18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Cytat:

19-latka z Lubska wymalowała nad wejściem do kościoła napis "Ave Satan". Grożą jej dwa lata więzienia.

Żarscy prokuratorzy skierowali do sądu akt oskarżenia przeciwko 19-letniej mieszkance Lubska. Pod koniec października wymalowała różową farbą napis "Ave Satan" nad drzwiami wejściowymi do tamtejszego kościoła. Policjantom udało się namierzyć wandalkę. Usłyszała zarzut obrazy uczuć religijnych i znieważenia miejsca kultu religijnego.

Nastolatka przyznała się do zarzucanego jej czynu i złożyła wniosek o dobrowolne poddanie się karze. Wspólnie z prokuratorem ustalili karę na 160 godzin prac społecznych do wykonania w ciągu ośmiu miesięcy. Jeśli sąd odrzuci wniosek, dziewczyna będzie musiała się liczyć z karą grzywny lub pozbawienia wolności do dwóch lat.

źródło

Moja prywatna opinia - chuj jej na grób. Jak głosi Ustawa z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, kto niszczy lub uszkadza zabytek, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Za XIII-wieczny budynek, choćby to była nawet stodoła, karać z całą surowością.

Ave Satan.

Post mortem per rectum
Zgłoś
R................t 2013-01-03, 14:12
hehhe - gratulacje, ale nie do mnie tym kamieniem. wal w 19 latkę. Jak mnie trafisz (nie wiem za co) toś ty Smutas przez "K"
Zgłoś
Kakushkin 2013-01-03, 14:15 8
Tak pindolicie o tych zabytkach, ale ona dostała zarzuty obrazy uczuć religijnych i znieważenia miejsca kultu, nic o zabytkach tam nie ma. I to jest przykre.
Zgłoś
mare30ks 2013-01-03, 14:25
ciekawe jak wyglada nowa twarz satanasow w polandii

You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.
Zgłoś
CNN 2013-01-03, 14:28
na czole se niech napisze cwaniara jeb*ana
Zgłoś
Iperyt 2013-01-03, 14:30 18
Zgłoś
malvo 2013-01-03, 14:42 1
Gońba jej i wom.

non potest tacens
Zgłoś
Numernabis 2013-01-03, 14:54
jak jest takim satanista to niech sobie ave satan na czole wytatuuje
Zgłoś
MisioIgliwiec 2013-01-03, 15:11 1
Skoro taka mądra to niech napisze to samo na synagodze lub meczecie.
Zgłoś
N................o 2013-01-03, 15:24
Gimbaza i tyle. Wielkie mi halo.
Zgłoś
W................R 2013-01-03, 16:23 1
Co ma do tego satanizm? Toć to zwykły wandalizm. Jeśli ktoś jest debilem i niszczy coś co nie w tym wypadku jego, to takie przypadki trzeba karać. Surowo. Jak to nie pomoże pozostaje izolacja od społeczeństwa. Znając życie mamusia popłacze, że córeczka przechodzi okres buntu itp. itd. a później takie ścierwo chodzi po ulicy bezkarne i wydaje się jej, że wszystko może.
Zgłoś
j-t-t-s 2013-01-03, 17:21 1
Dobra misie pysie.

Jeżeli to co w art. to prawda to jest problem.
Bo zamiast pociągnąć ją do odpowiedzialności za zniszczenie zabytku - z czym się w pełni zgadzam. Czy też z oskarżenia prywatnego za zniszczenie mienia...

To pewnie za sprawą czyjegoś nacisku dopieprzyli się do obrazy uczuć. To zdarza się rzadko, praktycznie tylko wtedy kiedy jakiś kretyn będzie naciskał.
- Jeżeli ktoś nie wierzy wystarczy rzucić okiem na statystyki na KGP, ew. w opracowaniach naukowych. Prokuratorzy i policja nie lubią babrać się w takim syfie, a i sądy unikają tego typu orzeczeń jak ognia.

Jeden z najbardziej durnych przepisów w KK.
Zgłoś
Pudyń 2013-01-03, 17:26 1
oooo fuuuuck Moje miasto

Wreszcie te zadupie pojawiło się gdzieś na głównej

Można słuchać Michaela Jacksona i jednocześnie jeść koty.
Zgłoś
abecaduo1337 2013-01-03, 17:26 1
@up 19 lat i okres buntu? późnawo troche
Zgłoś
artis1990 2013-01-03, 17:28
Komentarze debilne jak zwykle. Z racji iż nie wierzę w te wszystkie wymyślone postacie takie jak Bóg, Jezus i Szatan, stwierdzam iż trzeba być niedorozwiniętym by robić takie rzeczy. Jeszcze żeby dojebała coś śmiesznego to może i bym się uśmiał, ale tak z zażenowaniem scrolluję dalej...

Bansuj Dziwko!
Zgłoś
kalosz90 2013-01-03, 18:00
Nie powinni w to mieszać religii. To nie jest obraza, ewentualnie kwestionowanie pewnych wartości religijnych z użyciem wandalizmu. Jak dla mnie to max naruszenie własności czy coś takiego. Dali by jej szmatkę żeby to starła i koniec tematu. Wyobraźcie sobie stracić 2 lata życia za chwilowy brak rozsądku. W Polsce kary nie są adekwatne, mordercy zabierając komuś całe życie, swoje tracą na ok. 10 - 20 lat. A za małe wygłupy tak jak powyżej, ewentualnie posiadanie albo kradzież bułki to szastają ich życiem na prawo i lewo.

Nie żebym ich bronił, sam nic nigdy nie zajebałem

Inną sprawą jest ten "zabytek". Zabytkiem to może być do kurwy nędzy zamek na wawelu, a nie jakiś pierdolony kościół. A potem się dziwić, że kraj się nie rozwija, bo zamiast napierdalać w nowoczesność, to my oczywiście musimy mieć swoje do chuja się nadające XIII - wieczne kościółki, które trzeba co tydzień remontować. Ja tam bym wolał żeby polska wyglądała jak Dubaj, a nie jak gród Kazimierza Wielkiego. Ale to wszystko kwestia gustu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów