Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@MocnyFull i chuj mnie to obchodzi? musisz wpierdolić obrazek na cały ekran, żeby się kurwa pochwalić?
tak, dokładnie tak.
Na pewno tego nie wprowadzą, ale nie jak piszecie, że producenci by przestali zarabiać itd, a po prostu z technicznego punktu widzenia. Nie da się podpiąć do "płyty bazowej" choćby pamięci za pomocą kilku metalowych bolców. Tak samo z ekranem, procesorem i pozostałymi podzespołami. Chociaż sam pomysł fajny, to przynajmniej na razie niewykonalny.
czemu? przecież kostki ramu w PC masz podpięte pod płytę główną w ten sposób, że je po prostu wkładasz i domykasz zatrzaski
Po drugie, za mało SZPANU. Teraz króluje srajfon, czyli przereklamowane gówno niewarte połowy swojej ceny. To pokazuje czego chcą ludzie - czegoś drogiego i mega wypasionego. To jest po prostu zbyt podstawowe.
Gdyby to było realne to pierwszy bym kupił, ale wątpię niestety.
Co do pomysłu. Musieli by mieć strasznie rozbudowaną infrastrukturę tej płytki podstawowej, aby mogła ona automatycznie rozpoznawać jaki element gdzie się znajduje. No chyba, że należało by ją programować z zewnątrz do obsługi danego zestawu części.
Poza tym, przy tak dużej standaryzacji części do telefonu, Tajwańczycy mogli by produkować więcej wybuchowych baterii.
Fajnie się to porównuje z "niewymienialną" baterią w chujphonie.
Eh.. jak czytam te komentarze to ręce opadają. Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego ile komplikacji niesie ze sobą taki projekt choćby od samej tylko strony elektroniki - autorowi projektu wydaje się, że można zrobić kartę perforowaną z drucikami w środku i będzie baza do podłączania wszystkiego. Tak naprawdę to właśnie ta baza jest najsłabszym ogniwem projektu i powodem dla którego nigdy on nie wypali - bo nawet jeśli uda im się rozwiązać problem z komunikacją między urządzeniami, to jeszcze pozostaje kwestia szybkości - co z tego, że można kupić szybszy procesor, skoro sama 'płyta główna' jest wąskim gardłem? A zmiana protokołu komunikacji na tej płycie głównej oznacza też wymianę wszystkich pozostałych podzespołów - i tutaj cały sens urządzenia pada. (...)
Zakładam, że nie skoro piszecie, że "przecież w PC się da wymienić ram".
Kość RAMu w PC jest wielkości standardowej komórki. W komórkach wszystko jest upchane do granic możliwości tak, że w większości z nich nie obejdzie się bez szkła powiększającego żeby móc wymienić i PRZYLUTOWAĆ element.
"Przecież w kompie nie lutujesz". Kompa też nie nosisz w kieszeni i nie rzucasz na łóżko. W coponiektórych laptopach GPU też jest wlutowane w płytę główną.
Dlatego też nie możliwe jest stworzenie takiego telefonu, w którym przeciętny użytkownik może sobie wymienić co chce.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów