📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
GODDAMNED napisał/a:
-35 to pewnie ciekły tlen
Pewnie nie.
Temperatura wrzenia tlenu to -183°C.
acassis napisał/a:
Ciekaw jestem co to za ciecz. Bo ciekły azot to to nie jest, bo kitajcowi by palucha odmroziło. Ktoś coś ?
Zgaduję: raczej solanka, mniej prawdopodobne to jakiś rozpuszczalnik organiczny.
Zrobić taką fosę na granicy i czekać na imigrantów
Angel, ty jak Anioł Straż, 24 godziny służby na sadisticu bez spania i ciągle nowe filmiki Piwo
Do życia przywracajo, nekromanty jebane..
To nie jest ciekły azot, a nawet gdyby był, to żadne "odmrożenie palucha" nie miałoby miejsca ze względu na zjawisko Leidenfrosta.
acassis napisał/a:
Ciekaw jestem co to za ciecz. Bo ciekły azot to to nie jest, bo kitajcowi by palucha odmroziło. Ktoś coś ?
To nie jest ciekły azot, a nawet gdyby był, to żadne "odmrożenie palucha" nie miałoby miejsca ze względu na zjawisko Leidenfrosta.
tak szczerze mowiac to sadze ze ta ryba nie zyla po wyjeciu z tej cieczy.
Dlaczego ?
Bo jak ucinacie kurze łeb to ona potrafi biegać przez 5 minut, to samo ta ryba.
Ona już nie żyje ale sygnały które mózg puścił docierają do mięsni.
Dlaczego ?
Bo jak ucinacie kurze łeb to ona potrafi biegać przez 5 minut, to samo ta ryba.
Ona już nie żyje ale sygnały które mózg puścił docierają do mięsni.
Mógłby to być glikol chłodzony jak w zwykłej zamrażarce, przecież w tych domowych jest koło minus 30 stopni..
Ale co? Ale jak? I ona to przeżyła bez żadnych efektów ubocznych w mózgu? Nie chce np. zagłosować za tydzień na PiS?
Na moje oko to ten płyn o tej niskiej temperaturze poddawany jest też drganiom ultradźwiękowym. Drgania to taki klucz do wszystkiego, ale to tylko taka moja wizja świata.
Niratic napisał/a:
Ma ktoś jakiś link do filmu? Ten nie działa.
Jasne: www.sadistic.pl/383489.htm
dużo ciekawsze są przypadki ludzi którzy wpadli pod lód i przebywali w wodzie kilkanaście minut a po ich wyciągnięciu i ogrzaniu nic im nie było (to się chyba zwie szok termiczny i wtedy mózg oraz wszystkie funkcje życiowe ulegają bardzo dużemu zwolnieniu, nie bez przyczyny ludzi się schładza do poważnych operacji)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów