📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W sumie wyglądają smacznie.
Taki szczurek pewnie jest zdrowszy niż kiełbasy w polskich sklepach ze starych macior. Mam znajomego rzeźnika, mówi, że od około 2-3lat w masarni (Kujawsko Pomorskie) nie widział świeżego mięsa, wszystkie półtusze przewożone z zachodu (głównie Niemcy i Dania), stare aż prawie czarne (jak wołowina w kebsie), około 40-50% mięsa ma wrzody. Opowiadał tez jak ze starego robi się nowe, po zmieleniu mięska, wrzuca się barwnik i po 8-12 godzinach mamy piękne czerwoniutkie mięsko. Jest jeszcze sposób na bardzo jędrne i dużo więcej ważące mięsko, otóż do takiego pojemnika z mięsem mielonym, trzeba dosypać wypełniacz (konsystencja jak nawozy sztuczne stosowane w rolnictwie) i znowu po 8-12 godzinach mamy 30-40% mięsa więcej. Jest też przepis na wołowinę, na szczęście dość naturalny, otóż wołowinę robi się ze starych, takich na prawdę starych macior(podobno maciory mają ciemne mięso). Kiedyś jak kupiłem sobie kebaba z wołowinką, stwierdziłem, że kupię też mamusi, no i jak posmakowała tego specjału to podsumowała tak ''sałatka bardzo dobra, sos fajny, bułka ok, ale mięso jest stare'' .Nie wiem nigdy nie jadłem starej maciory bo wychowałem się już w ''nowoczesnym świecie'' ale chyba coś w tym jest. No ale dalej zamawiam kebaby se starą maciorą, bo mi smakują. Zjadłbym też psa albo takiego szczura, oczywiście pod warunkiem, że będzie to fachowo i zdrowo przyrządzone, bo przecież mięso to mięso.
@IOI Kurwa, już myślałem, że nikt tego nie napisze.
Oczywiście jest to proces jedynie opalenia z sierści, jak w latach 90 jeździłem do dziadka na wieś to po świniobiciu zawsze opalaliśmy go słomą z sierści, a największym szokiem (w sumie nawet do tej pory) było picie przez lokalnego rzeźnika świeżej krwi po rozpołowieniu świniaka, i jedzenie (właściwie żucie) tej jedynie ledwo opalonej skóry... Nie jeden by się na sam widok zrzygał
Oczywiście jest to proces jedynie opalenia z sierści, jak w latach 90 jeździłem do dziadka na wieś to po świniobiciu zawsze opalaliśmy go słomą z sierści, a największym szokiem (w sumie nawet do tej pory) było picie przez lokalnego rzeźnika świeżej krwi po rozpołowieniu świniaka, i jedzenie (właściwie żucie) tej jedynie ledwo opalonej skóry... Nie jeden by się na sam widok zrzygał
O kuuurwa, to już wiem co zrobić, jak skończy się zagrycha.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów