Kiedy włączymy muzykę, możemy zauważyć ze płomyki zaczynaj „podskakiwać” w rytm muzyki. Zjawisko to jest nieodłącznie związane już z sama definicja dźwięku, które jest zaburzeniem gęstości (i ciśnienia) rozchodzącym się w powietrzu, które wywołuje u człowieka wrażenie słuchowe. A wiec powstała fala dźwiękowa, wytworzona poprzez membranę głośnika wprawia w ruch drgający membranę, która natomiast wytwarza fale dźwiękową wewnątrz rury. Zaburzenie powietrza jakim jest dźwięk rozchodzi się w postaci miejscowej zmiany ciśnienia. Skoro tak, to ciśnienie będzie się zmieniało wzdłuż tuby. A więc na każdym odcinku rury, na ściankę powietrze będzie naciskało z inna siłą niż np. kilka centymetrów na prawo. Dzięki temu w pewnych miejscach powietrze będzie wypychane z większą siłą w innych mniejsza, co widzimy jako różne wysokości płomieni.
Na wysokość płomienia ma wpływ:
* Natężenie dźwięku (amplituda) – co ludzkie ucho obiera jako głośność, a na tubie obrazuje je wysokość płomieni.
* Fakt czy jest to fala stojąca czy tez nie.
* Składowe harmoniczne
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:43
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
Cytat:
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja bym to ustawił pod mównicą w sejmie i puścił Die Motherfucker Dope'a
Basika063 napisał/a:
Gówno prawda, akurat ten model został już wycofany z użytku.
Fajny bajer dla panów na domową randkę z dziewczyną. Przypuszczam, że na każdej panience zrobi piorunujące wrażenie.
A na Tobie zrobi? Jesli tak, to wpadnij do mnie, mam 3 swieczki
FAKE
""Kiedy włączymy muzykę, możemy zauważyć ze płomyki zaczynaj „podskakiwać” w rytm muzyki.""
Ja wyłączyłem głośniki całkiem, a płomyki dalej podskakiwały.
""Kiedy włączymy muzykę, możemy zauważyć ze płomyki zaczynaj „podskakiwać” w rytm muzyki.""
Ja wyłączyłem głośniki całkiem, a płomyki dalej podskakiwały.
@dlugi991
sądzac po wieku, pewnie przed chwilą przestałes być prawiczkiem
spoko, przejdzie ci.
spoko, przejdzie ci.
noob123 napisał/a:
@dlugi991
spoko, przejdzie ci.
Rozumiem, że 30 letni gość to dla CIebie "sądząc po wieku taki co przed chwilą przestał być prawiczkiem"?
Strasznie Ci kurwa współczuję.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów