18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
sos z habanero
hyp3 • 2012-10-26, 22:48
jacek testuje mój sos własnej roboty , sos na początku jest słodki to zasługa mango ale po chwili habanero wkracza do akcji,
habanero jest jedną z najmocniejszych papryk na świecie

film sie rozkręca tak samo jak papryczka

życie grozi śmiercią
Zgłoś
rockface123 2012-10-27, 11:43
hyp3 napisał/a:

przepis

Składniki :

pomidory około kilo ,6 ładnych dorodnych pomidorków

ocet balsamiczny lub winny (tylko nie spirytusowy bo spierdoli cały smak)

oliwa z oliwek extra virgin

czosnek 5 ząbków

2 ładne mango

habanero około 0.5kg

sól, pieprz(świeży mielony), Bazylia,oregano

sposób przyrządzenia:

pomidory parzymy obieramy ze skóry kroimy na kawałki i do gara, paprykę ciachamy w drobny kawałki i do gara, czosnek miażdżymy i do gara ,mango kroimy na kawałki i do gara, dolewamy 2 lub 3 łyżeczki oliwy i octu walimy przyprawy oczywiście tak z wyczuciem i niech się pierdoli tak na wolnym ogniu aż wszystko zmięknie, po tym zabiegu trzeba nasz sosik potraktować blenderem, jak już wszystko zmiksujemy gotujemy jeszcze chwile, doprowadzamy do wrzenie i wekujemy w słoiczkach, proponuje małe słoiczki bo sos po otwarciu może stać w lodówce około tygodnie i szkoda żeby się zepsuł!!!

o dzięki za przepis teraz tylko trzeba znaleźć tą papryczkę bo wszystkie inne składniki można normalnie kupić bez problemu pozdrawiam

Ślepota żywi świata szaleństwa
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Zgłoś
Emtecc 2012-10-27, 12:03 2
Mogłeś chociaż kumplowi łyżkę śmietany dać, żeby się nie męczył jak już Ci się pozwolił nagrać Ja ostatnio stwierdziłem, że przecież gaz pieprzowy zawiera poprostu mocno stężoną kapsaicynę (wiem, tu już 3/4 osob bierze za bajkopisarza, no ale co zrobic) więc koleżankę poprosiłem żeby psiknęła troche na stół. Najpierw zjechałem to palcem i powąchałem, jako, że nawet w nosie nie zakorciło (no bo to przecież tak nie działa) włozyłem palec do pyska. Nie było lekko ale piwo+mleko (kapsaicyna rozklada się w alkoholu i tluszczach z tego co pamietam) załatwiły sprawę po około 5 minutach. I wszystko było spoko, dopóki oka nie potarłem:P
Zgłoś
meatball 2012-10-27, 14:35 1
Zawsze spożywacie w garażu?

Rock out,with your cock out.
'Til your life is at an end.
Zgłoś
push3k 2012-10-27, 14:40
"habanero jest jedną z najmocniejszych papryk na świecie" Najmocniejsze są 6-10 razy mocniejsze. Ja osobiście po tych latach żarcia ostrych sosów i papryk, stwierdziłem, że nie jest to takie strasznie ostre. Ba! Przyjemnie się to je.
Zgłoś
hyp3 2012-10-27, 14:43
@rockface123

polecam e-bay kup pół kilo wydłub pestki i zrób sos, pestki wysusz i w lutym posiej na wacie i koniec problemów z brakiem papryczek informacje jak zasiać znajdziesz w necie

życie grozi śmiercią
Zgłoś
Filo1 2012-10-27, 14:46
właśnie na discovery jak gościu zjadł jedną z najostrzejszych papryczek.
Podobno łagodzi nie woda a jogurt
Zgłoś
hyp3 2012-10-27, 14:46 8
@push3k

skoro tak mówisz ja w domu mam jeszcze suszone hardcore bih jolokia chocolate i nie są 6-10 razy mocniejsze

a tak działa bih jolockia

[/video]

życie grozi śmiercią
Zgłoś
karzelski 2012-10-27, 14:47
@hyp3 pytanko, próbowałeś papryczki pepperoni użyć? Bo ususzyłem sobie z przydomowej hodowli i zmieliłem (szczerze - nigdy więcej nie kupie w sklepie, nie ma porównania w smaku, aromacie i pikanterii), mam tego trochę i z chęcią bym taki sosik zdublował, tylko nie wiem, czy się nada i jaka będzie różnica.
Zgłoś
BlackMamba 2012-10-27, 14:47
Taka mała ciekawostka, na uczucie pieczenia w ryju po zjedzeniu ostrego pokarmu nie należy pić napojów, ani nawet wody, bo nic nie daje. Najlepsze jest kakao na letnim, albo zimnym mleku.
Zgłoś
~Creaters 2012-10-27, 14:49 3
uwaga film zawiera lokowanie produktu

twojlimit.pl/user/57561
Zgłoś
hyp3 2012-10-27, 14:52
@karzelski

nie próbowałem ale jak masz to poeksperymentuj kto wie może będzie jeszcze lepszy

życie grozi śmiercią
Zgłoś
Proximate 2012-10-27, 14:55
Następnym razem daj mu bhut jolokię (która mi niestety w tym roku nie wyrosła, został mi Peter Pan's pepper 40k), co do popijania colą to pozdro, kapsaicyna jest na bazie oleju, więc powinien wypić jakiś kefir, śmietaną, mleko, olej albo wdupiać masło
Zgłoś
hyp3 2012-10-27, 14:57
Proximate napisał/a:

co do popijania colą to pozdro, kapsaicyna jest na bazie oleju, więc powinien wypić jakiś kefir, śmietaną, mleko, olej albo wdupiać masło

no tak ale poco niech poczuje co testuje ogólnie laktoza leczy

życie grozi śmiercią
Zgłoś
P................3 2012-10-27, 15:14 3
Jaka najostrzejsza Są jeszcze mocniejsze

Papryka Trinidad Maruga Scorpion

Zgłoś
303 2012-10-27, 15:18 1
Dupsko też będzie potem paliło
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów