie (nie niszczy liny), wydaje mi się że jest tam wpięty karabinek, który przy tarciu się rozgrzewa i niszczy linę...
Generalnie chujowo i dlatego też nigdy nie chciałym pracować jako "instruktor" w takim parku, bo jest to ogromna odpowiedzialność. A z tego co widzę to często osoby nie mające bladego pojęcia o tym co robią obsługują ludzi w tego typu miejscach.
1. Lina pewnie non stop przebywała na zewnątrz, gdzie była odsłonięta na promienie słoneczne, wodę, zabrudzenia, w takich przypadkach bardzo traci na żywotności i z 5 letniego terminu przydatności skraca się do jednego roku.
2. Pewnie nie jednokrotnie lina była poddawana dynamicznym obciążeniom, tak jak widać na filmiku, co również bardzo skraca jej żywotność.
3. Prawdopodobnie personel nie był odpowiednio przeszkolony/ nie posiadał wiedzy na temat sprzętu i jego odpowiego zastosowania , nie mówiąc o pierwszej pomocy...
4. Nie widać tego dobrze, ale wydaje mi się że w przyrządzie prez który ślizga się lina nie ma rolki, która zmniejsza tarcie (nie niszczy liny), wydaje mi się że jest tam wpięty karabinek, który przy tarciu się rozgrzewa i niszczy linę...
Generalnie chujowo i dlatego też nigdy nie chciałym pracować jako "instruktor" w takim parku, bo jest to ogromna odpowiedzialność. A z tego co widzę to często osoby nie mające bladego pojęcia o tym co robią obsługują ludzi w tego typu miejscach.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów