A ja mam odmienne zdanie niż sadolowe "kółko wzajemnej masturbacji", które to niemalże jednogłośnie krytykuje "blokujących szeryfów".
Już ja się wystarczająco naobserwowałem tej waszej "inteligentnej i bardziej cywilizowanej" jazdy na suwak.
Bo sorry, ale żeby wymagać kulturalnych zachowań ze strony innych kierowców to trzeba samemu coś swoimi działaniami reprezentować.
Jak bawimy się w jazdę na suwak to ma być 1/1, a nie 20/1 bo i po tylu "kierowców wyróżniających się wyższym poziomem kultury" potrafiło mi się wpierdalać na siłę.
Swoją drogą to ciekawi mnie jaki ból dupy byście okazywali jakby sytuacja była odwrotna i sami byście stali w miejscu od kilku minut i obserwowali jak kończący się pas caly czas jedzie i po kilka-kilkanaście ciężarówek się wpycha.
Inna sprawa to co do tego co powiedział tamten kierowca: "płynniej idzie jednym rzędem"
To wydaje mi się, że chodziło mu o to, że jak ludzie nie pchaja się do samego końca jeden drugiemu na zderzaku i zjeżdżają uczciwie 1/1 to płynnie to idzie i nie trzeba ruszać, stawać, ruszać, stawać itd. tylko można się powoli toczyć na małym gazie, a nie palić sprzęgło i hamulce.
Czy to jest takie trudne żeby zachować odstęp (szczególnie na autostradzie etc.), płynnie jechać z w miarę stałą prędkością i zjeżdżać 1/1?
I wszyscy by byli szczęśliwi i na pewno żaden kierowca ciężarówki by nie blokował.
Z resztą nie wiem po co ja tutaj umieszczam moje wypociny jak normalny człowiek powinien wiedzieć jak się zachować na "zwężce", a tutaj mogę co najwyżej uczestniczyć w gównoburzy gimbazy i kierowcow Dacii co jeźdzą conajwyżej po bułki ew. do kościółka swoim sanderem czy tam dusterem trzymanym pod kocykiem większość dni w tyg.