Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z 1.8 T da się ogarnąć spokojnie około 700 hp ale to jest silnik tylko na 10-20 tys kilometrów. Znajomy miał corrado 640 hp i silnik pożył tylko 10 tys km. Takie żyłowanie silnika żeby jeździł po normalnej drodze nie ma zbytniego sensu. A tak dla znawców których tu widać nie brakuje GTR'a można wziąć z pakietem Switzera 1040 hp i wtedy mało który samochód ma start. To tyle a wy dalej jarajcie się skodą
oj nie przesadzaj już - 500konny Passat B5FL z takim silnikiem jeździ już od 2ch lat u znajomego w Olsztynie i radzi sobie całkiem nieźle - ale trzeba w niego włożyć masę kasy by był bezawaryjny - co z tego że wymienisz turbinę, wstawisz większy IC i zrobisz program, skoro nie zakujesz silnika ...
Switzera powiadasz - tak to się można licytować jak dzieci do usranej śmierci - ja mogę zamówić Skodę z stoma silnikami od czołgu T34 będzie jeszcze mocniejszy ...
Tylko że na takim Nurburgring'u, po pierwszym zakręcie, ta Skoda już więcej by nie zobaczyła tego GTR'a
następny porównywacz - na torze to niech sobie GTR pogania się z bolidem F1 - wynik z góry wiadomy. Wielkie mi porównania .. phi ...
Skoro idziemy dalej waszym porównywaniem to: dlaczego GTR nie ściga się w prawdziwych rajdach jak WRC? Przecież to taka zajebiście szybka maszyna, taka zwrotna, że na torze Nurburblablaniemcy wszystkich odstawia - aaa bo mało gdzie na ulicy można znaleźć drogi takie, jak te tory.
Kurde - nie próbuję udowodnić wyższości Skody nad Nissanem - GTR to zajebisty samochód sportowy - marzenie niejednego faceta (moje także). Octavia to najlepiej sprzedająca się w Polsce rodzinna puszka. Tu nie ma co porównywać. Docenić natomiast warto w jaki sposób chłop wykręcił tą rodzinną konserwę, że dotrzymuje kroku sportowemu autu. Właśnie miny takich malkontentów jak WY fajnie się ogląda na światłach - gdy taki niepozorny Golf, Skoda, Honda Civic czy Toyota Starlet objeżdża GTRy, AMG czy M5 ...
Sam mam vRS - tyle ze 2.0 benzyna to ma 200 koni tylko, max co lecialem to 250, ale nie mialbym szans z GT-Rem bo to przeciez ma 2.5 razy wiecej mocy...
Z tego co wiem to mozna chipowac i zmieniac niektore czesci ale to tak do 300-350 koni nie wiecej. Potem to juz nie jest oplacalne - bo za ta kase mozna sobie wtedy kupic Skyline czy inne autko typowo sportowe
to jednak mało wiesz
btw
w polsce mamy piekna octe made by Rogalotti.
tam jest sie czym podniecać bo przabudowa jest kompletna
enjoy: racingforum.pl/index.php?showtopic=73917&st=160
nie mniej jednak lubie niepozorne wozidła.
Dla mnie skoda jeżeli ma ten silnik, co podał autor wygląda to mniej/więcej tak:
1.8 kute + myślę, że minimalnie rozwiercone
GTX30,
siemens-deka 850cc
Dobry intercooler, OCT, + ic do oleju ( przy takich obrotwach może nawet 2 )
ecumaster 3
Oczywiście pełen przelot w wydechu.
Skrzynia samoróbka
Koszt zabawy oceniłbym na jakieś 30-40k pln + koszt wozu, oczywiście.
to jednak mało wiesz
btw
w polsce mamy piekna octe made by Rogalotti.
tam jest sie czym podniecać bo przabudowa jest kompletna
enjoy: racingforum.pl/index.php?showtopic=73917&st=160
nie mniej jednak lubie niepozorne wozidła.
Błagam Cię usuń link z swojego postu,ponieważ na sadisticu myślę że około 25% użytkowników nie pokończyła jeszcze gimnazjów i nie chce mi się czytać na forum tematy typu:Mam do ściągnięcią z UK Ferrari tylko że anglik,ile by kosztowała przykładka?,Mam do wydania 500 tyś jakie auto sportowe mi polecacie?Jeżeli zależy ci żeby to forum nie zostało zapełnione gimbusami które mają jeszcze siano w głowie poprostu zrób to!
Wystarczy niecałe 200 tys, a nawet nie całe 50 tys (maluch) żeby mieć 4 kołowego popier***acza
Jeden wniosek, jak coś piszesz, to pisz to dobrze, a jak nie masz pojęcia to się nie wpierdalaj z takimi kacapołami.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów