Podobno przesłuchano już wszystkich trzeźwych studentów, którzy byli obecni na imprezie powitalnej Uniwersytetu Techniczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy. Obaj zgodnie stwierdzili, że było tam niebezpiecznie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W łączniku nie można było oddychać, ludzie wybili szyby ale to nie pomogło, bo stali tam pół godziny, aż ochroniarze rozpuscili gaz łzawiący a niektóre jednostki odleciały.
Pozatym oczywiście że byli najebani wkoncu alkohol można było kupić na imprezie, cięzko mi sobie to wyobrazić, że pan Zenek wbił sobie na impreze z lodówką browarów bez pozwolenia władz uczelni, skoro przy wejściu ochroniarze wywalają ludzi z własnym prowiantem.
W klubach też sie pije, ale na pewno ochrona nie tłoczy ludzi w ciasnym tunelu i nie rozpyla gazu łzawiązego gdy tłum nie może przejśc i ludzie mdleją, to jest właśnie debilizm i dezorganizacja, że 25 m tunel był przez godzinę zablokowany a ochrona nie raczyła nawet otworzyć drzwi na zewnątrz w drugiej sali, do czasu tragedii, żeby nie trzeba było wracać tą samą droga, bo ktoś przypadkiem wszedłby nie płacac 7 zł wejściówki.
Pozatym oczywiście że byli najebani wkoncu alkohol można było kupić na imprezie, cięzko mi sobie to wyobrazić, że pan Zenek wbił sobie na impreze z lodówką browarów bez pozwolenia władz uczelni, skoro przy wejściu ochroniarze wywalają ludzi z własnym prowiantem.
W klubach też sie pije, ale na pewno ochrona nie tłoczy ludzi w ciasnym tunelu i nie rozpyla gazu łzawiązego gdy tłum nie może przejśc i ludzie mdleją, to jest właśnie debilizm i dezorganizacja, że 25 m tunel był przez godzinę zablokowany a ochrona nie raczyła nawet otworzyć drzwi na zewnątrz w drugiej sali, do czasu tragedii, żeby nie trzeba było wracać tą samą droga, bo ktoś przypadkiem wszedłby nie płacac 7 zł wejściówki.
Relacja z pierwszej ręki, to chyba jeden z tych co się z drugim zgodził, że faktycznie kurwa, było niebezpiecznie.
Byłem na miejscu, wszystko widziałem.
Ogólnie ludzie zostali kurwa zamknięciw łączniku z jednej strony bo podeptani ludzie byli z drugiej. W efekcie podeptano także ludzi z pierwszej strony i zamknięto około 500 osób w tym łączniku. ZE ŚCIAN SKRAPLAŁA SIĘ WODA. Ochrona nie wiedziała jak zareagować- odjebali trzodę z gazem = panika wzrosła kilkukrotnie.
Wnioski:
1. Wina organizatorów ( błagam taki łącznik na tyle najebanych ludzi - myśleć trzeba)
2. Wina ochrony
3. Ale w szczególności wina uczestników - kilkanaście debili podpuszcało wszystkich żeby pchać się do łącznika nie wiedziąc że po drugiej stronie jest zamknięty.
był taki tłok, że moja koleżanka szła z tłumem nie dotykając nogami gruntu0 niesli ją zgniatająć
Ogólnie ludzie zostali kurwa zamknięciw łączniku z jednej strony bo podeptani ludzie byli z drugiej. W efekcie podeptano także ludzi z pierwszej strony i zamknięto około 500 osób w tym łączniku. ZE ŚCIAN SKRAPLAŁA SIĘ WODA. Ochrona nie wiedziała jak zareagować- odjebali trzodę z gazem = panika wzrosła kilkukrotnie.
Wnioski:
1. Wina organizatorów ( błagam taki łącznik na tyle najebanych ludzi - myśleć trzeba)
2. Wina ochrony
3. Ale w szczególności wina uczestników - kilkanaście debili podpuszcało wszystkich żeby pchać się do łącznika nie wiedziąc że po drugiej stronie jest zamknięty.
był taki tłok, że moja koleżanka szła z tłumem nie dotykając nogami gruntu0 niesli ją zgniatająć
Łapcie mongoły. Sekcja wykazała. że się udusiła a nie dopalacze.
https://www.facebook.com/Ca%C5%82a-prawda-o-tragedii-na-UTP-1699484900287612/
https://www.facebook.com/Ca%C5%82a-prawda-o-tragedii-na-UTP-1699484900287612/
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów