A jak szybko paliwo z bańki zap ierdala
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
piotrekkwidzyn napisał/a:
Paliwo z bańki ucieka ?? Chyba w okulary musisz zainwestować !!
A nie czasem ty?
pkh napisał/a:
To powiedzcie panowie mechanicy, dlaczego ten silnik gwiazdowy tak jebnął spalinami jak odpalił?
POnieważ w komorach spalania dolnych cylindrów zbiera sie olej gdy silnik jest wyłączony a po uruchomeniu silnika sie spala . ale to pewnie wiesz podejrzewam
Skora2 napisał/a:
@up Niby z czego miałby być wyjęty? z komarka?
Wiadomo że z samolotu ale niekoniecznie. Silnik który tu widzicie to Wright R 1820 ( 1825 cali szesc pojemnosci , nieco ponad 29 litrów) , silnik ten po przeróbce Caterpillera był stosowany w czołgu M4A6 Sherman z II Wojny , jako ciekawostka powiem że silnik produkowany przez Rosjan a nastepnie Polske do dnia dzisiejszego ( w Kaliszu) jako ASz-62 IR stosowany min w Dromaderach i An-2
I_know_when_you_die napisał/a:
Gwoli ścisłości ten drugi to silnik gwiazdowy.Podwójny układ zapłonowy zdradza że został wyjęty z samolotu.
A wiesz po co podwójny układ zapłonowy ? Nie tylko ze względów bezpieczeństwa jakby jeden zawiódł ...
Ten pan to Grzegorz Wasowski.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów