📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
da ktos przerobke z podlozonym Allah Akbar ? proszę
borisklinga napisał/a:
po chuj oni probowali jechac dalej ?
Specyfika rowerów torowych, dla zmniejszenia wagi stosuje się ostre koło. Do tego dochodzi brak hamulców.
Rower z ostrym kołem nie ma wolnobiegu, piasta tylnego koła jest połączona na sztywno z zębatką, a dalej poprzez łańcuch z korbami. Rower na ostrym kole ma zwykle tylko jedno przełożenie (jedno koło łańcuchowe na korbie, jedno koło łańcuchowe na tylnej piaście). W rezultacie, gdy obraca się tylne koło, ma to bezpośrednie przełożenie na obrót pedałów, nie jest możliwa jazda bez pedałowania np. z górki, tak jak na rowerach z wolnobiegiem, ale można jechać do tyłu albo stać bez podparcia nogą (tzw. stójka).
Tyle z wiki.
Mnie osobiście właśnie to najbardziej bawi, oni już wiedzieli że się wyjebią i kompletnie nic nie mogli zrobić Ciekawi mnie co to za koło, stawiam że ktoś wsadził koła ze zwykłej torówki nie patrząc na limit wagowy i posadził dwóch chłopa na rower. Efekt, darcie mordą po deskach welodromu
Żaden łańcuch! Szytka (oponodetka) po prostu poszła.
Legenda głosi, że dalej tam leżą
Spalili gumę do samej ramy
MtKrybnik13 napisał/a:
ma to bezpośrednie przełożenie na obrót pedałów, nie jest możliwa jazda bez pedałowania
borisklinga napisał/a:
po chuj oni próbowali jechać dalej ?
Myślisz, że od tak da się po prostu przestać ruszać nogami i wyhamować na odcinku 1.1 m? Wydaje mi się, że po prostu chcieli zwolnić i sie zatrzymać.
borisklinga napisał/a:
po chuj oni probowali jechac dalej ?
Te rowery nie mają hamulca, a pedała obracają się razem z kołem, więc tylko się tak wydaje, że próbowali jechać dalej, a tak na prawdę hamowali.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów