Nie ma co się dziwić, w końcu kierowca ze Sosnowca
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać, brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową"Korek to szczytowe osiągnięcie demokracji - w tym samym korku stoi i właściciel "malucha" i Bentleya Continentala GT, każdy cierpi po równo
Jazda na suwak to idiotyczny wymysł debili którzy chcieliby skrócić korek ale nie znają podstawowych zasad matematyki - jeżeli w korku stoi 100 samochodów, przez "wąskie gardło" przepuszczamy jeden samochód na 12 sekund to ostatni samochód pojedzie po 20 minutach, jeżeli podzielimy te 100 na dwa pasy po 50 i przez wąskie gardło będzie przejeżdzał JEDEN samochód (bo nic się w tej kwestii nie zmienia, czy jest jeden pas czy dwa czy 100 - wąskie gadło to wąskie gardło) co 12 sekund to, tu pytanie za tysiąc punktów, ile czasu będzie stał ten 50ty pan na prawym pasie?
Prawda, przejedzie tyle samo, ale popatrz na to z innej strony.
Ale gdyby te pojazdy rozdzielić na 2 pasy, długość korka zmniejszyłaby się o połowę, tak samo jak czas który w tym korku spędzisz.
Korek to szczytowe osiągnięcie demokracji - w tym samym korku stoi i właściciel "malucha" i Bentleya Continentala GT, każdy cierpi po równo
Jazda na suwak to idiotyczny wymysł debili którzy chcieliby skrócić korek ale nie znają podstawowych zasad matematyki - jeżeli w korku stoi 100 samochodów, przez "wąskie gardło" przepuszczamy jeden samochód na 12 sekund to ostatni samochód pojedzie po 20 minutach, jeżeli podzielimy te 100 na dwa pasy po 50 i przez wąskie gardło będzie przejeżdzał JEDEN samochód (bo nic się w tej kwestii nie zmienia, czy jest jeden pas czy dwa czy 100 - wąskie gadło to wąskie gardło) co 12 sekund to, tu pytanie za tysiąc punktów, ile czasu będzie stał ten 50ty pan na prawym pasie?
Bzdura jak ja pierdole. Chłopie, czas stania w korku matematycznie będzie taki sam ( bo z twojego pasa będzie ruszał co drugi samochód ). W praktyce wjeźdzanie na suwak ZAWSZE spowalnia wjazd, bo oprócz kwestii samego ruszania sierot na drogach dochodzi kwestia ustawiania się żeby jeden między drugiego wjechał. Korek jest krótszy, ale ilość aut ta sama. Sam wjazd na jeden pas wydłuża się przy suwaku, jak ktoś tego nie rozumie to jest kompletnym debilem i nie ma co z takim debilem rozmawiać.
:oneko: