Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa ale znając życie zaraz jakiś fizyk się wypowie i wytłumaczy zjawisko.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
No tak zaraz znajdzie sie specjalista,o kurwa jak ja kocham ten kraj jeden czlowiek jest specem wszytskiego.
pamiec ksztaltu, maja je takie stopy jak np. Nitinol (stop niklu z tytanem), stosowane np. w ortopedii, neurochirurgii, kardiochirurgii. Wiecej tu pl.wikipedia.org/wiki/Nitinol
A jak ktos chce olac linka, to niech se dubstepa pusci.
A jak ktos chce olac linka, to niech se dubstepa pusci.
W kubku jest lodowata woda. Metal kurczy się i wraca do swojego pierwotnego kształtu. WIEDZA KURWA.
e tam, prosta zabawka -odwracalna przemiana martenzytyczna, czyli błyskawiczne przegrupowanie się atomów w sieci krystalicznej z RPC do RSC
Najlepszy komentarz ma więcej piw niż filmik
Musi być coś bardzo zimnego (płyn podobny do ciekłego azotu lub coś w ten deseń). Sprężyna była na początku ściągnięta a koleś ją zdeformował. Zimno powoduje kurczenie się materiału a kształt jaki miała ułatwia jej zwijanie się. W czasie widać że jak wyciąga "naprawioną" już sprężynkę to ona powoli zaczyna się rozszerzać. Ciekły azot można nawet na rękę sobie lać tylko nie za długo bo się poparzycie. Sam zanużyłem palce w ciekłym azocie u dermatologa jak się kurzajki leczyło. Popiekło, zimno bylo i nic więcej.
Trolle zamknąć japy.
Trolle zamknąć japy.
W wodzie zawsze się wszystko kurczy ;/
to przeciwieństwo do pisiorka który w zimnej wodzi się kurczy, a jak jest ciepło rośnie!
penerek napisał/a:
w kubku jest ciepła wódka, nawet sprężyna nie lubi ciepłej wódki
po ciepłej wódce powinno ją raczej powykrzywiać
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów