Stawianie komunizmu i nazizmu (bo tym jest skrajna lewica) z modelem Włoskim modelem faszyzmu, na równi, jest głupotą, poczytaj czemu sam sobie odpowiesz.
Tak sobie to tłumacz, ale faszyzm/nazizm to ustój prawicowy, niektórzy uważają go za hybrydę prawicowo-lewicową, ale tak jak skrajna lewica jest zła, tak samo i skrajna prawica.
Hahahaha ty mówisz to tak na serio? człowieku rozwiń sobie skrót NSDAP-Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei(partia Hitlera jak byś nie wiedział) przecież to śmierdzi lewicą na kilometr. Ta... Hitler prawicowiec hahaha a to dobre...
Czy jak nie chcę aby w Polsce zjeżdżali się multum imigrantów, jeśli nie chcę aby Polska była multikulturowa, żeby Polska nie dawała się ruchać Niemcom, USA(Izraelowi)- to czy jestem szowinistą? Bo jeśli jestem...no trudno jestem, co nie znaczy, że nie jestem patriotą.
No ja też ich tu nie chcę, ale to nie powód żeby zaraz wszystkich rozstrzelać. Niech oni nie wpierdalają się do nas, a my do nich i wszyscy będą szczęśliwi.
Z nosa cieknie, oczy łzawią,
już się chłopcy w to nie bawią.
Ryj obity, dupa cała,
To skinheadzi wpier******
Dla Antify, kupy szczyli
Tak sobie to tłumacz, ale faszyzm/nazizm to ustój prawicowy, niektórzy uważają go za hybrydę prawicowo-lewicową, ale tak jak skrajna lewica jest zła, tak samo i skrajna prawica.
Dawno nie czytałem większej głupoty. Po tej wypowiedzi mogę z całą stanowczością stwierdzić, że skończyłeś co najwyżej gimnazjum na samych 2.
Na prawdę, starczy poczytać choćby na wikipedii czym jest ustrój prawicowy, czym jest lewicowy, czym się różni nazizm od faszyzmu i takie tam.
Chyba, że trollujesz
Dawno nie czytałem większej głupoty. Po tej wypowiedzi mogę z całą stanowczością stwierdzić, że skończyłeś co najwyżej gimnazjum na samych 2.
Na prawdę, starczy poczytać choćby na wikipedii czym jest ustrój prawicowy, czym jest lewicowy, czym się różni nazizm od faszyzmu i takie tam.
Chyba, że trollujesz
Nazizm to odmiana faszyzmu, socjologowie uznają oba za ustroje prawicowe, niektórzy za hybrydę, ale oczywiście na sadolu są sami znawcy wszelkich tematów.
Wy to chyba popieracie pewnego pana od: że białe jest białe, a czarne jest czarne
Trafiłeś właśnie na studenta socjologii :]
Zacytuj, którzy socjologowie tak uważają.
Nazizm to skrajna odmiana faszyzmu. Faszyzm oraz nazizm to ustroje lewicowe, ponieważ zakłada ingerencję państwa w życie obywateli w wielu dziedzinach życia, publiczna służba zdrowia, obowiązkowe ubezpieczenia i takie tam inne.
Ustroje prawicowe zakładają minimalną ingerencję państwa w życie obywateli, przeważnie na zasadzie istnienia minimalnej biurokracji, policji oraz wojska. Reszta jest sprywatyzowana.
Trafiłeś właśnie na studenta socjologii :]
Zacytuj, którzy socjologowie tak uważają.
Nazizm to skrajna odmiana faszyzmu. Faszyzm oraz nazizm to ustroje lewicowe, ponieważ zakłada ingerencję państwa w życie obywateli w wielu dziedzinach życia, publiczna służba zdrowia, obowiązkowe ubezpieczenia i takie tam inne.
Ustroje prawicowe zakładają minimalną ingerencję państwa w życie obywateli, przeważnie na zasadzie istnienia minimalnej biurokracji, policji oraz wojska. Reszta jest sprywatyzowana.
Czy student socjologii posiada większą wiedzę od socjologów, którzy pracowali wiele lat? Zresztą poziom na studiach jest tak niski, że aż szkoda patrzeć. Teraz liczy się ilość studentów na kierunku, oczywiście bez przesady. Więcej studentów = więcej kasy dla uczelni.
Cytuję:
Jakie poglądy zaliczamy do skrajnej prawicy?
rewolucyjną „lewicę prawicy” – czyli ruchy narodowo-socjalistyczne i faszystowskie czy faszyzujące ruchy narodowo-radykalne i narodowo-syndykalistyczne (hiszpańska Falanga, belgijski „reksizm”, rumuński Legion Michała Archanioła), nurt „nacjonalizmu żołnierskiego” i „narodowo-bolszewicki” w „rewolucji konserwatywnej”, doktryny i ruchy „tercerystyczne” („trzeciej drogi”), „prawicowy gramscizm” Nowej Prawicy.
Czyli mimo iż jest podobnie jak u lewicy, to jest jednak skrajna prawica.
I dalej cytując o faszyzmie:
Uważana jest na ogół za doktrynę prawicową lub (przez takich politologów jak Zeev Sternhell, Hugh Seton-Watson, Eugen Weber) hybrydalną tzn. łączącą elementy lewicowe i prawicowe
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów