Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ale obowiązek uiszczenia opłaty już ta,k niedorozwoju. (jeśli już wymieniamy uprzejmości. )
Ale obowiązek ten ciąży na przewoźniku, czyli na szefie, młotku. (Zawsze miło się powyzywać)
Ale obowiązek ten ciąży na przewoźniku, czyli na szefie, młotku. (Zawsze miło się powyzywać)
Dlatego proponowałem zmianę nieuczciwego pracodawcy, albo w ogóle robotę. Ilu jest takich, których szefowie cisną ile wlezie, jedzie taki przemęczony z nadmierną prędkością i wjeżdża tirem w autobus z uczniami. Pół biedy jak łamie przepisy i płaci mandaty, gorzej jak kogoś zabije. Patrząc z innej strony, będzie tak, dopóki będą idioci gotowi podkładać się za swoich szefów.
Ale wlasnie to wszystko mozna policzyc, wiadomo jaki jest czas reakcji ludzkiego organizmu na zauważoną przeszkodę(o to chodziło z biologią), wiadomo jaka jest droga hamowania przy zadaniej predkości(o to chodziło z fizyką) więc filozofów nie trzeba o nic pytać...
Typowe nielogiczne regulacyjne podejście. Zapominasz że przy tej regulacji należy napisać jakieś 10 rożnych wariancji dla 10 rożnych stanów pogody...? Dodajmy do tego kolejne wariancje związane z rożnymi modelami pojazdów i czynnikami które decydują o wspominanym hamowaniu.
Więc owszem policzyć można. Ale wtedy Kodeks ruchu drogowego musiałby mieć 10000000s tron i być pisany czcionką 8'ką.
To musi czy nie musi?
Ustawowo zapisane że musi. Dlatego będą dymać ludzi za co tylko się da. Jednak wiadomo że nie da się przewidzieć że tylu ludzi popełni wykroczenia, więc sytuacja gdzie forsa z innych źródłem się pojawi jest równie prawdopodobna.
oczywiście, że musi to oszacować bo skąd bedzie wiadomo jak dużo emerytur należy wypłacić w przyszłym roku? I ile Kasy na to zamrozić?
Tego się oszacować nie da... Kasę ustalają na taka sumę by pokryła każdego żywego emeryta który się pojawi w następnym roku.
Dlatego proponowałem zmianę nieuczciwego pracodawcy, albo w ogóle robotę. Ilu jest takich, których szefowie cisną ile wlezie, jedzie taki przemęczony z nadmierną prędkością i wjeżdża tirem w autobus z uczniami. Pół biedy jak łamie przepisy i płaci mandaty, gorzej jak kogoś zabije. Patrząc z innej strony, będzie tak, dopóki będą idioci gotowi podkładać się za swoich szefów.
W idealnym świecie tak powinno być. Ale nie w rzeczywistym. Jeśli prawo pozwala firmom tak kombinować to one będą kombinować. Co Ci da zmiana firmy skoro one wszystkie działają według tego prawa. Mało tego, obecne prawo nawet chroni firmy. Firma przewozowa ma górny limit wysokości mandatu jaki może dostać (przepraszam, ale nie pamiętam kwoty, coś koło 20000zł), a kierowce mogą karać do oporu, a przecież to nie on rządzi w tej firmie.
A ten stan rzeczy wziął się z tąd, że prężnie działa związek przewoźników polskich i lobbuje (jak ładnie można nazwać korupcje to szok) w rządzie zmiany przepisów pod siebie, a kierowcy nie są zjednoczeni i nie mają siły przebicia (jak nauczyciele na przykład). I to nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem, tylko chodzi o interes pewnej grupy społecznej.
ujmę to tak: zamilcz waćpan. Goście prowadzą całkiem kulturalną, merytoryczną dyskusję na interesujący ich temat.
Tak dla przypomnienia:
sjp.pwn.pl/szukaj/forum
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów