Gdzieś w bambusowie
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Gdzieś w bambusowie
Kolejna dziedzina gdzie jesteśmy lata do tyłu!!!
baronturbina napisał/a:
Tu się nie ma za chuja co śmiać! Mają lepsze przeszkolenie bojowe niż WOT!!!
pójdę na ćwiczenia to powiem na ile podobnie , swoją drogą w DE wybuchł taki skandal jak tamtejszy NIK robił audyt jaka popelina panuje w Bundeswehrze , znaczna część sprzętu latająco -jeżdżącego kisiła się popsuta na konserwacji . Z braku pieniędzy na szkolenie żołnierze biegali i robili pif paf kijami do siebie (to akurat też opowiadała mi znajoma z wojska, że tak mieli też w oficerskiej w PL ). Ponieważ to Niemcy to niech lepiej bawią w biznesy , a nie porządne wojsko , bo jednak gotowi na skopanie im dupy to chyba nigdy nie będziemy
krzysztof3011 napisał/a:
Śmiejecie się z nich, a oni tylko dostosowali trening do możliwości. Brakuje im sprzętu, to ćwiczą na takiej zabawce. Lepsze to niż nic. Można w ten sposób jako tako przećwiczyć zgranie pododdziału.
Działonu jak już...
Natomiast kurwa jak oni mają się czegoś nauczyć???
Wymiany luf??? Zmiany z położenia marszowego w bojowe??? Kurwa bez jaj...
To jakiś symulator?
taaa... i hamerykańskie ślicznoty, broniące naszej polackiej wiary w pedolskich księży i rumuńscy (!) najemnicy, do obrony granic. no rzesz ku.wa, jakoś bardziej wierzyłem w rosjan w bornem-sulinowie.
teraz, zamiast armii mamy brunatne koszule na zawołanie. barachło, które nigdy nie widziało prawdziwego wojska, tylko hamerykańskie filmy, przy których „czterej pancerni ze psem” to wręcz dokument.
polska, jest jedynym krajem na ziemii, który płaci za utrzymanie bazy i kontyngentu hamerykańców. po prostu żal.
chociaż mi żal, to i tak mam to w dupie. jebał pies tę pisdolską polskę, i to bydło, które na to pozwoliło.
teraz, zamiast armii mamy brunatne koszule na zawołanie. barachło, które nigdy nie widziało prawdziwego wojska, tylko hamerykańskie filmy, przy których „czterej pancerni ze psem” to wręcz dokument.
polska, jest jedynym krajem na ziemii, który płaci za utrzymanie bazy i kontyngentu hamerykańców. po prostu żal.
chociaż mi żal, to i tak mam to w dupie. jebał pies tę pisdolską polskę, i to bydło, które na to pozwoliło.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów