Skórowanie aligatorka, wygląda całkiem ciekawie. Jako ciekawostkę dodam, że kiedyś koleżanka z Australii przywiozła takie suszone mięso z kangura i właśnie aligatora, który smakował jak kurczak podjeżdżający rybą i mułem.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 14:20
📌
Powodzie w Polsce
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:12
🔥
Ubogacacze kulturowi zaczepiali panią
- teraz popularne
ale kurwa jakim mułem takim z dna stawu czy zwierzęciem?
Gdyby to oprawiał polski masaż to zajęłoby to mu półtorej minuty z hakiem
kindofpop napisał/a:
Koleś na końcu podawał, że jego zakład skupuje po cenie 40$ za stopę długości. Ten miał 9 stóp czyli kosztował jakieś 360 USD.Ciekawe ile kosztuje takiej wielkości aligatorek
Na Florydzie, gdzie tego cholerstwa jest ponad miarę (ok. 1mln osobników), nikt już na nie nie chce polować (ostatnio wydłużono czas polowania o kilka godzin, żeby zbić populację), stąd też takie ceny. Samo mięso jest oczywiście dużo tańsze, bo najcenniejsza jest skóra.
Mięsko z krokodyla mimo, że trochę mułem zalatuje jest bardzo chude, a białka ma tyle samo co wołowina.
BTW. W Polsce też można dostać takie mięsko - około 60zł za 250g
Mięsko z krokodyla mimo, że trochę mułem zalatuje jest bardzo chude, a białka ma tyle samo co wołowina.
BTW. W Polsce też można dostać takie mięsko - około 60zł za 250g