Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Wygląda na to, że autor nauczył się kilkudziesięciu słów i szpanuje teraz udając prawdziwego ślązaka. Myśli pewnie, że będzie przez to bardziej cool. Jak widać w komentarzach pod jego filmami, wielu ludzi z innych rejonów Polski myśli, że jest to autentyczna śląska gwara i nawet się im to podoba.
Zauważyłem, że wielu młodych ludzi w naszym rejonie na siłę używa śląskiego języka w rozmowach, sms'ach, Internecie, itp. aby być cool. Osobiście nie potrafię tego słuchać, ale autor filmiku wykazał się moim zdaniem na prawdę wielkim chamstwem uchodząc za wielkiego ślązaka, podczas gdy połowa jego "stylizowanych" tekstów jest totalnie nietrafiona. Polecał bym mu najpierw mocno poduczyć się w śląskiej gwarze, a dopiero potem próbować sił w tego typu filmach. W tej chwili jest to po prostu perfidne z jego strony.
Mieszkam na śląsku od urodzenia i mam styczność z tą gwarą każdego dnia. Zapewniam was, że nie brzmi ona tak, jak na tym filmiku.
Wygląda na to, że autor nauczył się kilkudziesięciu słów i szpanuje teraz udając prawdziwego ślązaka. Myśli pewnie, że będzie przez to bardziej cool. Jak widać w komentarzach pod jego filmami, wielu ludzi z innych rejonów Polski myśli, że jest to autentyczna śląska gwara i nawet się im to podoba.
Zauważyłem, że wielu młodych ludzi w naszym rejonie na siłę używa śląskiego języka w rozmowach, sms'ach, Internecie, itp. aby być cool. Osobiście nie potrafię tego słuchać, ale autor filmiku wykazał się moim zdaniem na prawdę wielkim chamstwem uchodząc za wielkiego ślązaka, podczas gdy połowa jego "stylizowanych" tekstów jest totalnie nietrafiona. Polecał bym mu najpierw mocno poduczyć się w śląskiej gwarze, a dopiero potem próbować sił w tego typu filmach. W tej chwili jest to po prostu perfidne z jego strony.
Kurwa chopie toś ty je chyba ze sosnowca. Inaczyj sie godo w Rudzie inaczyj w Bieruniu inaczyj w Rybniku a jeszcze inaczyj w Cieszynie. Polotej se trocha po tym Twoim Ślunsku i posłuchej ludzi roz jeszcze. Gwarantuja Ci że dialekt tego majstra bydzie Ci wtedy znany.
Kurwa chopie toś ty je chyba ze sosnowca. Inaczyj sie godo w Rudzie inaczyj w Bieruniu inaczyj w Rybniku a jeszcze inaczyj w Cieszynie. Polotej se trocha po tym Twoim Ślunsku i posłuchej ludzi roz jeszcze. Gwarantuja Ci że dialekt tego majstra bydzie Ci wtedy znany.
To nie ma żadnego znaczenia, skąd on jest, skoro nie jest konsekwentny w używaniu gwary. Wystarczy, że używa na przemian "jo" i "ja". Więcej przykładów chyba nie potrzeba, prawda?
Fajnie się tego słucha, mój kolega z Rudy-Goduli gada całkiem podobnie.
To nie ma żadnego znaczenia, skąd on jest, skoro nie jest konsekwentny w używaniu gwary. Wystarczy, że używa na przemian "jo" i "ja". Więcej przykładów chyba nie potrzeba, prawda?
Kurwa gdzie?! W którym miejscu? Biorąc pod uwagę ten konkret to owszem w filmiku pojawiło się kilka razy 'ja' ale kurwa tylko i wyłącznie w znaczeniu słowa 'tak'. Nie pierdol że obcujesz ze Ślązakami. Sam złapałem się że któregoś słowa nie znam, ale żesz kurwa, jak można go posądzać o to, że jego gwara jest udawana?! Ja pierdole
A najlepiej to weź idź do tych swoich ślązaczków.
Nie pisałem w gwarze ponieważ strasznie się bałem tego iż podważysz moją przynależność do tejże wspaniałej grupy ludności
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów