18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Skarżą się na fetor
dogip • 2014-03-27, 14:29
Cytat:

Ukraińscy uchodźcy skarżą się na warunki
Fetor, brud, przepełnione kosze, zapchana umywalka. Reporterzy RDC-u dotarli do ukraińskich uchodźców z Krymu, którzy skarżą się warunki panujące w ośrodku w Podkowie Leśnej pod Warszawą.

To tam 32-u osobowa grupa dorosłych i dzieci trafiła tydzień temu po przekroczeniu polskiej granicy. Teraz w rozmowie z RDC wspominają pierwsze, fatalne wrażenie po przyjeździe do naszego kraju.
- Kiedy weszliśmy, natychmiast poczuliśmy ten fetor. Nie wiemy, co to było, ale po prostu chcieliśmy się położyć i krzyczeć, bo nie dało się tego wytrzymać - mówi jedna z kobiet.
Ewa Piechota, rzecznik Urzędu ds. Cudzoziemców odpiera zarzuty dotyczące brudnych ścian, pościeli i fatalnych warunków sanitarnych.
- To jest ośrodek dla uchodźców, a nie pięciogwiazdkowy hotel, więc przypomina bardziej internat lub akademik i nie ma tam luksusu, natomiast wszystko, co te osoby dostały, było zorganizowane w najlepszy sposób w jaki można było to zorganizować - mówi rzecznik.
Ukraińcy na dowód tego, co mówią nagrali film, ale nie chcą go udostępniać mediom. Po dniu spędzonym w podwarszawskiej Podkowie Leśnej trafili do ośrodka w Łukowie koło Siedlec.

Nasz rząd powinien jak najszybciej umieścić ich w hotelu z co najmniej 5 gwiazdkami. Inaczej wybuchnie afera na całą Europę!

Zgłoś
Mortim 2014-03-28, 9:07
Podkowa leśna, mam tam rodzinę, która o wydarzeniach wołyńskich nie zapomniała.

Swoją drogą mało miejsca na Ukrainie jest, że aż do nas z Krymu muszą jechać?
Zgłoś
nectovelius 2014-03-28, 11:12
To jest prowokacja - za chwile wejdą do nas ukraińskie wojska, żeby bronić ukraińców mieszkających w naszym kraju... jak ruskie u nich zrobili.

Aut vincere, aut mori.
Zgłoś
en-em 2014-03-28, 14:22
no i dano i m powód do rewolucji
Zgłoś
eryk221 2014-03-28, 20:54 20
"skarżą się na fetor" To niech się umyją
Zgłoś
blazejudo 2014-03-29, 19:52 1
ma ktoś źródło?
Zgłoś
BlackRaven45 2014-03-30, 0:12
Haha, no i chuj im w dupę, wracać walczyć na majdan strachliwe czopki!
Zgłoś
k................e 2014-03-30, 0:25
Też jestem ciekawa źródła. Zakładam, że Fakt.
Zgłoś
panchamityle 2014-03-30, 4:42
Żaden fakt, czytałem o tym już z 2 dni temu. Wydawało mi się, że nawet na głównej był o tym temat ale nie chce mi się szukać. W każdym razie nie wiem na chuj ktoś ich tu wpuścił, mają kraj większy od naszego, wojny tam niet, ale węszyli dobrobytu i jeszcze narzekają.
Przecież oni tu wpadli tylko po to, żeby spierdolić na zachód..jebać ich! Szkoda, że szefem ośrodka nie jest wnuk rodaków z Wołynia!
Zgłoś
NastyRascal 2014-03-30, 7:43
smierdzi im? a co w tym dziwnego? bydlo sie trzyma w oborze.
wiec niech siedzą!
Zgłoś
Kuriki 2014-03-30, 7:56 3
dogip napisał/a:

Nie wiemy, co to było, ale po prostu chcieliśmy się położyć i krzyczeć, bo nie dało się tego wytrzymać

Zajebista reakcja obronna To tak jak by włożyć łapę do ognia, poczuć ból i zamiast wyciągnąć rękę to podrapać się drugą po jajach i płakać. A jak przyjdę gdzieś i będzie śmierdzieć to się położę i będę krzyczał zamiast stwierdzić, że jebie i wyjść
Poza tym, siłą ich tam chyba nie trzymano więc niech nie narzekają- mogli iść gdzie indziej

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polish mustache second to none

youtube.com/watch?v=UckLRDKa7PA

Pisze jak jest.
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Zgłoś
Pan_Doktur 2014-03-30, 8:20
Należy się im hotel z jedną gwiazdą nad drzwiami od pieca
Zgłoś
Marszczerano 2014-03-30, 8:23
Nie w Podkowie a w Otrębusach jest ten ośrodek dla imigrantów , taki mały szczególik : P
Zgłoś
Heniut86 2014-03-30, 8:32
Byli już czeczeńcy, byli gruzini, a teraz to bydło będzie mi się po okolicy kręcić. Na dodatek całe to tałatajstwo z pretensjami, że miało być cacy, a jest be...

Jebać system!
Zgłoś
ganji 2014-03-30, 9:17 3
No to pozostaje mi wam życzyć żebyście musieli spierdalać z ojczyzny i trafić na śmierdzące i chujowe miejsce, tak, jak my ich przywitaliśmy. Nie chodzi o to że daliśmy im COŚ , skoro jest to chujowe ? Daliśmy a oni narzekają. Wy pewnie byście byli zachwyceni. Każdy człowiek zasługuje na szacunek. I nie chodzi tu o te wasz 5 gwiazdek, ale o chociaż minimum normalności.
Zgłoś
Bankracy 2014-03-30, 9:57
Kurwa dajcie im pałac prezydencki bo nam drugi majdan odpierdolą i ropsja nam aneksje odpierdoli
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów