Niedługo zawita do nas zima. Przypominam wam sadolki dlaczego warto odśnieżać dachy, a jeśli już się pod takim nieodśnieżonym znajdujecie, dlaczego warto spierdalać. 😀
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
23 minuty temu
📌
Wojna domowa w Syrii 2024
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-16, 1:00
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-14, 22:12
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Chińskie dachy, nawet Serbowie je polubili przy ostatniej tragedii
Kurwa, jakie to musi być przejebane życie. Jesteś sobie takim Chińczykiem, żyjesz za miskę ryżu dziennie. Szef dał ci za zadanie odśnieżyć parking przed firmą, a tu 10 minut przed fajrantem odjebuje się takie coś. Nie dość że połamane żebra, to jeszcze trzeba zaliczyć nockę na ponownym odśnieżaniu.
a Wy narzekacie na pracę w niedzielę! no ja pierdolę...
Dupa do nas zawita, a nie zima. Taka prawdziwa była w Polsce może z 15 lat temu. A szkoda, jest zajebisty klimat, gdy leży gruba warstwa śniegu i do tego spory mróz przez wiele tygodni lub nawet miesięcy - lepsze -20℃ niż 3℃ i 95% wilgotności powietrza.
Najlepsze jest to że zawsze leci na nich taką serią, niczym kombo jakiejś kitajskiej bitce. To zapewne przez te chińskie dachy.
Kraj który ma najbardziej wywalone na normy emisji CO2, a śnieg jednak mają.
ty jesteś cała jak zima
[ Dodano: 2024-11-27, 00:45 ]
przynajmniej bedziemy sie dymac w ciepelku pod kołdra
[ Dodano: 2024-11-27, 00:45 ]
Nemrod90 napisał/a:
Dupa do nas zawita, a nie zima. Taka prawdziwa była w Polsce może z 15 lat temu. A szkoda, jest zajebisty klimat, gdy leży gruba warstwa śniegu i do tego spory mróz przez wiele tygodni lub nawet miesięcy - lepsze -20℃ niż 3℃ i 95% wilgotności powietrza.
przynajmniej bedziemy sie dymac w ciepelku pod kołdra
tego w 0;21 jak zbombardowało
BlackSadolRazor napisał/a:
Chujowe masz życie, jeśli Cię nie stać nawet na wyjazd w polskie góry 😀
Teraz to taniej może wyjść wypad za granicę niż te polskie Aspen
Geraldinio napisał/a:
Kurwa, jakie to musi być przejebane życie. Jesteś sobie takim Chińczykiem, żyjesz za miskę ryżu dziennie. Szef dał ci za zadanie odśnieżyć parking przed firmą, a tu 10 minut przed fajrantem odjebuje się takie coś. Nie dość że połamane żebra, to jeszcze trzeba zaliczyć nockę na ponownym odśnieżaniu.
Taa... za miskę ryżu dziennie? Rzeczywistość znacznie odbiega od wyobrażeń przeciętnego Polaka, o Chinach. W Harbinie, stawki za odśnieżanie, dla studentów, już w ubiegłym roku, nie schodziły poniżej 50 juanów za godzinę machania szuflą. W sklepach, pół kilograma dobrego jakościowo ryżu, kosztuje 4 - 6 juanów. Dobry obiad w knajpie, to 30 - 40 juanów. Czasy, gdy Chińczyk robił za miskę ryżu, już dawno minęły. Biorąc pod uwagę koszty najmu mieszkań w Polsce (prawie trzykrotnie wyższe, niż w Chinach) i to, co zostaje z wypłaty po opłaceniu wszystkich rachunków, to Polacy zapierdalają w januszexach za miskę ryżu. W chińskich wsiach, żyje się chujowo, ale w miastach, niewykwalifikowany chiński robotnik, ma dwukrotnie wyższy dochód rozporządzalny, niż polska sprzątaczka. Chińczyk jest tanią siłą roboczą dla europejskich koncernów nie dlatego, że kiepsko zarabia, ale dlatego, że wszelkie podatki, składki i inne koszty prowadzenia działalności, są znacznie niższe, niż w Europie. Nie twierdzę, że to raj dla robotników. Są też minusy - np. 44-godzinny tydzień pracy, czy brak płatnego urlopu przez pierwsze dwa lata pracy, a urlop bezpłatny, to tylko 10 dni w roku.
Co do połamanych żeber - szef znajdzie sobie chwilowo innego pracownika do odśnieżania parkingu i będzie musiał znaleźć kogoś do odśnieżenia dachu za wyższą stawkę; a temu połamanemu, wypłaci jakieś drobne zadośćuczynienie (przynajmniej pół miesięcznego wynagrodzenia), jeżeli nie chce stracić punktów społecznych i zapłacić więcej, gdyby poszkodowany go zaskarżył do sądu. Połamany będzie dostawał zasiłek z ubezpieczenia przez okres leczenia (przynajmniej równy 60% minimalnego wynagrodzenia, przyjętego w regionie - zależy jakie składki pracownik sobie obowiązkowo opłacał), a za każdą wizytę u lekarza, zapłaci tylko symboliczne 10 juanów (stawka państwowa).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów