ja jem
To pewnie apetyt rośnie
Fejk. Jedyny tasiemiec, którego żywicielem ostatecznym jest zwierze to bąblowiec. Problem w tym, że tasiemiec bąblowiec pasożytuje w jelitach psa, wlika, rzadziej lisa, a dorosły ma do 5 mm wielkości.
No jak, przecież większość tasiemców za ostatczengo ma ssaka, bez wybrzydaznia w gatunkach.
Np bruzdoglowy - u czlowieka do 15m
Dobra zapomniałem o bruzdogłowcu, ale nadal jesteś w błędzie.
Bruzdogłowcem szerokim może zarazić się tylko ssak drapieżny.
Tasiemiec uzbrojony, jak i nieuzbrojony pasożytuje tylko w jelitach człowieka.
Już nie wspomnę o tym, że każdy tasiemiec ma jakieś narządy czepne: uzbrojony haczyki, nieuzbrojony przyssawki, bruzdogłowiec bruzdy przyssawkowe. Nie możliwe jest, żeby wydalić tasiemca w taki sposób.
Widziałeś kiedyś psa z kopytami?
faktycznie, ten pies ma kopyta
ale i tak czekam na OPINIE EKSPERTA!!!
Dobra zapomniałem o bruzdogłowcu, ale nadal jesteś w błędzie.
Bruzdogłowcem szerokim może zarazić się tylko ssak drapieżny.
Tasiemiec uzbrojony, jak i nieuzbrojony pasożytuje tylko w jelitach człowieka.
Już nie wspomnę o tym, że każdy tasiemiec ma jakieś narządy czepne: uzbrojony haczyki, nieuzbrojony przyssawki, bruzdogłowiec bruzdy przyssawkowe. Nie możliwe jest, żeby wydalić tasiemca w taki sposób.
Koza żre wszystko. Wystarczy, że była karmiona odpadkami z kuchni i zeżarła resztki po sprawianiu ryby. Potem od weta dostała na tabletkę robaki i tasiemiec został wydalony.
Albo metodą mleka i ciacha...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów