📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:50
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:58
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Skvarek napisał/a:
Ekspertem nie jestem, ale wiem jedynie to , że iskra zmieniając temperaturę decydowała o atomach i rozrzedzała lub zagęszczała powietrze wokół niej. Mogę się mylić ale chuj wie co to jest to metalowe...
nadajnik dużej mocy, nie trzeba być expertem z tefałenu
Dobrze, już wiemy, że fajne i nie fejk, że da się tak zrobić i dlaczego. Fajne, muszę spróbować, do zobaczenia na hardzie
Iskra przeskakująca na uziemioną przez trzymającego nią osobnika trawę zmienia swą częstotliwość i tworzy wibrację powietrza, która odbierana jest przez ucho. Na podobnej zasadzie działają głośniki plazmowe.
Ludzie ogarnijcie się...Sygnał radiowy jest przesyłany na baaardzo dużej częstotliwości (Mhz). Zakres częstotliwości słyszanych dla człowieka to jakieś 200Hz do 2KHz. Ponadto właściwa informacja (dźwięk) jest z mieszany z sygnałem heterodyny (poddany modulacji). Takie źdźbło trawy było by zatem układem demodulującym, obniżającym częstotliwość i jeszcze do tego filtrującym...
Belussi napisał/a:
Ludzie ogarnijcie się...Sygnał radiowy jest przesyłany na baaardzo dużej częstotliwości (Mhz). Zakres częstotliwości słyszanych dla człowieka to jakieś 200Hz do 2KHz. Ponadto właściwa informacja (dźwięk) jest z mieszany z sygnałem heterodyny (poddany modulacji). Takie źdźbło trawy było by zatem układem demodulującym, obniżającym częstotliwość i jeszcze do tego filtrującym...
od 200Hz do 2KHz powiadasz? kurwa to prawie nic byśmy nie słyszeli :d
Jak się wybiera częstotliwość?
Leouch napisał/a:
eee... a nie powinna odbierać wszystkich nadawanych stacji na raz?
ejdżbi o goł też
co inny liść to inna stacja
ciekawe.... BARDZO
ciekawe.... BARDZO
fifi napisał/a:
za tydzien autor filmu pokarze jak sluchac trawy za pomoca radia
pokarać to można ciebie, za tak wspaniałą pisownię
@belussi ekspercie... 20hz-20khz, a i to tak uszy niemowlaka, w wieku 20-30 lat słyszysz około 25hz;16-17khz,
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów